• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: Touhle dobou a na tomhle místě spíš na nějakou trávu, co teď kvete, nebo ji posekali, nebo něčím nastříkali.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, moje fenka začala mít "lupy", hlavně v tříslech u zadních nohou je vidět, jak se jí loupe kůže. Máte s tím někdo zkušenost? Napadlo mě, jestli neni alergická na nějakou složku v granulích...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    dotaz: můžu kočce ulevit od drbání zařazením lososového oleje? na jaře má celkem bujnou alergickou reakci, kterou už léčíme Histaminem, ale holka se mi tu pořád drbe a línání tomu moc nepřidává i když vyčesáváme dvakrát denně (loni jsme dostali na veterině Dermanorm, který jí moc nejel, tak bych chtěla vyzkoušet něco lákavějšího) .. :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: mockrát díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Pokud bude průběh normální, bez komplikací, tak se prakticky po vytažení stehů může s opatrnou aktivitou začít, s ohledem na ochotu feny. Pokud by toho na ni bylo moc, bude to na ní vidět. Vynechat pár měsíců věci náchylné na břišní svalovinu - výskoky do výšky, silové věci a tak.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    dotaz na TAPINA nejspíš... fena po operaci torze žaludku (v podstatě průběh rozříznout, otočit žaludek, zašít) - jak dlouho po operaci, respektive vyndání stehů může začít zase s nějakou zátěží? jedná se o extrémně pracovitou fenu holanďana a není s ní k vydržení..
    díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MILKOV: Nemá v uchu černej bordel? Vypadá to jako typický škrábanec od zadní nohy na svědivém uchu.
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Ještě to dám sem... Centrální Distribuce mi dnes (asi náhradou za Wizourrra) poslala tohohle chudáka. Mrknete se někdo zkušeným okem, co to má za uchem? Vypadá to, že je to staršího data. Kocour je chundelatý, srst má místy přerostlou, místy řídkou, ale zadredovaný není.
    https://i.nyx.cz/files/00/00/13/66/1366754_6585ed40ac8c55489787.jpg?name=IMG_20150425_124611.jpg
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    dnes jsem Bublině vytáhla klíště a už jak jsem ho vytahovala, měla tam takovouhle bouli - je cca 2 cm, nevím, zda ji nebolí.. mám s ní letět zítra na veterinu pro ATB nebo to zmizí samo?

WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    MAR_TINA: Samozrejme, ve 4mesicich mel klasicky 4 kombinaci jeste od chovatelky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WENDIGO: máte ho očkovanýho?
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Tak jsme byli u veta a ma kocici rymu takze dostal antibiotika, syrup a kapky do oci tak snad v poradku.
    GIO
    GIO --- ---
    borova voda, od jejiho pouzivani se vyrazne ustupuje, ale ophtal ji nahrazuje, muzes cistit oci tim.
    GIO
    GIO --- ---
    lidska antihistaminika tusim nejsou pro zvirata vhodna, protoze nefunguji, alergik samozrejme byt muze, ale je to na konzultaci s vetem, co mu na ni dat... tapina bude urcite vedet vic.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Zdravim, potrebovala bych se poradit - kocourovi, 7mi mesicni mainak, zacalo tect z oci je to tak tyden, neni to nijak dramaticke ale je znat, ze se mu vic delaji "ospalky", zadne zarudnuti ani citlivost na svetlo jinak uz by jsme sli k veterinari, napadlo me jestli to treba neni alergie na pyly - tu mam totiz take a zacalo mi to zhruba ve stejnou dobu. Mam tu opticalm ktery mi pomaha tak by me zajimalo jestli mu ho muzu kapnout taky - aby tam nebylo neco pro kocky nevhodneho nebo jestli mam skocit pro obycejnou borovou vodu.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LAETATIO: hmm to je na pytel .. chápu :/
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: tak se to znacne zatahlo samo, vyckavam
    GIO
    GIO --- ---
    LAETATIO: jo a navic je to dost propjene, jakmile nezerou, ta jatra zacnou zlobit co nevidet a zloutnou taky docela casto pri takovych hladovkovych stavech..
    TARGI
    TARGI --- ---
    díky, no, ona jak hara, tak min ji i pije, takže jsem čekala, že to nebude 2x denne, ale alespoň jednou a nakonec to teď poresila za mě ;-) šla naposledy předevčírem večer.... včera celý den nic a dnes taky ne... az TED ;-) měla jsem v plánu zítra kolem poledne začít plasit ;-) díky

btw jestli si vzpomenete na příběh uši.... Tak se mi to stále nezdálo (prez polovičky obviňování, že jsem hysterka) nakonec hlídala mamka jeden den malou a povídali jsme o ouškach, ta to skoukla a řekla že se jí taky nezdaj a vyrazila s ní k vetovi, nakonec mrne mělo kvasinky v uších dostala nějaké prý super extra kapičky za asi 300 ( v praxe bych za ně vyplacla sacuju cca 500 )a teď je má teprve nádherná :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tři dny se považujou za ještě normální.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, jak dlouho je ještě ok, když pes nejde na velkou? Já abych věděla, kdy ji naložit a vyrazit směr vet....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam