• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: ano, s tymi nasimi gerontmi je to este pikantnejsie. baka teda mozem odtiahnut, ale zase mi ho je az luto, ked ho odtrhnem z tej pozy so zapichnutym nosom. ako nema predne zuby, tak v tom vrcholnom zaujati mu proste jazyk vylezie na pol zrde. je mi ho az luto, ako dementne pri tom vyzera,))

a doma sa ho snazim drzat vnutri, ked je na dvore, zaparkuje do rohu a vrieska. kludne nonstop hodinu.

bohus je v tomto v pohode. sice ocucha, preznackuje, ale az tak hrozne to nepreziva.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Já mám teď problém Andyho vůbec vyvenčit, protože se zapíchne do jednoho místa čumákem a odmítá se hnout. A odvést ho na vodítku je trošku problém vzhledem k jeho pohybovým potížím. Tak ho občas musím prostě odnést :D
    XAJA
    XAJA --- ---
    ale ano, bak uz tiez treti den drzi protestnu hormonalnu hladovku. a pohlad na neho na prechadzke tiez stoji za to, ked mu pri ocuchavani obzvlast zaujimaveho miesta vypadava jazyk z tlamy a trasie sa mu brada.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TAPINA: souhlasím na základě vlastní zkušenosti. Když jsme v létě na chalupě, tak obvykle chytneme letní hárání sousedovic labradorky (psi jsou kamarádi od štěněcích dob, moc se milujou a mimo hárání, kdy je držíme odděleně, se od sebe nehnou, fena u nás běžně přespává).
    Ten týden, co je Viky plodná, je chudák Ben jako v tranzu a jídla se ani nedotkne, maximálně ho přiměju, aby se maličko napil vody. Dožene to potom, až hárání skončí; pak nějakou dobu naopak žere jak nezavřenej :-)
    Ale je fakt, že to beru víceméně klidně (i když je mi ho líto), protože je to čtyřletý zdravý a dobře živený pes, váha 30 kilo, tak i to hladovění snese bez větší újmy.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: diky. Ja uz trochu hrotim, pac jsem nedavno prisla o jiny zvire, kde jsme si taky rikali, ze to jsou "jen vredy".. tak me kazda takova kravina ted znervozni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ale tak ono je to celkem přirozené, že v tomhle období psi nemyslí na nic jiného. Když je jasný důvod, proč nežere, tak bych to neřešila, on se nažere, až hlad převládne nad pudy :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FIFAJZ: ja v tom arealu bydlim, takze ano, je tezky ho sem nebrat. :) fena tu bydli taky. Stenata nehrozi, pes je velky ovcak, cuba malicka krysarice, takze.. zas tak nezodpovedna fakt nejsem. Je mi ho lito a stve me to, ale v mych silach uz neni jak mu to usnadnit.. utesuju se tim ze je to naposled a hned po harani pujde cuba na kastraci.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: SIRRIL_NEMESIS: nám zas nežere haravá fena, si nevyberes :-)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: pokud je s ni kazdodenne ve styku, tak asi resit odber na budouci stenata. :) Jinak nam pes nezral treba tri dny, max jen roztrzite pamlsek z ruky si vzal. Zradlo mel vzdy nachystany, nechtel. Nezhynul hlady. Kdyz prestala byt fena v nejlepsim (vnimal opravdu jen ty nej dny), nadsene si oddechnul a nazral se. A to mel fenu doma pod rypakem. Pokud v arealu hara fena, je tezky ho tam radsi nebrat?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak já jdu taky s dotazem k maniakovi po háravkách.. situace je jednoduchá, bělouš mi nežere. Zatím je to druhý den, jinak je veselý a normální, čuba hárá přímo v areálu, takže je s ní (bohužel) každodenně ve styku.. neřešit, řešit, jak řešit? Jak dlouho může "nežrat"?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    WESSNA: dík, kouknu.
    Dneska jsem zjistila, že žere eidam a sladký pečivo. Taky si mohla vybrat líp :(
    XIFF
    XIFF --- ---
    TAPINA: ok, ja jen, že jsem o tom nikdy neslyšela, tak počkáme až skončí to brutální harací období a uvidíme.. :)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: Před nějakou dobou jsem překládala dietní konzervy od Rinti, zkus kouknout, jestli je už mají na zoohitu v prodeji..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: RC, Hill's jí vůbec nesedne a Trovet jsme nezkoušeli. Ale jak píšu, před pár měsíci se chovala, jako kdyby ty samý granule byly napuštěný nějakou drogou, jak se jich neustále dožadovala.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Proto se ptam, jake dietni granule ma. Zkouseli jste vic znacek?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Játra. Granule dietní má (minule je fakt milovala) nežere, konzervy dietní nežere, jogurt nežere, sulc nežere (nekořeněnej dělanej pro psa), syrový ani ovařený kuřecí prsa nežere. Ze všeho jí nejvíc "jedou" asi ty granule, ale sežere za den tak 2 g a měla by sežrat minimálně 45 g…
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: a selhavaj ji jatra nebo ledviny? Podle toho, ze nesmi bilkoviny, mi to prijde spis na ledviny...plus jake granule dietni mate?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    je něco, co bych mohla dát kočce se selhávajícíma játrama, aby se rozežrala? Vypadá, že chce umřít hlady.
    Denně do ní dostanu tak možná 10 granulí a to ještě kolem toho musím hrát šílené divadýlko... Posledně, když ji tohle napadlo, jsem ji rozežrala vařenou kančí kýtou a vývarem z ní, pak si zamilovala i ty dietní granule a žrala je jak nezavřená. Jenže tehdy jsem netušila, že by neměla živočišný bílkoviny, teď se jí bojim vývar a maso uvařit, ale zas pokud nezačne žrát, tak už moc dlouho nejspíš nevydrží...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: Tak ale těma fenama by to fakt být mohlo.
    XIFF
    XIFF --- ---
    ADITU TAPINA: kdyby mu bylo 14 tak to takle neřešim..:) ale právěže mi přijde mladej na to, aby si jen tak ve spánku uchcával..
    MASOO
    MASOO --- ---
    TAPINA: toho jsem se obavala, pockam, az prestane harat a dojdu tam no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam