• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Rozsáhlé klinické studie na desetitisících psů zaznamenaly problematické reakce v řádu jednotek a na FB zná každý hned několik případů, klasika :o) Kamarádky (veterinářky) vlastní pes na to měl taky reakci. První a jedinou v ČR. Pes přežil a kamarádka Bravecto prodává dál. Vždycky bude někdo, komu něco nesedne, ale že by Bravecto hromadně ničilo psům játra, to fakt neničí.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: vyzkousim a dam vedet, ale imho jsme na spravne ceste. Diky max.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Ano, klidně ať se nacpe až před spaním, to je masožravcům celkem přirozené.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: diky, imho je to spravnej smer, protoze pokud v tom muzu pozorovat nejakou zakonitost, tak je to ta, ze me takto vzdy vyzene mezi 4-6 rano. Nikdy se tak nestalo jinak.
    Obvykle dostane rano po venceni (7-8) a v podvecer (6-8). Dedukuju tedy spravne posunuti vecerni davky na pozdeji?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: A časově? Ranní zvracení nejčastěji bývá zůsobeno překyselením žaludku, který už je po večerním krmení a noční pauze připraven na ranní porci, ale ta ještě není v misce. Takže bych nějak upravila intervaly.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: 2x, obvykle, 1x kdyz hodne cvicime a palmksy jen litaj, tak nedostane vecerni davku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Krmíš jednou denně, nebo dvakrát?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Trosku mi dela starost Liluscino zazivani.

V zasade od doby, co ji mame, tu jednou za 14 dni, tu jednou za 2 mesice me mezi 4 a 6 ranni vzbudi a chce se jit najist travy (95% pripadu), obcas taky se vyzvracet a pak jist travu (4% pripadu) nebo nejdriv jist travu a tu pak vyzvracet (1%). Casto (byt ne 100%), kdyz me s takovym pranim vzbudi, tak slysim, jak ji skrunda v brisku. Asi ji taky boli, protoze kdyz tohle ma, tak nekluse, ale spis chodi a kllusa jen obcas (za bezneho stavu je furt v klusu).
    Je to zcela neodvisle od toho cim ji krmim: garanule, konzervy, "zbytky", barf, bezmasa strava, zadnou souvislost jsem nezaznamenal, ackoli jsem se snazil. Dtto jsem se snazil ve strave vyloucit nejklasictejsi alergeny a pozorovat to, ale nic.
    Nejsem zadnej hysterickej nosofob, v zasade jsem zastence myslenky "psi obcas blijou a obcas maj sracku, stejne jako lidi", ale ted jsem kvuli tomu nesel na cvicak, kam jsem se hrozne tesil a valim se s ni a notebookem v praci na kanapi, takze to na me nejak dolehlo a zacal jsem si delat starosti.

Necekam, ze dostanu rozhreseni, ale zajimaji me zkusenosti, postrehy, napady...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Jasne, tak ja to pak reknu vetovi :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Tak ono je to zrovna do 56 kg a u těch hraničních velikostí to může být problém. Vždycky teda dávám nejdřív tu menší variantu s tím, že když to nebude ideální, příště se dá větší. Někomu to ale stačit může.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: 56kg mela a dostala tu nejvetsi tabletu s tim ze priste uz bude muset byt kombinace.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Kolik váží a kolik dostala?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Tak i druhe a to sme nasli az po troch dnoch.
    Moze to znamenat ze dostala mensiu davku?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: No nase boli v kazdom pripade zive, teda jeden minimalne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Většina jich teda chcípne ještě dřív, než se stihnou pořádně zavrtat, takže odpadávají rovnou. Ale nález suchého přisátého klíštětě je možný a neznamená to neúčinnost přípravku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Chcípne řádově v minutách, uschne a upadne. Nic se nevytahuje, nic nepřenese.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: a je pak ta ochrana k něčemu, když se to klíště přisaje a přisáté chcípne? Myslím tím ve vztahu k přenosu chorob.. Jinak se mi ověřilo, že vytahovat chcíplé klíště je docela oříšek proti živému...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Aha, takze to neodpudzuje? Okej, to som nevedela.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Teď jsem v práci řešila, že jsem (blbec) dala Bravecto do 4 kg štěněti, které za měsíc vyrostlo na 6 kg a klíšťata na ně jdou, ale jinak si to lidi hrozně chválí. Můžou mít chcíplý suchý, protože ono to funguje až po přisátí, živý by být neměly.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Skusenosti s Bravecto vs. klieste? Nasa psica totiz uz mala dva (po jednej prechadzke mimo prahu) a bravecto dostala pred mesiacom...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam