• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: a ten Attapectin je čistě veterinální přípravek?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Tak to dělá Attapectin taky, plus k tomu chrání podrážděnou střevní sliznici, a vyjde levněji.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    On je to vlastne cisty silikon, stejne jako treba pro deti sab simplex a pro kraliky tympanol:). Takze pouziti dle toho, co si pamatuju, tak se to davalo spis na plyny a kdyz zvire sezralo neco, co nemelo a bylo treba to rychle vyloucit:)
    Takze ano, je to podobne jako uhli...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Na průjmy, ne? To jo, to se dá použít cokoliv, je toho teď milion. Teď je třeba nový Attapectin gel, tak ten mám v oblibě já :o)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAMELLA: ale funguje to asi tak podobne, jako zivocisne uhli, ne? proste absorbent
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: my jsme to v byvale praci pouzivali, akorat teda veterinarni mutaci enterozoo a bylo to docela fajn. Samozrejme ne na kompletni detoxikaci :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Neškodí, ale ani nefunguje. Tam, kde pomohl Endiaron, by pomohla i čistě dieta a počkat.

Ještě u těch lidských léků na průjem bacha na Imodium, nesmějí ho plemena s MDR-1 mutací. Ono je teda celkem na nic i u těch lidí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Jak něco slibuje "komplexní detoxikaci organismu", tak od toho pryč :o) Co bys od toho u psa očekávala?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: Já teda odjakživa dávala Endiaron, škodí jim to nějak?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: já jsem bohužel na podobný věci neschopná (fakt mám pocit, že mi musí chybět nějaká část mozku), takže si vzpomenu jednou za x let...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: On funguje i prošlej a nic se mu nestane, dokud nezvětrá natolik, že je z něj voda :o)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BODY_SUIT: máme samodržící obvazy, sterilní polštářky, betadinu, psí botičky (což stabilně nosívám na výlety a čundry), stříkačky, hypermangan a pak už snad jenom smectu. Peroxid nejsem schopná v pravidelných intervalech kontrolovat a kupovat nový :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Endiaron se jim nedává, spíš uhlí :o) Ale vůbec nejlíp doporučuju Attapectin, ten funguje líp, než uhlí.

Já teda jsem příklad kovářovy kobyly, doma nemám absolutně nic a když je potřeba, musím letět pro všechno do práce. Ale co by se teda hodilo mít:
    - něco na ten průjem, nejlíp Attapectin, popřípadě nějaká probiotika
    - Betadine
    - háčky na klíšťata
    - pár stříkaček, ať už na dezinfekci, podávání vody nebo tekutých léků
    - 3% peroxid vodíku na vyvolání zvracení v případě sežrání něčeho podezřelého
    ... to je asi tak všechno, ostatní věci řešit už s veterinářem
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BODY_SUIT: Uhlí se jim snad nedává, spíš endiaron.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    Ahoj, nevíte někdo, jestli se smí bactroban(antibiotická mast) použít u kočky?
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Muze mit kocka chripku?
    Mame 3 letou kocku, kastrovanou, hodne aktivni. V nedeli zacla polehavat, v po vecer jsme sli k veterinari, neb porad lezela, byla horka. Dostala atb.+kocici ibuprofen v injekci. Po tom se to trochu zlepsilo, ale druhy den repete. Ted to mame doma v prascich a mame davat po 12ti hodinach. A rano zas vysoka teplota. Po prasku se ji ulevi, nazere se, lehne si a az leky dozni, zas se to zhorsi. Na plicich nic, zadna ryma atd. Vet rikal, ze chripka.
    Trochu me znervoznuje, ze ji ta teplota furt lita tak nahoru.
    ELISCHKA001
    ELISCHKA001 --- ---
    Kdyby někoho zajímalo - článek o epilepsii u psů.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: zkušenosti nemám, ale asi to bude na stejném principu jako tejpování, takže když to prohřeje, tak to uleví.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    včera mi říkala paní, že měla fenu ACD se silnou spondylozou páteře a pro úlevu jí dávala vestu Back on Track (vesta s keramickým vláknem pro prohřátí organizmu). Nemáte někdo s tímto přístupem zkušenost? Může to opravdu pomoct od bolesti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam