• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Modrý prášky už se léta letoucí nedělají. Jenom gel, a teda u koček to občas skončilo nepříčetným zvířetem, které se brání o to víc, o co hůř vnímá realitu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: jestli je tak plachý, zkus příště na odlov a umístění do bedny modrý prášek.

Máme venkovní kočku se pšatnými zuby a jednou za rok ji necháme uspat a vytrhat, co je moc zkažené. Jsme asi na 5 zbylých zubech a stále ještě jí maso a granule.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Ono se moc neví, co to přesně způsobuje, ale je to v podstatě pořád tentýž problém, silná paradontóza a uvolňování zubních lůžek, ať s kamenem nebo bez. Asi to moc nepoznáš, bude potřeba ho brát pravidelně na kontroly, třeba každého půl roku.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: To jo, bezzubou kocku jsem mela, ale v jejim pripade to bylo v dusledku zubniho kamene. Brala jsem si ji jako vynesenou z velkochovu, tak jsem ten tragickej stav tlamy a cele kocky prisuzovala mizerne peci a organismu vysilenemu z rozeni dobre prodejnych kotat.

Predmetneho kocoura mam od jeho cca roku, dostava premiove granule, maso, konzervy, lita po venku a lovi, tak mi prijde pitome, ze skonci takhle.

Kdyz neni nejaka prevence, tak jak poznam, ze ma zase stolicky vzadu v puse vyhnile na kost? (Zubni kamen a zanet dasni poznam, tady tapu.) Nebo jsem u placheho zvirete, ktere si neda tlamu poradne zkontrolovat, jako laik bez moznosti narkozy bez sance? Doktorka se tvarila, ze zanet byl uz hodne rozjety, tak mi je zpetne chudaka lito, ze se trapil takovou dobu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: To asi bohužel skončí typickou bezzubou kočkou. Moc se s tím dělat nedá, ale bezzubé kočky žijou kvalitní život, vědomy si toho, co za neplechu dokážou zuby v tlamě udělat.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ukazalo se, ze muj kocour trpi na osteoklasticke leze (podrobneji na [ TABBY @ Kocouri, kocky, kotata - jsou krasne chlupata a zaslouzi si nasi LASKU :o))) ]. Nejake tipy, co s tim? Doktorka mi sdelila, ze se nejakym kockam delaji, nejakym ne, ze to ma si neco spolecneho s imunitou, ale ze se o tom moc nevi. (Plague off nedoporucila, protoze zvire nema zubni kamen, cisteni zubu je nemozne.)

Kocour je plachy, vnitrne venkovni, v dobre kondici a dobrem vyzivovem stavu. Co pro nej muzu udelat, aby mu takhle neuhnil zbytek zubu? Doktorka se tvarila, ze jsou tam jeste nejake dalsi nacate, ale ze se spatne trhaji, tak je poradne vydezinfikovali a nechali je tam.

Jedine, co mne zatim napadlo, je slovit ho za dva roky znovu s tim, at se mu podivaji do tlamy (ja jsem si pri odcervovani niceho nevsimla, zapach z tlamy se dostavil az predvcirem, a to uz byl zanet tezce rozjety) a eventualne vyrvou zbytek...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: když víš, která tlapka má větší problém, tak bych dala asi botičku. Když už jsem mazala, tak lékařskou vazelínou.
    TARGI
    TARGI --- ---
    prosím čím nejlépe mazat tlapky hodně na dovce chodíme a pravá přední to špatně nese, praská ji bříško....
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    RIP
    Slavného lva Cecila zabil americký zubař – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/376203-slavneho-lva-cecila-zabil-americky-zubar.html
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIMCIIQ: No to bych teda byla sakra opatrná. Ono je něco jinýho potřít si jedovatou kytkou jednu bradavici na patě a něco jinýho je řešit s ní rozsáhlý celkový problém.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KOMTESSA: já bych jí to potírala vlaštovičníkem.. zabírá to na lidi i psi, vlastní zkušenost..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOMTESSA: Taky se píše v chytré literatuře, že když se jedna bradavice vyoperuje, tak ten proces hojení nastartuje imunitu i vůči těm ostatním a rychleji pak mizí. Tak třeba už to nebude na dlouho.
    KOMTESSA
    KOMTESSA --- ---
    TAPINA: dík, za radu...jde o to,že bych nerada,aby se ty bradavice dostaly do stádia, co ta poslední vyoperovaná, byla fakt nechutně obří a dost ji překážela. Navíc jedeme na rok do ciziny a chci mít psa prostě v co nejlepší kondičce a ne řešit tohle někde na cestách :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOMTESSA: Já bych dala svůj oblíbený Immunovet, když už bych něco dávala. Ale odezní to tak jako tak.
    KOMTESSA
    KOMTESSA --- ---
    TAPINA: ona se ji jedna udělala na tlapce,byla tedy abnormálně velká,po vyoperování se ji okolo toho mista udělaly teď další,zatím jsou malé..jinak řekla bych ze je akční pejsek,netvari se nejak znavene...je na to nějaký pro pravém,který bych mohla koupit v lékárně či u veterináře?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOMTESSA: To už je víc, než obvykle bývá, ale mohla by to být virová papilomatóza, jestli se rojí další, hlavně kolem čumáku a na hlavě. S tím se nic nedělá, to samovolně vymizí, až imunita zničí virus. Dá se nespecificky imunita podpořit, aby byl průběh rychlejší. Je to nepříjemná nemoc, protože pes někdy vypadá jako při ráně morové, ale není to nic vážného.
    KOMTESSA
    KOMTESSA --- ---
    TAPINA: stafbulka 3 roky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOMTESSA: Mladý okolopubertální pes, nebo naopak senior?
    KOMTESSA
    KOMTESSA --- ---
    existuje něco na psí bradavice? jednu obří rychle rostoucí jsme byli nedávno vyoperovat a koukám, že v okolí se stihly vyrojit další, jsou zatím mini,ale chci se vyvarovat dalším případným zákrokům...díky
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    RIP
    V královédvorské zoo uhynula samice nosorožce, na světě zbývají poslední čtyři – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...vedvorske-zoo-uhynula-samice-nosorozce-na-svete-zbyvaji-posledni-ctyri.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam