TAPINA: ts, chudatka tyrane su to, nevenujes sa im.
sa tu len smejem. kto vie, tomu bude stacit - mam spica a klasicku dedinsku zmes, v ktorej su stopy asi jazvecika a JRT a bohviecoho este.
sluzia nam ako zvonceky. podla typu a hlasitosti stekotu presne viem, ci ide ku nam niekto znamy, niekto neznamy, ci len niekto prechadza okolo, inym stekotom ohlasuju jedneho konkretneho neoblubeneho suseda, a tak.
su vnutri, ked sa im chce, vonku. maju denne niekolko prechadzok, vratane skutocne dlhych vyletov do lesov, na navstevy k psim znamym, a tak. su ovladatelni, vychovani, socializovani. je o nich skvele postarane. zvladaju bezne dopravne prostriedky, okrem auta v pohode aj vlak, veterinara chce vrazdit len jeden z nich. ten druhy zase neznasa, ked ho hladi niekto cudzi, ale dokaze to vydrzat, ked som na dosah. okrem toho, ze je tu stale niekto doma, maju este proti nude na hranie aj tri macky.
nikdy ma vsak ani nenapadlo, ze by na dvore nemali stekat! ked su vnutri, nesekaju. teda, stekaju, ale len ked neomylne zacitia, ze ide navsteva. dokonale.
ano, asi dvaja zo styroch NO, ktori mojim zivotom predtym presli (vsetci za rovnakych podmienok, co sa vychovy tyka), boli relativne tichi - teda stekali az v momente, ked niekto isiel vyslovene ku nam.