• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZAQQUM: Naše kočky jsou čistě bytové, odčervujeme jednou za rok a tohle se jim občas stane. Konec bobku je jakoby potažen krvavým hlenem. A nikdy jsem to neřešila, osobně si myslím, že to mají kvůli hodně tuhému bobku - stejně jak píše ELFIN.
    Bejt to nějak častý jev, zajdu na veterinu, ale děje se jim to max. párkrát do roka. Letos jsem to ještě třeba nepozorovala vůbec.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    ZAQQUM: pokud jsou bobky hodně tvrdé, může to prostě trošku odřít zadek. Nebo může mít parazity. Fajn by bylo nasbírat bobky a dát je vetovi na rozbor (do čisté uzavíratelné nádobky, 3 - 5 dní po sobě nebo 3 dni ob den, uchovávat v lednici)
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Ahojte, asi vim, ze bysme meli jit rovnou k vetovi, nicmene zkusim to zde, jestli se nahodou nekdo z Vas nesetkal s necim podobnym. Pripadne co to bylo? Mame se bat? Mme zacit sestrit? Je to takova hovniva vec. Me prekvapila zprava, ze tedy kocka nemuze mit hemeroidy? Je tomu vazne tak? Dvakrat jsem nasla takovou hovinkovou kapku, nebo jak to mam nazvat netusim, a kdyz jsem ji utrela ze zeme, koukam, ze jakoby mela na povrchu krev. Inu hned jsem zkontrolovala obsahy obou kocicich zachodu a na ani jednom bobku nebyla krev, ani v nem. Nase kocky maj normalni stolici, krmime je kvalitnim krmivem a nemenime ho. Stolici maji stejne barvy a konzistence. Bala jsem se, ze v ni bude krev, ale nebyla. Na moment jsem to pustila z hlavy a po asi trech tydnech koukam na chodbe dalsi "kapka" (neni to uplne jako tekutina, proste jako kdyby si cica ubobknula o velikosti takove kapky), tak jsem ji opat utrela a zas jakoby byla po povrchu trochu pokrvavena. Nasledovalo dalsi prohrabavani se v bedynkach, tentokrat uspesne, neb kocour to po sobe nezahrabal a na bobku bylo videt, jak je "cistej" :D tohle se divne popisuje, co Vam budu povidat, no cely bobek byl normalni, az u konce bylo videt, jakoby trochu te krve. :( ach jo, tusim, ze krev ve stolici neni nic dobreho, ale tim, ze to neni primo v tom, ale jen tak zvlastne po povrchu, napadlo me, ze by to mohlo byt neco jinyho... treba ty hemeroidy, ale nekde jsem cetla, ze ty kocky nemuzou mit. :( Neb se tedy chystame vetovi, pac kocour ma teprve pred kastraci, mam to i s fotodokumentaci, ale radeji Vas tim zde nebudu strasit :) Dekuji za jakoukoli reakci a ano, ten vet je 100%, me zajima, zda-li tu nejakeho Vaseho milacka netrapila podobna vec. Diky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIMCIIQ: aptus apto-flex pro kone s davkovanim pro psy. Nicmene bych prvne vyrazila na ten rtg.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Moc prosim o radu. Maje je pet let a zacala mi kulhat na predni packy. Ze zacatku to bylo predevsim po behani, ale v soucasne dobe to je uz kazdy den. Muzete mi doporucit neco na klouby? Dojdu s ni nekam na rentgen, ale prve bych rada zkusila nejaky doplnek stravy. Jinak na omak ji nic neboli. Je to vsak pitka a z vlastni zkusenosti vim, ze mi stafordka pred ni neknikla do konce zivota. :( dekuji za rady
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TESSS: zda se ze ano..
    TESSS
    TESSS --- ---
    NICKIE: zafungovalo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak britské Pedigree má 30 % masa. Jen to naše české, vyráběné v Polsku, má 4 %. Zase jako obvykle, že? A ten pán, co tady s tou informací byl, měl tři anglické buldoky, taky z Británie a taky byli nějak hezčí, než ti zdejší :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Žofka (3 roky stará, zdravá kočka) včera v noci přišla s bolestivou, natelkou boulí pod dásní (jak je vedro, tak většinu času tráví venku), teď jsem se dostala domů s tím, že ji vezmu k veterináři. Otok je výrazně menší než včera, žofice normálně žere, včetně toho že na tu stranu, na které je boule normálně drtí krky, tedy zuby ji nebolí.

Je nutné ji brát ji k veterináři a nebo mám předpokládat že se pokusila ulovit včelu? Nemá tam žádný strup.
    MEUZNIC
    MEUZNIC --- ---
    Prosím o radu. Kocour sezral čtvrt igelitovýho pytlíku (takový ten tenký na rohlíky) ve kterém jsem mu rozmrazovala krky. Mám plašit? Jak to případně řeší doktor? Moc děkuju...
    SISTA
    SISTA --- ---
    Daruju za odvoz cca 6 platicek Forthyronu flavoured 200 μg. Praha Barrandov/Kamenice u Prahy
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: Diky, vyzkousim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Nejlíp lihem. Ale jestli nezabírá od začátku, tak to asi nepomůže.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nejak nam letos moc nezabira obojek Scalibor a nachazim nacucany klistata po celym byte. Tusim, ze jsem zaslechla, ze se da umyt mydlem nebo nejak znovuaktizovat, nezkousel jste nekdo?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    já mám taky jednu "čumákovou" .. naše kočka bere 2x denně Flixotide (inhalačně) a nad čumcem se jí začaly zbarvovat chlupy do hněda a má tam relativně suchou kůži (ona teda začala lupovatět tak nějak celá, ale nedrbe se víc než jindy) .. zatím jsem jí "naordinovala" lososovej olej (půl lžičky denně - má 3 kila) .. je něco co pro to můžu udělat víc?
    (jinak klasika kvůli alergii žere jen granule RC hypoallergenic s půlodměrkou PlaqueOff .. nic dalšího, kromě vody, nedostává)
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    ahoj prosím o radu, mojí fence se na čumáku objevili zničehonic v průběhu soboty krvavé půl až centimetrové boláky, nemáte někdo zkušenost s podobnou záležitostí? Nějak se mi nedaří nikde nic na internetu vyčíst. Podezření mám na alergickou reakci na nově koupenej kolagen kvasnice a kelpu - nebo jedno z toho, nikdy jsem nic takového neviděla na žádném jiném psovi.
    GRYFY
    GRYFY --- ---
    ahoj prosím o pomoc. Na facebook soutěži probíhá hlasování, prosím dejte hlast Libereckému sdružení Šance zvířatům, které se stará o týrané, nechtěné a opuštěné zvířata(především psy a kočky). Zatím jsou druzí a mají reálnou možnost získat 50000 na vybavení karatnény díky
    https://www.facebook.com/...sk=app_271628046314755&app_data=gallery:9bb7cfb7bd7c47e893c5889ac5f40842
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: díky, to je dobrý mít doma, vlčáka ofoukne větříček a hned má průjem.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: a ten Attapectin je čistě veterinální přípravek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam