• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: a ten Attapectin je čistě veterinální přípravek?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Neškodí, ale ani nefunguje. Tam, kde pomohl Endiaron, by pomohla i čistě dieta a počkat.

Ještě u těch lidských léků na průjem bacha na Imodium, nesmějí ho plemena s MDR-1 mutací. Ono je teda celkem na nic i u těch lidí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Jak něco slibuje "komplexní detoxikaci organismu", tak od toho pryč :o) Co bys od toho u psa očekávala?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: Já teda odjakživa dávala Endiaron, škodí jim to nějak?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: já jsem bohužel na podobný věci neschopná (fakt mám pocit, že mi musí chybět nějaká část mozku), takže si vzpomenu jednou za x let...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: On funguje i prošlej a nic se mu nestane, dokud nezvětrá natolik, že je z něj voda :o)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BODY_SUIT: máme samodržící obvazy, sterilní polštářky, betadinu, psí botičky (což stabilně nosívám na výlety a čundry), stříkačky, hypermangan a pak už snad jenom smectu. Peroxid nejsem schopná v pravidelných intervalech kontrolovat a kupovat nový :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Endiaron se jim nedává, spíš uhlí :o) Ale vůbec nejlíp doporučuju Attapectin, ten funguje líp, než uhlí.

Já teda jsem příklad kovářovy kobyly, doma nemám absolutně nic a když je potřeba, musím letět pro všechno do práce. Ale co by se teda hodilo mít:
    - něco na ten průjem, nejlíp Attapectin, popřípadě nějaká probiotika
    - Betadine
    - háčky na klíšťata
    - pár stříkaček, ať už na dezinfekci, podávání vody nebo tekutých léků
    - 3% peroxid vodíku na vyvolání zvracení v případě sežrání něčeho podezřelého
    ... to je asi tak všechno, ostatní věci řešit už s veterinářem
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BODY_SUIT: Uhlí se jim snad nedává, spíš endiaron.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    Ahoj, nevíte někdo, jestli se smí bactroban(antibiotická mast) použít u kočky?
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Muze mit kocka chripku?
    Mame 3 letou kocku, kastrovanou, hodne aktivni. V nedeli zacla polehavat, v po vecer jsme sli k veterinari, neb porad lezela, byla horka. Dostala atb.+kocici ibuprofen v injekci. Po tom se to trochu zlepsilo, ale druhy den repete. Ted to mame doma v prascich a mame davat po 12ti hodinach. A rano zas vysoka teplota. Po prasku se ji ulevi, nazere se, lehne si a az leky dozni, zas se to zhorsi. Na plicich nic, zadna ryma atd. Vet rikal, ze chripka.
    Trochu me znervoznuje, ze ji ta teplota furt lita tak nahoru.
    ELISCHKA001
    ELISCHKA001 --- ---
    Kdyby někoho zajímalo - článek o epilepsii u psů.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: zkušenosti nemám, ale asi to bude na stejném principu jako tejpování, takže když to prohřeje, tak to uleví.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    včera mi říkala paní, že měla fenu ACD se silnou spondylozou páteře a pro úlevu jí dávala vestu Back on Track (vesta s keramickým vláknem pro prohřátí organizmu). Nemáte někdo s tímto přístupem zkušenost? Může to opravdu pomoct od bolesti?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VODA: Nenajít jizvu není žádný problém, zvířata se hojí tak, že kůže prostě sroste do původní podoby - většinou :o) Na rentgenu děloha vidět nebude, na nějakém hodně dobrém sonu by mohla být, ale ani tam nemusí, když je v klidovém stavu. Hormonální profil ukáže jen přítomnost vaječníků v době kolem hárání... není to jednoduchý.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VODA: Ja bych na svy čubě jizvu taky uz nenašla. Každopádně by o tom měla byt dokumentace u veta
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: na to jsem se ptal, videl jsem to v nabidkach praveze "lepsich klinik", kam VetNemo asi patri, prej to "lidi to casto chtej, tak se jim vychazi vstric, ale my jsme to prestali delat". Jak jsem koupil, prodavam:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Zajímavý. Většina lepších klinik to dělá a problémy s tím asi nemají (jinak by to nedělali). Ale fakt je, že tam je velká výhoda při klasickém přístupu, že si člověk pořádně prohlídne, jak ten pahýl vypadá, a individuálně ho ošetří. Někdy stačí podvaz a kauterizace, někdy je lepší prošít okraje skrz naskrz.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: kdyz se brala i deloha, byly snad obcas nejaky problemy s hojenim mista, kde byla ufika od delozniho hrdla (pokud to rikam spravne, nerucim za presnost, nerozumim problematice a ani nevim, zda to popisuju spravne:).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Těžko říct, já s tím osobní zkušenosti nemám. Říkali, jaké konkrétně komplikace?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: jakej mas ty nazor/zkusenosti na laparoskopickou varantu kastrace feny. Tam, kde klestili Lilusku ( http://www.vetnemo.cz/ ) mi rekli, ze uz laparoskopicky kastrace delat nechteji, ze bylo vetsi procento pooperacnich komplikaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam