• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA:
    LA_PIOVRA:
    SIRRIL_NEMESIS:
    TAPINA:
    tak díky za reakce, ovci vykuchal řezník, nic zvláštního neshledal. Podáváme důkladně uvařené, psi jsou nadšeni a kypí zdravím.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LALOBA: na internetech jsem vycetl, ze se to nejcasteji stava, kdyz se ovce "udusi" velkym kusem potravy. Ze ji chces zkrmit zcela chapu. Stejne tak chapu obavy z otravy, ale...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA: taky me napadlo, jetli to nemohla byt nejaka otrava, ale zas je mi divne, cim by se otravila
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Vida :o) Stane se, kolegyně minulý týden prodala pro změnu Trocoxil za půlku ceny, ony ty dvojdávkové balení jsou zrádné.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LALOBA: ja bych teda ovic, ktera klidne muze bejt treba necim otravena, psovi nedala ani nahodou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mi volala veterinářka, že mi omylem řekla špatnou cenu a stojí ten implantát ty dva tisíce.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    mam takovy dotaz, na ktery je takhle z hlavy asi tezke neco relevantniho rict, nicmene... nasim posla ovce, uplne nahle, byla normalni, najednou lezela penu u huby, a za chvili bylo po ni.
    Krmim psa BARFem a skoda masa ho vyhodit, ze... jsou nejake ovci nemoci, ktere by pes mohl z masa chytit? Kdyz maso uvarim, tak ok? Nebo neni nutne to varit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Ona někde nějaký mít bude :o) Počítám, že jí vyšel celkový bilirubin v krvi 0? Tam jsou ale fyziologické hodnoty v rozmezí 0 - 7, takže žádný problém.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CAMELLA: Díky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARKYSHA: na galee v praze stoji suprelorin kolem tech 2k...a prodava se ho tam dost....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Kámen úrazu bude dle mě v tom, že se prodávají po dvou kusech, a veterináři se bojí, že druhý pacient na to nebude, vy si za půl roku pro opakování třeba nepřijdete a jim ten druhý poměrně drahý špás projde. Ale i na dva by ta cena mohla být nižší. Já to riskuju, prodávám za normální cenu jednoho a nikdy mi tu druhý nezbyl.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: extra se na to muž dnes ptal a to není nějaká předražená klinika, ale zkusím se ještě schválně zeptat jinde na cenu. Uvidíme, jak vyjde to EKG, teď stejně pět měsíců nebudou nic dělat, když jsou po zánětech a účinkuje ten Ypozan.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: To ne nějaká děsivá cena, to by mu dávali dva najednou, ne? Normálně se dává jeden, s tím, že u velkých psů může být účinek kratší (ale zas ne o moc, a je to individuální). Inhalační anestezie je šetrnější rozhodně, v tom, že když se stane nějaký průšvih, pes přestane dýchat, tak se dá uměle ventilovat, přidávat mu kyslík a dá se uměle přes tu dobu účinku udržet při životě. Ale určité riziko je prostě vždycky.

    Teda ta cena je nějakej úlet i tak. Schválně jsem koukala, jestli se něco extra neměnilo. Neměnilo, momentálně bych aplikovala Suprelorin za 1800,-
    SKRU
    SKRU --- ---
    nehnisa ani nemokva, takze to proste budeme dal mazat, na ven zavazovat a zbytek zvladne snad cas..diky:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SKRU: No, to je živý lůžko bez drápu, takhle to bude vypadat, dokud to nevyprodukuje novou rohovinu, ale jestli to nehnisá, nemokvá a nebolí, tak v pohodě.
    SKRU
    SKRU --- ---
    GIO: no doma uz to nemiva zavazany, na ven to facujeme + nepromokavej obal.
    co se hrati okoli tyce, nevim:) je to moc sugestivni otazka, kdyz sem to tedka zkousel, tak mi prislo, ze jo, ale pri srovnani s druhou packou mi to ani neprijde:))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsme dávali ještě kontrolní moč od vlčáka, tak ta byla v pořádku a prý tak skvělý hodnoty dlouho neviděla, což mě potěšilo, ale ten Suprerolin prý stojí 4000 co půl roku, to je moc, ale necháme mu zkontrolovat to srdce a prý kdyby na tom nebylo až tak špatně, že prý existuje šetrnější respirační anestezie, zkoušela jsem to googlit, ale nejsem z toho moudrá. Opravdu je o tolik šetrnější?
    GIO
    GIO --- ---
    a jeste, hreje to okoli? (prst)
    GIO
    GIO --- ---
    ji tam chybi ten "nehet", takze takhle to vpodstate vypada celou dobu, co drap dorusta, aspon u nas vypadalo, resp. jeste by se to prokrveni melo trochu uklidnit, vic asi tapina.. ale mi to jako zadny vyznamny pruser neprijde. ven to nejak schovavate pred neprizni pocasi? jinak bych to nechavala co mozna nejvic vetrat v teto fazi hojeni uz
    SKRU
    SKRU --- ---
    prosim o radu, 4.3. si fena udelala neco se sparkem, (ja u toho nebyl) a potreboval bych radu, esli se to hoji v poradku (tzn neplasit) nebo se to komplikuje a je na miste zajit k vetovi:)
    diagnozu opisuju z uctu za osetreni, neodvazuji se vkladat zadnou interpunkci navic:), rozumim par slovum, zbytek je sudkulaty rystupije:
    fraktura unguly 5 prstu prave hrudni zasahujici skaru nehtovou, otevrena leze soudržna axialne
    sedace rometar s lokalni anestezii marcain lat plochy
    anat clona penstrepten + vypis co nam dali na doma

    takze doma prevazujeme a mazeme necim, co se jmenuje bilroth a po tech 12 dnech to vypada takhle, na omak je to celkem suchy, ale pusobi to "zive", cokl si nestezuje, ale pri chuzi packu viditelne setri..

    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: aha, tak to mi teda dost vadí. To asi v případě, když bude mít špatný srdíčko, půjdeme do toho Suprelorinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam