• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: no, na tohle se nazory dost ruzni a obecne plati, ze jakemukoliv psovi je prijemnejsi na zazivani rozlozit denni davku potrav na nekolik ..
    ANABEL_LEE: to je ale neco jineho, ubrat pulku denni davky, nebo krmit stejnou jednou denne.

resi se to spis zmenou granuli(pokud lila teda zere grnaule) na nejakou odtucnovaci verzi, ale nas pes treba tema light granulema nikdy neni nadseny takze snizujeme mnozstvi.. ale frekvenci davek ma porad vyssi nez jednu, je to lepsi v mnoha smerech..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANABEL_LEE: a co to na tom zmeni? my krmime psa furt dvakrat denne, naopak, myslim si, ze je to pro nej lepsi..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ANABEL_LEE: vek neznamy, osvojena jako dospela s neznamou historii, ale dospela je 100%, kdyz to strelim, muze ji byt treba 5-8. Krmit jednou denne jako mysli ze celou davklu dostane najednou nebo ze bude dostavat 1x a mene nez by byl ten soucet dvou puvodnich?

TAPINA: tohle je samozrejme idealni stav, ale v jejim pripade to neprojde, i ty zatracene dietni granule (byla zvykla jist vlhke, "varene") ji musim vselijak ochucovat trebna rybim tukem, kousickem rozpatlanyho tvarohu etc., staci kousinecek, aby to vonelo jinak nez minule. Ona fakt, co se tyce jidla doma, neni zadna popelnice, spis takova dama, co se v tom nimra a ji granule po jedny:)

LAETATIO: neni to o reseni rucicky na vaze, proste je moc objemna, vidim to na ni, ze ma tendenci valcovitet, miluje hru na honenou se psama a driv ji dokazali porazit jen whippeti (greyhoundy, ohare a dalsi velky behavy pejsky umela vyklickovat) a dneska vidim, jak uz to neni co bejvalo, driv se unavi, zatacky uz tak nereze a tak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LA_PIOVRA: kolik ji je? uz je to dospely pes a mozna by stacilo davat zrat jednou...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ty bláho i pejsci mají takové problémy se zhubnutím, ti fakt mají všechno jako lidi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Energeticky náročný je pro psa ten druh pohybu, na který není zvyklý, a musí při něm zapojovat neobvyklé svalové skupiny. Takže například chrti se zátěžově trénují pomalou chůzí na vodítku. Takže zhodnoť, co je zvyklá a co není zvyklá dělat, a vymysli změny.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ANABEL_LEE: 2x denne, rano a v podvecer, krmil jsem ted 2 mes. Specific CRD-1 doporucenou davku k cilove hmotnosti a od toho ji odmeroval pro ten konkreni den v zavislosti na tom, zda cvicime sami nebo jdeme na cvicak (ve smyslu poslusnost, ne obrany a agility), kde se obvykle pamlsky rinou proudem.
    Ona jinak neni nijak zvlast zrava, co se tyka jeji domaci misky - neni to takovej ten pejksek, kde kdyz se vezme do ruky jeho miska, tak zecne chodit po zadnich a silet... proto spis premeslim nad varinatou zvysit jeste vic vydej energie.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LA_PIOVRA: cim krmis? jak casto a kolik? co jsou ty pamlsky zac? mozna by pomohlo treba tyden zapisovat opravdu poctive co sezere (jako to delaji lidi kdyz chteji hubnout), vcetne poctu pamlsku, treba uvidis, ze jich davas fakt hodne...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Vim, ze muj dotaz je trosku naivni (jsem si vedom toho, ze nakonec vse konci u pomeru mezi prijem/vydej), ale stejne:

Kdyz jsme si Lilusku privezli z utulku (kde byla jen den) byla zjevne podvyzivena, psi kostricka, vazila necelych 9kg.
    Postupne se dostala nekam tesne pod 12kg, byla pekna, atleticka, mrstna a rychla.
    Nekdy v cervenci minuleho roku byla kastrovana.
    Mezi zarim a listopadem jsme byli v Parizi, kde mela vyrazne min pohybu nez byla zvykla (,naopak ja jsem mel na ni vic casu a tak jsme hodne cvicili doma i v parcich, prisun pamlsku mimoradny, krmna davka puvodni.... asi jadro problemi)
    Po navratu jsem od celeho okoli poslouchal vety typu "hele, neztloustala vona?" Nejdriv me to nasiralo, pak mi to rekla i veterinarka, ze ji prijde nejaka zakulacena - tak jsem ji postavil na vahu a cislo me vydesilo: 14,9 kg.

Snizil jsem ji krmny davky, pamlsky co mozna nejdietnejsi, ma dost pohybu jako driv, kazdej den se mnou chodi x klilometru po meste bez voditka, beha s jinejma pejskama v parcich, chodime na cvicak, na agility i na obrany, ale moje dvojmesicni snaha ma jen hubeny vysledky, dnes vazi 14,5.

Neznate nejakej druh aktivity, kterej je pro pejsky silne energeticky narocnej? Nebo uvitam jakykoli namety na tema "hubnuti psa".
    Preci nemuzu byt jako takove ty babizny, co na flexe vlecou funici valce ("Kdyz ono Fifince tak chutna":)
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    Zdravim vespolek,
    nevim jestli mi někdo dokáže poradit, ale máme tady v práci fenu (barzoj - ruský chrt), která už se 25. den léčí z otevřené zlomeniny zadní nožky. Má udělanou a sešroubovanou železnou dlahu, ale VČERA už se jí počtvrtý uvolnila... A moje otázka je dvojí: Může už být po pětadvaceti dnech kost alespoň částečně srostlá a je normální že se ta dlaha pořád uvolňuje (utažení totiž znamená opět veterina, uspání a zákrok)?

Díky za odpovědi...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVIRATKO: nevím. To mívala doma má matka. Ale ona pracuje v laboratoři, tak možná z práce.
    Ale dospělým lidem se chemikálie někde prodávají, ne?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    i kdyz nejakejch 36% jeste mozna jo, ja shanel kdysi 50% a to uz je tezce ilegal...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA: a kdes ho koupila? takova vec je velice uzitecna, bohuzel se koupit moc neda... :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TARGI: tak ono se to hodí mit i tak,ze svych zdravotnických let musim rict,ze peroxid byl moje nejoblíbenější dezinfekce,protoze pekne vyčistí ránu a hned vidis,co se tam děje...
    Mimochodem,da se to aplikovat i na lidi? Myslim teda hlavne u děti...
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: ouk, takže prostě pixlu klasického peroxidu z lékárny, to je myslím 100ml a v případě nouze ji do krku nalejt max půlku... a cca po půl roce to radši měnit za novy... doufám, že to nikdy nebudu potřebovat, ale je lepší to mít u sebe a mít event víc času dopravit se k vet.... Než to prosrat
    Díky všem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: aha. Tím líp. (kdysi sem ti tím koncentrovaným popálila nohu, tak se ptám :))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: to ti imho v lekarne uz ani neprodaj, ale vychazela jsem z toho ze targi cetla ty infa od tapiny
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: klasicky 3% peroxid, ano
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: a napiš jí i sílu peroxidu, někdo kupuje ten koncentrovaný (36%?) v lahvích, to by mělo ošklivé následky.
    A taky časem stárne a nešumí, ne?
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: a to může bejt klasickej peroxid např na desinfekci ran z lékárny??
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: takze idealni je nosit sebou celou lahvicku co koupis v lekarne a k tomu velkou 25ml strikacku
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: mno, takze potrebujes priblizne 30ml. Ono to s tim peroxidem je priblizne, proste mu to nalijes do chřtánu, nekdo se pobleje hned po prvnich par ml, nekdo je drzak a tak mu das tech 30-45ml.
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: 12kg cca ještě něco málo pribere do max 14 je to ještě puberťák
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam