• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: ano tak to myslím, teď přeléčíme něčím podobným Surolanu a pak zkusíme Dermatisan...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Rozjetý zánět obvykle je potřeba přeléčit, ale můj oblíbený Dermatisan zvládá udržovat výrazně delší rozestupy mezi léčbou u psů, kteří na uši hodně trpí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Na Scalibor bych se zcela neupínala, v tom je deltamethrin a rezistence blech na něcomethriny je celkem rozšířená. No a na krátkosrstý samozřejmě chodí taky, a jak :o)
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: díky to vypadá dobře asi to vyměním za náš čistič uší... po dvou dnech užívání stříbra, jsem ale zatím nezaznamenal nějaké zlepšení, tak to budeme muset uklidnit Surolanem, který sice nikdy nevyléčil, ale aspoň trochu ulevil a pak budeme čistit stříbrem..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Tak uz i na nas dopadl blesi problem. Jsme tyden na farme a od chvile co jsem vycesala mistniho psa me zerou blechy. Premyslim jestli mam sanci zamezit ze si je privezeme domu. Maja ma scalibor, ale uz se kouse a Gizmo je uplne kratkosrstej tak se utesuju ze na nej nepujdou. Kdyz se vsichni po navratu okamzite vykoupem a vyperem, mame sanci? Jak rychle se blecha utopi?
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    LABRUJA: hřebíček se dává do Alpy Francovky.. asi 20 hřebíčku do jedné láhvičky a nechá se to louhovat asi 14 dnů.. psovi to moc nevonělo, dávali jsme to proti klíšťatům, nakonec jsme to používali sami proti komárům a pak to ještě dobře tlumilo svědění po štípnutí... ještě se používá levandule, ale kvalitní esence stojí min. 200 Kč... ale na kloše stejně nezabere asi nic, oni totiž jak jednou i omylem vyletí, tak už jim nezbyde než dosednout na hostitele, pak rychle ztrácejí křídla a už jim nezbude stejně nic jiného než tam zůstat... nejlepší je vysledovat v které části lesa jsou a vyhýbat se jim...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Tak má Mája začínající artrozu kloubu přední packy, každopádně si nemyslí, že by kvůli tomu kulhala. Prý celkově chodí nějak divně. Takže nás čeká přispání a snímky v klidu, páč se docela cukala. Bude prý hledat příčinu toho, proč tak kulhá.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TEEAK: můj kocour má s análkama trochu problém, jeho zesnulý bratr ho měl taky, takže evidentně i kočky na to můžou trpět
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: diky ona jak je furt ve vývinu tak mne to trosku trápí ...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Maradovi můžu jenom chválit. A on se specializuje na pohybové problému (nejen) psů. Nám ošetřují smečku obvykle 5 koček a nikdy jsme neměli pochybnosti o jejich péči. A frontu mívají až ven, jezdí sem spousta lidí z Prahy.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SIMCIIQ: surikate operoval zlomenou mohu mvdr. marada v melniku a myslim, ze odvedl dobrou praci. cena dobra. doporucili mi ho na libusi v nemocnici
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ILIBOR: michaj nam je na miru
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Může, co by ne. Nebo taky vedro. Všichni si chodí stěžovat, jak jim psi nežerou, Máša taky žere denní dávku tři dny.
    GIO
    GIO --- ---
    Muže se falešná březost projevovat nechutenstvim ? Cuba mi uz několik týdnu poradně nezere , souvisi to asi i s tim ze nam umřel její parťák ale začínám byt z toho nervózní. Zkusili jsme trik s omatlanim granuli konzervou ale celou pul denní dávku taky nesnedla ...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CAMELLA: asi nejlepší ortoped v Čr si myslím:)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CAMELLA: v 6 jedeme do vetcentra, zkusím to prve bez narkozy :) naposledy jsem tam uspávala Báru kokřici, tak se mi tam moc nechtělo, ale už je to dýl, musím se přes to přenést a nezavrhovat je kvůli tomu :) vlastně jsem tam vždy byla spokojená se všemi zvířaty..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LABRUJA: babička na ně používá silnej odvar z hřebíčku (kterým se posprejuje když jde do lesa na houby) .. ovšem co by to udělalo se psem nemám ponětí

jinak .. poslední dobou (cca týden) mi přijde, že moje kočka začíná být hodně intenzivně cítit (jakože zadek) .. žere/pije normálně, ale často se olizuje .. je vykastrovaná, tak odtud problém nepředpokládám .. mohly by to být anální žlázky? .. bobkuje pevné, ale žere jen hypoalergenní granule a žádné jiné zpestření stravy nemá .. vím, že žlázky zlobí ve vedrech hlavně psy - u koček jsem o tom zatím nic neslyšela .. co vy na to?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: Jo, ja blbe čtu:)
    Uvidíte taky jak to zvládne, neni to příjemné polohovani
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CAMELLA: ona má problém s předníma tlapkama, asi rameno
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: Na posouzení kycli? Mno nevim, uvidis sama. Kyčle napolohovat bez sedace skoro nejde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam