• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: dekuju :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Tam by to chtělo krevní testy průběžně, ale zrovna Trocoxil se obvykle indikuje při stavech, kdy pes bez léčby bude muset být utracen hned, nebo bude mít Trocoxil, a časem mu to odrovná ledviny nebo zažívadla, ale prodlouží mu to život. Pokud by se dalo uvažovat o vysazení nebo náhradě něčím šetrnějším (leč méně účinným), tak krevní testy určitě.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Prosim, a u Trocoxylu bys doporucila pred treti aplikaci krevni testy? Znamych pes ho ma dlouhodobe naordinovan, rtw 9 let. Pred prvnim podanim byly krevni testy zcela v poradku, ma silnou artrozu v lokti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Dá se to dlouhodobě, žádné omezení tam není. Vůbec by to s játrama nic nemělo dělat, protože se to jima nemetabolizuje. Ta reakce, kterou jsem zmiňovala, byla neurologická v průběhu fáze vstřebávání ze žaludku, a byla to zjevně individuální nesnášenlivost výjimečného jedince.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: a ještě teda, dá se to takhle užívat dlouhodobě, místo obojku třeba?
    Já prostě po tom co minulý rok s obojkem přitáhl blech jak nas*áno už moc ničemu nevěřím, a stájový kočky imho blechy asi občas přinesou, tak bych ráda něco, co bude působit..
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: nebyla, bere to už skoro rok.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jestli nebyla žádná reakce poprvé, tak bych se nebála.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: zrovna jsem se na to samé přišla zeptat - je čas koupit další tabletu, totiž. :) Takže můžu být úplně v klidu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (a mimochodem ne že bych netušila, kdo za takovýmhle poplachem může stát)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Rozsáhlé klinické studie na desetitisících psů zaznamenaly problematické reakce v řádu jednotek a na FB zná každý hned několik případů, klasika :o) Kamarádky (veterinářky) vlastní pes na to měl taky reakci. První a jedinou v ČR. Pes přežil a kamarádka Bravecto prodává dál. Vždycky bude někdo, komu něco nesedne, ale že by Bravecto hromadně ničilo psům játra, to fakt neničí.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: vyzkousim a dam vedet, ale imho jsme na spravne ceste. Diky max.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Ano, klidně ať se nacpe až před spaním, to je masožravcům celkem přirozené.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: diky, imho je to spravnej smer, protoze pokud v tom muzu pozorovat nejakou zakonitost, tak je to ta, ze me takto vzdy vyzene mezi 4-6 rano. Nikdy se tak nestalo jinak.
    Obvykle dostane rano po venceni (7-8) a v podvecer (6-8). Dedukuju tedy spravne posunuti vecerni davky na pozdeji?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: A časově? Ranní zvracení nejčastěji bývá zůsobeno překyselením žaludku, který už je po večerním krmení a noční pauze připraven na ranní porci, ale ta ještě není v misce. Takže bych nějak upravila intervaly.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: 2x, obvykle, 1x kdyz hodne cvicime a palmksy jen litaj, tak nedostane vecerni davku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Krmíš jednou denně, nebo dvakrát?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Trosku mi dela starost Liluscino zazivani.

V zasade od doby, co ji mame, tu jednou za 14 dni, tu jednou za 2 mesice me mezi 4 a 6 ranni vzbudi a chce se jit najist travy (95% pripadu), obcas taky se vyzvracet a pak jist travu (4% pripadu) nebo nejdriv jist travu a tu pak vyzvracet (1%). Casto (byt ne 100%), kdyz me s takovym pranim vzbudi, tak slysim, jak ji skrunda v brisku. Asi ji taky boli, protoze kdyz tohle ma, tak nekluse, ale spis chodi a kllusa jen obcas (za bezneho stavu je furt v klusu).
    Je to zcela neodvisle od toho cim ji krmim: garanule, konzervy, "zbytky", barf, bezmasa strava, zadnou souvislost jsem nezaznamenal, ackoli jsem se snazil. Dtto jsem se snazil ve strave vyloucit nejklasictejsi alergeny a pozorovat to, ale nic.
    Nejsem zadnej hysterickej nosofob, v zasade jsem zastence myslenky "psi obcas blijou a obcas maj sracku, stejne jako lidi", ale ted jsem kvuli tomu nesel na cvicak, kam jsem se hrozne tesil a valim se s ni a notebookem v praci na kanapi, takze to na me nejak dolehlo a zacal jsem si delat starosti.

Necekam, ze dostanu rozhreseni, ale zajimaji me zkusenosti, postrehy, napady...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Jasne, tak ja to pak reknu vetovi :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Tak ono je to zrovna do 56 kg a u těch hraničních velikostí to může být problém. Vždycky teda dávám nejdřív tu menší variantu s tím, že když to nebude ideální, příště se dá větší. Někomu to ale stačit může.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam