• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Dobrou zkušenost mám s Dermatisan Aurisal Silver, a pak je celá řada přípravků Trauma Pet, ty jsme u nás nezkoušeli.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: jsem to řešil s přímo s výrobcem a tvrdil mi, že z principu je to jedno.. můžu se zeptat na název těch přípravků??

NICKIE: jaké bylinky??

LABRUJA: já kloše ze psa vybírám a vyčesávám, z černého psa celkem masakr...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LABRUJA: leda si s sebou vodit ochočeného jelena, na toho sedají přednostně, jinak viz TAPINA: .
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: Obávám se, že kloš je tak blbej, že ho neodpudí nic. Dyť to zvíře ani nemůže vědět, kam letí.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ILIBOR: resime opakovane zanety uz pet let, veterinari nad nama zlomili hul, chteli nasadit kortikoidy. Alergie, ale nezjisteno na co. Pak sem objevila cinskou medicinu a musim zaklepat, je to pryc.. Davame byliny a vyjdou tak na 300 mesicne.. Kdyz na to kaslu obcas se to vrati, ale prelecime a jedeme dal...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Na uši existuje několik veterinárních přípraků se stříbrem, které jsou přímo na to určené. Mám s nima dobrou zkušenost, ale pokud je to alergie, tak je potřeba řešit primárně tu. Nedoporučuju aplikovat stříbro v nějaké jiné formě pro lidi.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    ILIBOR: moje fenka trpěla léta na záněty uší a teď (musím to zaklepat) nic... už rok jí krmim hypoalergenníma lamb and rice granulema. Nejspíš alergie na nějakou složku v drůbežích granulích.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Ahoj zkoušeli jste někdo u psa na záněty uší koloidní stříbro? Ten můj už ty záněty má pořád, předloni měl i zánět vnitřního ucha a vetka ho léčí Surolanem a často čistíme Ohrreinigerem. Pořád chce trvale nasadit kortikoidy, čemuž se zatím bráním, ale asi nic jiného nezbyde... Teď mu podle rady jiného veta přidávám do stravy řasu Chlorellu, ale to prý bude na dlouho...
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ETH: Zkouseli jste Gbelce z AA vetu?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIMCIIQ: nebo hyalgel.. a jdi na ten rentgen, nechapu, zes tam nesla uz pred x mesicema..
    ETH
    ETH --- ---
    Ahoj, nemam toho uz moc co ztratit, ale nema nekdo zkusenost s lecbou glaukomu u psa konopim? Bojujeme o posledni zbytek zraku u 9leteho sarpeje a je to nahoru dolu.. Mame kapky Azopt a navysili jsme Diluran na 1-0-1 tab denne, pri akutnim stavu jedeme na infuzi Manitolu, vic delat nejde, tak se chytam stebla. Klidne posta. Dekuju
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    ELFIN: tak ono je zrejmy, ze bobek neni tuhej :) mno mame dve kocky, takze se mi predem sbirat bobky snad moc nechce. :D vsak nebude-li na vyber :)
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    ZAQQUM: tak z fotky pozná kulový :-)
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    ELFIN: no pro jistotu se zeptame\ukazeme fotku, az pujdeme kocoura kastrovat. Uvidime, co na to rekne veterinar a pak bychom tedy pripadne sbirali bobky. Diky :)
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZAQQUM: Naše kočky jsou čistě bytové, odčervujeme jednou za rok a tohle se jim občas stane. Konec bobku je jakoby potažen krvavým hlenem. A nikdy jsem to neřešila, osobně si myslím, že to mají kvůli hodně tuhému bobku - stejně jak píše ELFIN.
    Bejt to nějak častý jev, zajdu na veterinu, ale děje se jim to max. párkrát do roka. Letos jsem to ještě třeba nepozorovala vůbec.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    ZAQQUM: pokud jsou bobky hodně tvrdé, může to prostě trošku odřít zadek. Nebo může mít parazity. Fajn by bylo nasbírat bobky a dát je vetovi na rozbor (do čisté uzavíratelné nádobky, 3 - 5 dní po sobě nebo 3 dni ob den, uchovávat v lednici)
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Ahojte, asi vim, ze bysme meli jit rovnou k vetovi, nicmene zkusim to zde, jestli se nahodou nekdo z Vas nesetkal s necim podobnym. Pripadne co to bylo? Mame se bat? Mme zacit sestrit? Je to takova hovniva vec. Me prekvapila zprava, ze tedy kocka nemuze mit hemeroidy? Je tomu vazne tak? Dvakrat jsem nasla takovou hovinkovou kapku, nebo jak to mam nazvat netusim, a kdyz jsem ji utrela ze zeme, koukam, ze jakoby mela na povrchu krev. Inu hned jsem zkontrolovala obsahy obou kocicich zachodu a na ani jednom bobku nebyla krev, ani v nem. Nase kocky maj normalni stolici, krmime je kvalitnim krmivem a nemenime ho. Stolici maji stejne barvy a konzistence. Bala jsem se, ze v ni bude krev, ale nebyla. Na moment jsem to pustila z hlavy a po asi trech tydnech koukam na chodbe dalsi "kapka" (neni to uplne jako tekutina, proste jako kdyby si cica ubobknula o velikosti takove kapky), tak jsem ji opat utrela a zas jakoby byla po povrchu trochu pokrvavena. Nasledovalo dalsi prohrabavani se v bedynkach, tentokrat uspesne, neb kocour to po sobe nezahrabal a na bobku bylo videt, jak je "cistej" :D tohle se divne popisuje, co Vam budu povidat, no cely bobek byl normalni, az u konce bylo videt, jakoby trochu te krve. :( ach jo, tusim, ze krev ve stolici neni nic dobreho, ale tim, ze to neni primo v tom, ale jen tak zvlastne po povrchu, napadlo me, ze by to mohlo byt neco jinyho... treba ty hemeroidy, ale nekde jsem cetla, ze ty kocky nemuzou mit. :( Neb se tedy chystame vetovi, pac kocour ma teprve pred kastraci, mam to i s fotodokumentaci, ale radeji Vas tim zde nebudu strasit :) Dekuji za jakoukoli reakci a ano, ten vet je 100%, me zajima, zda-li tu nejakeho Vaseho milacka netrapila podobna vec. Diky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIMCIIQ: aptus apto-flex pro kone s davkovanim pro psy. Nicmene bych prvne vyrazila na ten rtg.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Moc prosim o radu. Maje je pet let a zacala mi kulhat na predni packy. Ze zacatku to bylo predevsim po behani, ale v soucasne dobe to je uz kazdy den. Muzete mi doporucit neco na klouby? Dojdu s ni nekam na rentgen, ale prve bych rada zkusila nejaky doplnek stravy. Jinak na omak ji nic neboli. Je to vsak pitka a z vlastni zkusenosti vim, ze mi stafordka pred ni neknikla do konce zivota. :( dekuji za rady
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TESSS: zda se ze ano..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam