• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    LAETATIO: jo a navic je to dost propjene, jakmile nezerou, ta jatra zacnou zlobit co nevidet a zloutnou taky docela casto pri takovych hladovkovych stavech..
    TARGI
    TARGI --- ---
    díky, no, ona jak hara, tak min ji i pije, takže jsem čekala, že to nebude 2x denne, ale alespoň jednou a nakonec to teď poresila za mě ;-) šla naposledy předevčírem večer.... včera celý den nic a dnes taky ne... az TED ;-) měla jsem v plánu zítra kolem poledne začít plasit ;-) díky

btw jestli si vzpomenete na příběh uši.... Tak se mi to stále nezdálo (prez polovičky obviňování, že jsem hysterka) nakonec hlídala mamka jeden den malou a povídali jsme o ouškach, ta to skoukla a řekla že se jí taky nezdaj a vyrazila s ní k vetovi, nakonec mrne mělo kvasinky v uších dostala nějaké prý super extra kapičky za asi 300 ( v praxe bych za ně vyplacla sacuju cca 500 )a teď je má teprve nádherná :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tři dny se považujou za ještě normální.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, jak dlouho je ještě ok, když pes nejde na velkou? Já abych věděla, kdy ji naložit a vyrazit směr vet....
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TEEAK: jí je to fakt jedno :( Vzdala jsem snahu jí rozežrat dietou, sice je žlutá jak blatouch, ale v tuhle chvíli mi přijde rizikovější hladovka než selhávající játra a vypadá to, že když si dá aspoň ždibec něčeho jinýho (a že je umění najít něco, co by jedla), tak si pak zobne i těch dietních granulí...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LAETATIO: zkoušela jsi je dávat po pidiporcích .. na naší chlupajdu to občas zabírá, když se rozhodne pro hladovku (taky nesmí nic jiného než dietní granule - čili není možnost ji rozežírat něčím jiným) .. říkáme tomu: "trauma prázdný misky" :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Mimochodem, u psa s hypotyreozou - ma na to jakejkoli vliv kastrace? Ptam se proto, ze Balonovi se za posledni rok zvysovaly davky uz dvakrat a ted to zas vypada hur (na testy jdeme v tydnu, ale uz tak nejak odhad mam po tech letech:( ), plus je to fakt maco, ted mu zas dobre sviha... Coz muze bejt jak harajicim okolim, tak ale i tou stitkou - zas ho svedi celej pes a tak :(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: náš jezevčík je schopný v době hárání psů žrát půl misky týdně.
    FIFAJZ: hehe u nás hárají přímo v sídlišti, to bych mu musela doma založit domácí záchodek nebo co.
    XAJA: taky nám jezevec v kritickém období piští a prej ho to nepřejde ani po tý zdravotně indikované kastraci.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: ano, s tymi nasimi gerontmi je to este pikantnejsie. baka teda mozem odtiahnut, ale zase mi ho je az luto, ked ho odtrhnem z tej pozy so zapichnutym nosom. ako nema predne zuby, tak v tom vrcholnom zaujati mu proste jazyk vylezie na pol zrde. je mi ho az luto, ako dementne pri tom vyzera,))

a doma sa ho snazim drzat vnutri, ked je na dvore, zaparkuje do rohu a vrieska. kludne nonstop hodinu.

bohus je v tomto v pohode. sice ocucha, preznackuje, ale az tak hrozne to nepreziva.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Koukán že je to všude stejný .. asi jaro :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Já mám teď problém Andyho vůbec vyvenčit, protože se zapíchne do jednoho místa čumákem a odmítá se hnout. A odvést ho na vodítku je trošku problém vzhledem k jeho pohybovým potížím. Tak ho občas musím prostě odnést :D
    XAJA
    XAJA --- ---
    ale ano, bak uz tiez treti den drzi protestnu hormonalnu hladovku. a pohlad na neho na prechadzke tiez stoji za to, ked mu pri ocuchavani obzvlast zaujimaveho miesta vypadava jazyk z tlamy a trasie sa mu brada.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TAPINA: souhlasím na základě vlastní zkušenosti. Když jsme v létě na chalupě, tak obvykle chytneme letní hárání sousedovic labradorky (psi jsou kamarádi od štěněcích dob, moc se milujou a mimo hárání, kdy je držíme odděleně, se od sebe nehnou, fena u nás běžně přespává).
    Ten týden, co je Viky plodná, je chudák Ben jako v tranzu a jídla se ani nedotkne, maximálně ho přiměju, aby se maličko napil vody. Dožene to potom, až hárání skončí; pak nějakou dobu naopak žere jak nezavřenej :-)
    Ale je fakt, že to beru víceméně klidně (i když je mi ho líto), protože je to čtyřletý zdravý a dobře živený pes, váha 30 kilo, tak i to hladovění snese bez větší újmy.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: diky. Ja uz trochu hrotim, pac jsem nedavno prisla o jiny zvire, kde jsme si taky rikali, ze to jsou "jen vredy".. tak me kazda takova kravina ted znervozni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ale tak ono je to celkem přirozené, že v tomhle období psi nemyslí na nic jiného. Když je jasný důvod, proč nežere, tak bych to neřešila, on se nažere, až hlad převládne nad pudy :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FIFAJZ: ja v tom arealu bydlim, takze ano, je tezky ho sem nebrat. :) fena tu bydli taky. Stenata nehrozi, pes je velky ovcak, cuba malicka krysarice, takze.. zas tak nezodpovedna fakt nejsem. Je mi ho lito a stve me to, ale v mych silach uz neni jak mu to usnadnit.. utesuju se tim ze je to naposled a hned po harani pujde cuba na kastraci.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: SIRRIL_NEMESIS: nám zas nežere haravá fena, si nevyberes :-)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: pokud je s ni kazdodenne ve styku, tak asi resit odber na budouci stenata. :) Jinak nam pes nezral treba tri dny, max jen roztrzite pamlsek z ruky si vzal. Zradlo mel vzdy nachystany, nechtel. Nezhynul hlady. Kdyz prestala byt fena v nejlepsim (vnimal opravdu jen ty nej dny), nadsene si oddechnul a nazral se. A to mel fenu doma pod rypakem. Pokud v arealu hara fena, je tezky ho tam radsi nebrat?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak já jdu taky s dotazem k maniakovi po háravkách.. situace je jednoduchá, bělouš mi nežere. Zatím je to druhý den, jinak je veselý a normální, čuba hárá přímo v areálu, takže je s ní (bohužel) každodenně ve styku.. neřešit, řešit, jak řešit? Jak dlouho může "nežrat"?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    WESSNA: dík, kouknu.
    Dneska jsem zjistila, že žere eidam a sladký pečivo. Taky si mohla vybrat líp :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam