• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SKRU
    SKRU --- ---
    prosim o radu, 4.3. si fena udelala neco se sparkem, (ja u toho nebyl) a potreboval bych radu, esli se to hoji v poradku (tzn neplasit) nebo se to komplikuje a je na miste zajit k vetovi:)
    diagnozu opisuju z uctu za osetreni, neodvazuji se vkladat zadnou interpunkci navic:), rozumim par slovum, zbytek je sudkulaty rystupije:
    fraktura unguly 5 prstu prave hrudni zasahujici skaru nehtovou, otevrena leze soudržna axialne
    sedace rometar s lokalni anestezii marcain lat plochy
    anat clona penstrepten + vypis co nam dali na doma

    takze doma prevazujeme a mazeme necim, co se jmenuje bilroth a po tech 12 dnech to vypada takhle, na omak je to celkem suchy, ale pusobi to "zive", cokl si nestezuje, ale pri chuzi packu viditelne setri..

    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: aha, tak to mi teda dost vadí. To asi v případě, když bude mít špatný srdíčko, půjdeme do toho Suprelorinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: " Změny chování např. v aktivitě nebo družnosti psa jsou běžné." - že by to bylo ono? :o) Já jsem ho zkoušela kdysi, když ještě nebyl Suprelorin, ale od něj se očekává spíš čistě omezení funkce prostaty, ne plnohodnotná kastrace jako taková.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: Ypozan
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: A co máte za prášky? Normální to není, ale já bych šla do implantátu, ten funguje spolehlivě.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GIO: nezvracel, on na prášky je úplně úžasnej, dají se mu dávat naprosto bez problémů, já právě nevím, teď půl roku bude chemicky kastrovaný a pak mu ještě jednou nechám zkontrolovat to srdíčko, ale moc to nevidím, u toho mladšího jsme se rozhodli nechat vykastrovat normálně. Ale jemu se právě chování změnilo, začal všechny nakrývat, hlavně teda Alenku, vyhazovat vlčáka z jeho pelechu - skoro mi to přijde, jako by si něco dokazoval nebo co.
    GIO
    GIO --- ---
    To rikam, ze jedina spsolehiva je ta chirugicka,))

    Ale ne - kdovi treba to uz ma jen naucene chovani. Nas lpes mel vzsokou tvorbu testosteronu v nadledvinkach takze kastrace z nej zadnou asexualni onuci take neudelala a honit haravky umi i ted v deseti letech, jen uz si u toho neublizuje. Ale u nas teda na zapnuti mozku ppmahaly i tabletky jen se mi ti nechtelo ho cpat leky cely zivot.

    A aplikovali jste spravne? Jakoze nevyzvracel to a pod.?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Chemicky kastrovaný jezevčík tady neustále všechny nakrejvá a je ještě dominantnější než předtím, je to normální? Fungují vůbec ty prášky?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML:
    LAETATIO: musím se opravit, dneska jsem ho protáhla po procházce a obě kyčle maj stejnej rozsah pohybu, takže viditelný zlepšení :) je otázka, jestli to tak bude i po větší zátěži, ale už tohle mě velice příjemně překvapilo :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jeli jsme rano, sit se ti nemuselo, teda ono by to bylo na dva stehy, ale v nasem pripade by musela bejt celkova anestezie. takze se to poradne proplachli, namazalo, zavazalo a v pondelu na prevaz. aspon ze tak
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Jeď. Ono se to asi stejně bude jenom dezinfikovat, ale zrovna na tlapě ke na místě antibiotické krytí hned od začátku.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    VERCA_ZABA: jela bych rovnou k vetovi
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    prosím akutně, ted sme se vrátili se psem domů a má rozžízlou tlapu, cca dva cm na délku a centimetr hluboký, je to rozšklebený, mezi druhám a třetím prstem seshora. můžu mu to dezinfikovat alfadinem? nebo mám jet rovnou k vetovi?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: ne, ale to bude tím, že ta noha je znát jen při protahování (a na to já obecně dost kašlu i když vím, že je to chyba) a ta záda jsem předtím z ničeho nepoznala, takže nemám moc v čem hledat rozdíl (snad jen v tqhu, že chodí mírně šejdrem, ale to ho podle mě hned tak nepřejde, když to tak má dlouhodobě zažitý).
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LAETATIO: a vysledovala jsi nějaký rozdíl?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: Adam má při protahování zatuhlejší jednu kyčel, tak proto bylo první ošetření, tam mu Lenka našla jestě něco na páteři (ale nic velkého nebo vážného), tak nás čeká ještě pár sezení (a po oteplení i baňkování), aby se srovnal
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA:
    LAETATIO: taky hlasuju pro dornovku!
    povedlo se mi teď docela pěkně spravit stárnoucí kraťandu (nemohl ani chodit - bolest od kyčle) trenérce a i její 11ti letá maliňačka díky dvěma ošetření před zimou za celou zimu ani nezakulhala.

    LAETATIO: předpokládám, že jen preventivně zatím?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky moc za info! Jdu zkoumat :)


    MATHEA: já teď začala brát Adama na dornovku (za týden jdeme podruhý), o tom jsi u Dý nepřemýšlela?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pardon, jenom Geloren.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vida, jak jsme tu řešili tu nemožnost sehnat kyselinu hyaluronovou bez MSM, tak už jeden preparát existuje, navíc dokonce ve formě žvýkacích pamlsků. Název je Gelorene a dokonce jsme s reprezentantem probrali i tu perorální dostupnost. Věc se má tak, že jelikož se ví, že se kyselina hyaluronová per os vstřebává přibližně z 5 %, což není mnoho, tak jí tam prostě nacpali dostatek na to, aby těch 5 % co do účinku stačilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam