• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA:
    LAETATIO: taky hlasuju pro dornovku!
    povedlo se mi teď docela pěkně spravit stárnoucí kraťandu (nemohl ani chodit - bolest od kyčle) trenérce a i její 11ti letá maliňačka díky dvěma ošetření před zimou za celou zimu ani nezakulhala.

    LAETATIO: předpokládám, že jen preventivně zatím?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky moc za info! Jdu zkoumat :)


    MATHEA: já teď začala brát Adama na dornovku (za týden jdeme podruhý), o tom jsi u Dý nepřemýšlela?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pardon, jenom Geloren.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vida, jak jsme tu řešili tu nemožnost sehnat kyselinu hyaluronovou bez MSM, tak už jeden preparát existuje, navíc dokonce ve formě žvýkacích pamlsků. Název je Gelorene a dokonce jsme s reprezentantem probrali i tu perorální dostupnost. Věc se má tak, že jelikož se ví, že se kyselina hyaluronová per os vstřebává přibližně z 5 %, což není mnoho, tak jí tam prostě nacpali dostatek na to, aby těch 5 % co do účinku stačilo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MATHEA: Tak jsem nevydrzela (po porade s Tapinou v poste, diky!:) ) a dneska jsme byly na rtg - kamarad, co mi tam s ni pomahal, spravne podotknul, ze je na case ji zmlatit za simulanstvi:))) Samozrejme nejaky zmeny tam jsou, ale ani artroza nejaka silena, kloubni hlavice ma trochu zplostely, pater cista.. Doporueni pokracovat v Aptoflexu, pri nejakejh vetsich bolestech rimadyl ci podobny leky, ale tomu se chci vyvarovavat, jak jen to bude mozny. Slepice jedna moje:) Jeste necham pred teplama vysetrit radne srdicko a mam proste spokojene starnouci cuzu:)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: mno, díky...
    naštěstí holka to zvládla a ostatní teda už necháme bejt....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Hm, to by možná zrovna mohlo ukazovat na resporpci plodů. Ale jsou to spekulace, takhle se to nedá.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: nevím něco o hrozícím zánětu prý říkaly...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Možná taky nikde. Zaseknout se může i jedno štěně ze čtyř. Neměla ona spíš něco s dělohou, když hrozila kastrace?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: achjo, tak kde se stala chyba...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Já jsem osobně zažila i případ, kdy 25. den byla na ultrazvuku potvrzená vícečetná březost a nenarodilo se nic, naprosto bezpříznakový potrat. Tyhle záležitosti jsou u fen dost jiné, než u lidí, u nich se nedá na základě sledování březosti předvídat, jaký bude porod. Porod je potřeba řešit vždycky podle aktuální situace.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: které bohužel zemřelo, bylo moc velké, fena neměla šanci porodit, po telefonické konzultaci s vetem. který údajně řekl že je vše ok to nevydržely a jeli na jagy... kde řekli že pokud nebudou muset fenu kastrovat tak to bude zázrak...nakonec se to zvládlo.....fena bude v pořádku....a teď se snažíme zjistit kde se stala chyba...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak v půlce březosti se dá rozlišit, jestli je jedno, nebo víc. Jenže zase taky to, že jich v půlce je víc, neznamená, že se nakonec nenarodí jedno. Fena může v průběhu březosti bezpříznakově a bezrizikově embrya redukovat podle toho, kolik jich zvádne.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: no, ona byla na sonu celkem 3x hned na začátku- na potvrzení březosti, nevím přesne ty dny a pak ještě dvakrát naposled myslím právě ten 50 pokaždé na doporučení veta, pokaždé řekl tři až 4 a nakonec bylo jen jedno....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak 50. den je skoro před porodem, to už je obecně na ultrazvuk pozdě a je tam vidět cokoliv blbě. Od 50. dne dál se za účelem počítání dělá rentgen.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: fakt jako že nepozná že je tam JEN jedno a řekne tři čtyři?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Touhle dobou je to velice pravděpodobné. Teda mezi jedním a dvěma by rozdíl poznat mohl, ale taky se můžou blbě postavit, a prd. Základní pravidlo zní - na sonu se nedají plody počítat.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj mám otázku, netýká se přímo mě, ale kamarádky offnyx. Je možné ze vet nepozná rozdíl mezi 1 a 3-4 stenaty na sonu 50 ty den březosti? díky
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    má někdo zkušenost s aquaterapií pro psy v praze?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: to přesně mám v plánu taky - přecijen pes ty štreky nechodí a agi neběhá sám, tak se bude muset podělot :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam