• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TARGI: tak ono se to hodí mit i tak,ze svych zdravotnických let musim rict,ze peroxid byl moje nejoblíbenější dezinfekce,protoze pekne vyčistí ránu a hned vidis,co se tam děje...
    Mimochodem,da se to aplikovat i na lidi? Myslim teda hlavne u děti...
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: ouk, takže prostě pixlu klasického peroxidu z lékárny, to je myslím 100ml a v případě nouze ji do krku nalejt max půlku... a cca po půl roce to radši měnit za novy... doufám, že to nikdy nebudu potřebovat, ale je lepší to mít u sebe a mít event víc času dopravit se k vet.... Než to prosrat
    Díky všem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: aha. Tím líp. (kdysi sem ti tím koncentrovaným popálila nohu, tak se ptám :))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: to ti imho v lekarne uz ani neprodaj, ale vychazela jsem z toho ze targi cetla ty infa od tapiny
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: klasicky 3% peroxid, ano
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: a napiš jí i sílu peroxidu, někdo kupuje ten koncentrovaný (36%?) v lahvích, to by mělo ošklivé následky.
    A taky časem stárne a nešumí, ne?
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: a to může bejt klasickej peroxid např na desinfekci ran z lékárny??
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: takze idealni je nosit sebou celou lahvicku co koupis v lekarne a k tomu velkou 25ml strikacku
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: mno, takze potrebujes priblizne 30ml. Ono to s tim peroxidem je priblizne, proste mu to nalijes do chřtánu, nekdo se pobleje hned po prvnich par ml, nekdo je drzak a tak mu das tech 30-45ml.
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: 12kg cca ještě něco málo pribere do max 14 je to ještě puberťák
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: kolik vazi tvuj pes?:)) ti to klidne spocitam:))))
    TARGI
    TARGI --- ---
    ZVIRATKO: to vím no, ten peroxid, jen nevím dávku. Teda, už jsem četla od Tapina, ale já si snad k tomu vetovi dojdu ať mi to naměři přesně..
    hodím to do psi kabelky a budu to mít u sebe, pro všechny případy...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    peroxid nebo v nouzi zubni pasta (s fluoridem, pro dospely), po obojim se pobleje
    XAJA
    XAJA --- ---
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, teoretická, v dnešní době kdy člověk neví, kdy, kdo co kde pohodi za hnus. prý je první pomoc peroxid či co, že se pes po...nojo, ale jak mám vědět, kolik a jaka %? myslíte, že se dá domluvit s vetem, aby něco preventivního namichal? a já to mohla nosit u sebe pro všechny případy? díky
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA:
    LA_PIOVRA:
    SIRRIL_NEMESIS:
    TAPINA:
    tak díky za reakce, ovci vykuchal řezník, nic zvláštního neshledal. Podáváme důkladně uvařené, psi jsou nadšeni a kypí zdravím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Registrovaný pro ně není, ale vadit by to snad nemělo. Nelze vyloučit nějaké zažívací potíže po některé z přídavných látek, ale spíš si myslím, že to má plus mínus stejné složení, jako kočičí tablety, jen to prostě neregistrovali.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    Dá se tableta na odčervení Dehinel použít i pro kočku? (vyloženě kvůli tasemnicím, škrkavky zlikvidovány jinak).
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, do zitra je na spokojenypes.cz sleva 15% na cely nakup. Slevovy kupon heslo: ONA-SPES
    :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: Nejzodpovědnější by asi bylo udělat pitvu (stačí domácí chovatelskou, člověk tak nějak ví, jak to má uvnitř vypadat) a zjistit příčinu. Pokud bude v jícnu zašprajcnutý kus zeleniny, tak je to jasné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam