• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: Muzu vztahujici se dotaz? Moji nejstarsi, skoro 12lety cube, davam Aptoflex. Prave dneska jsem vyzvedavala dalsi varku a napadlo me, co muze zpusobit neprerusovany podavani? Protoze ji ty nohy uz bolej dost, na Aptoflexu je to o neco lepsi, ale na rtg jsem s ni nebyla, vzhledem k veku a plemeni je asi jasny, o co jde a jakkoli vrtat bych do ni stejne nenechala uz. Moc si ale neumim predstavit ten mesic bez Aptoflexu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Ono to až zas tak moc tu bolest netlumí, aby se neprojevila po nadměrné námaze. Můžeš to řešit přerušovaným podáváním, doporučuje se u jinak zdravých 2 měsíce dávat, měsíc nedávat.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: kdyby v Aptoflexu nebylo msm, tak neváhám. Nicméně mi nepřijde dobrý dávat protibolestivou a protizánětlivou látku psovi, kterej nemá ani bolesti ani zánět. Právě podle případný bolesti, bych chtěla poznat čas, kdy bude případně vhodné snížit na agi skočky, nebo místo vzdáleností okolo 50 km chodit jen okolo 30. Bojim se, že když to bude potlačený msm, tak to můžem přetáhnout a tomu kloubu zbytečně ublížit.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: ale jo, nejake studie u lidi jsem byla schopna najit, tak snad se vstrebava i u jinych tvoru :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: tak to nevim, ale pro kone uz se to dela peknych par let (Farnam) a pro lidi se to taky dela v tabletach a prascich.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: A vstřebává se? Já mám dojem, že ty přípravky s ní jsou tak drahé proto, že musí být nějak upravená, aby se per os vstřebávala, proto ještě donedávna existovaly jenom t injekce.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: da se sehnat i samotna krystalicka pro uzivani per os
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Kyselina hyaluronová samotná existuje jen v injekční formě a jeden přípravek perorální jenom s chondroitinem bez všeho ostatního, který je ale podstatně dražší, než Aptoflex. Takže není moc důvod snažit se ji dávat samotnou, když tam můžeš mít za míň peněz víc účinku.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: a zkušenost s podáváním jen té kyseliny hyaluronové nemáš? Protože hydrolyzovaný kolagen dávám i tak, ten v tom ani nepotřebuju, msm ani moc dávat nechci a pokud se chondritin a glukosamin sulfát vstřebávají tak špatně, jak pan doktor Šťourač uvádí, tak mi to přijde vlastně jako to jediné pro nás podstatné. Ale zas nevím, jestli nevymýšlím úplnou blbost...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Aptoflex je super, ale u tvé velikosti psa už by se ti imho vyplatil ten konsky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Mám dotaz ohledně kloubní výživy.
    Mám psa (kříženec necelých 30 kg, 4-6 let) ve větší zátěži (agi 1-2 x týdně, jednou za týden až 14 dní výlet 30 - 50 km - většinou v tahu v postroji, k tomu samozřejmě běžné procházky) a v poslední době, když ho protahuju po zátěži má zatuhlejší jednu kyčel (nemá u ní v tu chvíli takovej rozsah pohybu), přímo při zátěži se to vůbec neprojevuje. Nedávno jsme byli na dornovce a tam slečna problém taky našla (ostatní klouby ok, jen na páteři pár odchylek).
    Hledám tedy nějakou kloubní výživu, aby se problém nezvětšoval. Četla jsem dobré ohlasy na aptoflex, co vy na něj?
    Taky jsem dneska ve vlaku přelouskala článek MvDr Šťourače o kloubech, co vyšel v PPČ a vyšlo mi z toho, že u chonder je nízká vstřebatelnost a ne zcela prokázaná účinnost, že podstatná je kyselina hyaluronová - zkoušel jste někdo dávat jen tu kyselinu bez chonder?
    TESSS
    TESSS --- ---
    LAETATIO: uprime me do ted nenapdlo, ze by pes za plotem mohl, takhle zereagovat. Proste jsem se stim nesetkala. Jako jasne kdyz pes na pozemku steka nebo se jinak projevuje, tak tam svyho nepoustim, ale obcas se chteji jen ocuchat. A psa mam 90% casu na voditku - na kratkym voditku.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VERCA_ZABA: to je fakt, že je to dost, kapou krev, nemůžou pořádně kadit, mají z toho záněty, kýly.
    TAPINA: tak já už je teď odděluju, protože jezevčík má struvitovou dietu a vlčák je alergik a po těch jezevčíkovejch se osypává, takže každý dostane misku jinam a je klid.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Ideální je přejít na nějakou řadu pro kastráty, která je méně energetická, takže nemusíš psa trápit poloprázdnou miskou, a nepřibere.

    Nám Máša po kastraci přibrala a já z toho byla nešťastná, ale nebyla jsem s to to ovlivnit, protože jak máme dva psy, jeden jí ochotně a druhý se v jídle hrabe, tak Máša kolikrát sežrala dvě porce. Pak začal mít Andy s jídlem ještě větší problémy kvůli věku, zubům a dalším problémům, takže jsem je musela začít krmit přísně odděleně, a jak krásně na stará kolena zhubla :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Tu prostatu, právě. 90 % psů nad 10 let trpí minimálně benigní hyperplazií, která ho teda neohrožuje na životě, ale ztrpčuje mu denní provoz.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: co ma nevykastrovany pes za problemy?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MAR_TINA: a jsi si tim.l, ze rvou na dvorku fakt jista? Me u nas v ulici taky nikdo neuvidi vencit psa na voditku. Taky mam psa pustenyho jen v arealu, doma, nebo v kotci. Ale chodi se mnou na vyjizdky s konma (kde nas ale lidi spis videt nemuzou), na cvicak, na obrany, na treninky zachranariny, chodi stopovat.. kazdy den ma nejake vyziti. Za plotem teda nesteka, pac zadnej plot nemame, ale... chudak, no.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Takže ovčáka (je mu osm) radši nechat vykastrovat a chemickou brát jen kdyby to nešlo? Já právě znám všechny kastráty překrmený, ale zase jejich majitelé nejsou myslitelé a tchánovci tomu psovi taky dají kdeco.Takže zmenším dávku, příp. přejdu na dietní krmivo a měl by být ok?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LAETATIO: Ta na trávě? Jo je pěknej.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: Oba dva psi byli v pořádku, tchánovci je nezvládali a nezvládají ani po kastraci, akorát se nervou, za to honí slepici a zvěř...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam