• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TARGI: sla bych na veterinu aspon odpoledne, lepsi zbytecny vysetreni nez to zanedbat...
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, hysterka první třídy se hlásí :-)
    Mrně má falesku, ceciky jak po desatero štěňátkach. Nicméně, mléko neteče, dudlíky nehreji a nejsou zatvrdle. Začala si hodně olizovat famfulinu a našla jsem ji včera večer a dneska ráno čirý, nezapachajici výtok - žádné drastické množství, ale byl. A teď otázka, na zánět dělohy mi to nepřipadá - nebo jsem to chytla na samém začátku, je normálně aktivní, pije a čůra pořád stejně.
    Co by to mohlo být, mam hnát přítele hned na veterinu, nebo to vydrží cca do 3 až se vrátím já, nebo se mam hodit do klidu a přestat pozorovat každej prd?
    Kuji
    XAJA
    XAJA --- ---
    IF_: ano, priznaky rovnake. no, ako som pisala, ma 13 rokov, takze to asi nie je nic zivot ohrozujuce. ale neprijemne urcite ano - pre neho, samozrejme, ale aj pre mna. hlavne, on si rano po tom tak hodinku prispi a je fit a culy, ako by sa v noci nic nedialo, no a ja som cely den ako zombie,)
    IF_
    IF_ --- ---
    XAJA: Tak u nás je to pořád stejné, ať je zima nebo léto. Pes je taky prase, takže nevim, co kde venku vyhrábne. Ale zato stravu má vždy jen jednou denně večer po poslední procházce a tu sežere za pet minut a v misce nikdy nic nezbyde.

Noční běs probíhá jako zrychlené dýchání, nervozita, škrundání v žaludku, venku pak žere trávu (vydržela by třeba hodinu), občas se vykadí, ale to spis pak az rano, kdy je to plné trávy. Když se zadaří, chce jít ven i třikrát po sobě.

No myslim, že symptomy jsou dost podobné:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    LA_PIOVRA:
    IF_: este, ked ma takto v noci zobudi, tak kym sa vyhrabem z postele a zidem mu otvorit dvere, tak ho tam vacsinou najdem, ako sa pretahuje. take to macacie natahovanie sa s prednymi packami daleko dopredu. takze nejake to podrazdenie zaludka tam fakt bude. svojho casu, ked som ho kvoli tomu sledovala, sa mi zdalo, ze je to castejsie v zime, co mohlo suvisiet s tym, ze sa obcas nadlabol snehu. a potom, take mierne podozrenie som mavala na bentonitovy kockolit. on je trochu prasa, takze sem-tam vyluxuje macaci zachod, no a zda sa mi, ze ked mam drevene stelivo, tak sa mu to nestava.

ale fakt neviem. teda, este si ho budem vsimat, ci sa kazdy vecer nadlabne, to ma teda doteraz nenapadlo, ale nemala som podozrenie, skutocne mi obidvaja uzobavaju priebezne cely den a vecer sa teda miskam povenuju dokladnejsie, ale skusim si na to dat pozor, ci sa fakt kazdy vecer naje.

druhy pes ma rovnaku stravu, takmer rovnaky rezim, ale jemu sa to nestava.

IF_
    IF_ --- ---
    LA_PIOVRA: Jansý, já jen říkám, co jsem se dozvěděla od vetů, když jsem se snažila tomu přijít na kloub. Jinak jsem se s tim smířila už jako XAJA - lepší když je jí občas špatně, než ji znova a znova tahat po veterinách. Myslim, že Moula má stejný názor vzhledem ke všemu, co všechno už musela a bude muset ve špitále zakusit s luxací:))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    IF_: to probuh ne, v baraku bydli kratkosrst. kolie, co ma nemocnou slinivku a skoro nic nemuze jist, to nechci:)
    IF_
    IF_ --- ---
    LA_PIOVRA: Mně veterinář Láznička ještě říkal, že může mít narušenou funkci slinivky a ta to může způsobovat. Ale těžko říct :/
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    IF_: uvidim, jak zabere Tapiny myslenka s prekyselenim zaludku. Je fakt, ze bez vyjimky se to stava mezi 3-6 rano, jindy ne. Dam vedet.
    XAJA
    XAJA --- ---
    LA_PIOVRA:
    IF_: ja sa tiez hlasim do klubu, s malym spicom. "pasenie sa" na trave, skvrkanie v bruchu, obcas nasleduje aj riedka stolica.

tak nejako to uz povazujem za normalne. je inak zdravy, ma 13 a trpi na to od stenata. raz za mesiac-dva mam proste nocne cvicenie. a granule maju psi k dispozicii stale, neprezieraju sa mi, takze priebezne dosypam.

jedine, ze u nas to zacina chvilu po polnoci, pyta sa von tak 2-3 razy do rana.
    IF_
    IF_ --- ---
    LA_PIOVRA: Máme úplně to samé co popisuješ... byla jsem s tim u Hnízda na sonu, rozborech trusu, krvi... ve v pořádku. Zkoušela jsem taky různé druhy stravy aopakuje se to cyklicky pořád. Nějak jsem to vzhledem k dalším zdrav, obtížím přestala řešit a musim s ní jednou za čas holt v noci vyběhnout.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: dekuju :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Tam by to chtělo krevní testy průběžně, ale zrovna Trocoxil se obvykle indikuje při stavech, kdy pes bez léčby bude muset být utracen hned, nebo bude mít Trocoxil, a časem mu to odrovná ledviny nebo zažívadla, ale prodlouží mu to život. Pokud by se dalo uvažovat o vysazení nebo náhradě něčím šetrnějším (leč méně účinným), tak krevní testy určitě.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Prosim, a u Trocoxylu bys doporucila pred treti aplikaci krevni testy? Znamych pes ho ma dlouhodobe naordinovan, rtw 9 let. Pred prvnim podanim byly krevni testy zcela v poradku, ma silnou artrozu v lokti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Dá se to dlouhodobě, žádné omezení tam není. Vůbec by to s játrama nic nemělo dělat, protože se to jima nemetabolizuje. Ta reakce, kterou jsem zmiňovala, byla neurologická v průběhu fáze vstřebávání ze žaludku, a byla to zjevně individuální nesnášenlivost výjimečného jedince.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: a ještě teda, dá se to takhle užívat dlouhodobě, místo obojku třeba?
    Já prostě po tom co minulý rok s obojkem přitáhl blech jak nas*áno už moc ničemu nevěřím, a stájový kočky imho blechy asi občas přinesou, tak bych ráda něco, co bude působit..
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: nebyla, bere to už skoro rok.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jestli nebyla žádná reakce poprvé, tak bych se nebála.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: zrovna jsem se na to samé přišla zeptat - je čas koupit další tabletu, totiž. :) Takže můžu být úplně v klidu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (a mimochodem ne že bych netušila, kdo za takovýmhle poplachem může stát)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam