• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: ona se v nedeli vratila z hotelu a teda dela same divne veci. nejdriv se poblila na skrin (to by nebylo tak divne), potom jsem nasla v koupelne prujem na predlozce u vany. a nakonec jsem objevila tu tlapku. Na kocoura je hnusna A porad za mnou leze nebo kdyz spi, tak uklizena aby nebyla videt. Tak nevim jestli to spolu nejak souvisi.
    žere normálně
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Čímkoliv, co je pro lidi a nejsou v tom nějaké zákeřné bylinky, které by kočce mohly vadit. Ale pohlídej to, takhle se můžou projevovat taky některá specifická imunitní onemocnění (a nebo to taky může být jen lokální podráždění po šlápnutí na horký povrch, v létě klidně)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Čím muzu mazat tlapky kočce? ted jsem objevila, ze ma jednu packu oloupane brisko
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Stejně není vhodné kastrovat cca 2 měsíce po hárání, protože hormonální faleška a vnitřní překrvení tam vždycky je, takže jeto úplně jedno. Kastruje se v období pohlavního klidu.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    Mohu dát psovi na průjem černé uhlí? Nic nikde nesežral a včera na předzahrádce hnědo a každou hodinu jsem s nim musela ven. Žádné jiné změny krom tohu průjmu nemá.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BODY_SUIT: ano, například tularémie
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    Diky, nastesti teta v sobotu veterinare zavolala, posbirala na jeho prani moc a vydala se k nemu...koci dostala atb na infekci a uz je ji snad lepe
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    mám dotaz ohledně kastrace.. chtěla jsem Bublinu říznout na podzim až skončí horko, ale teď zrovna hárá a to její hárání je dost síla - horší než to minulé, nastavuje se i psům v dálce, není schopná jakékoliv akce... A tak mám obavu, aby z takhle silného hárání nevznikla faleška..
    Takže dumám nad tím, kdy ji vykastrovat? Jestli už v srpnu, nebo čekat až do třeba konce září?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LAETATIO: pravděpodobně jo .. nakonec jsem brouzdala po netu tak dlouho, až jsem to její neustálý olizování nevydržela, našla tutoriál na "ošetření v domácích podmínkách", našla kapesník a dala se do díla .. nadšená teda nebyla, ale už večer "po akci" vypadala rozhodně míň v diskomfortu a dnes (o dva dny později) se ani přehnaně neolizuje, ani nic nevypadá zaníceně a jako příjemný bonus už nesmrdí .. tak snad jsem problém prozatím vyřešila a budu jí pozorovat (většina zdrojů praví, že pokud mívá kočka s tímhle problém, pak "ošetření" vydrží pár měsíců a pak se musí opakovat - jestli to bylo z vedra, tak dobroš, jestli to bude problematické, tak bude jednou za čas veselo - nechám ji příště na veterině prohlídnout) .. uvidíme :)
    DZIMI: veterinář .. zcela jistě .. jak píše SHAMPOO: .. navíc samo se to dohromady nedá a bude se to zhoršovat, čili bych moc neváhala a vyrazila hned zítra (ideálně s co nejčersvějším vzorkem moči - jak na nabrání vzorku určitě najdeš radu třeba tady ve "vyhledávání")
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    hmmm to jsem tete rikala :/ uvidime
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    DZIMI: co takovej zánětek, ledviny, písek = veterinář?
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    LABRUJA: moje včerejší zkušenost s kloši je taková, že po hodinové procházce lesem a i koupání v potoce, jsem jich nakonec ze psa vytáhl cca.30 ks .. to jsem ještě nezažil...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DZIMI: Ne.
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    ahoj, prosim o radu, teticky kocicka zacala casteji curat, dokonce jednou nedobehla, chodi casto i po malickych davkach....teda pry hodne pije, normalne ji, beha, nemnouka vic nez obvykle...muze to byt jen z horka?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIMCIIQ: bych se obavala, ze tam ta dysplazka fakz bude..:/
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    co ti klosove presne delaj a jak moc maji sanci se udrzet na plovoucim psovi? Sundavala jsem jich ze psa dost, jsou tu vsude kolem, ale belous tak sestkrat denne ve vode docela fest plave (jsme na dovoleny)..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: a sakra.. To se nam dovolena asi prodrazi:)
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: ano tak to myslím, teď přeléčíme něčím podobným Surolanu a pak zkusíme Dermatisan...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Rozjetý zánět obvykle je potřeba přeléčit, ale můj oblíbený Dermatisan zvládá udržovat výrazně delší rozestupy mezi léčbou u psů, kteří na uši hodně trpí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam