Řeším kastraci psa - když to u nás v okolí hárá, totálně mu jebe (a nám z něj taky).
Zajímali by mě zkušenosti s tím, za jak dlouho od kastrace se pes vyklidní a z háravek už tolik nešílí.
Respektive zda je rozdíl v tom, kdy se uklidní po klasické kastraci a kdy po chemické.
U klasické kastrace se uvádí, že lze povahové změny pozorovat do 2-6 měsíců, s tím, že neplodný je samozřejmě hned.
U chemické se uvádí nástup účinku do cca 6 týdnů - ale není mi jasné, zda tato doba uvádí, jen to, kdy se pes stává neplodným, nebo celkové vyplavení hormonů, které má vliv i na utlumení pohlavního pudy.
Pokud by byl nástup té chemické rychlejší (co do změny chování), skoro uvažuju, že bych zkusila nejdřív to (aspoň uvidíme k jakým povahovým změnám by u něj konkrétně došlo/nedošlo) a ještě před vyprcháním účinku ho nechala vykastrovat klasicky.
Jelikož je to aktuální problém, zároveň uvítám i radu, jak mu trochu pomoct už teď, aby nebyl tak utrápenej. Celé dny jen kňourá, nebo vymejšlí, jak zdrhnout za svou milou (bachovky třeba? nebo ještě něco dalšího?). Děkuju
Btw, ano vím, že u některých psích milovníků nezabere ani kastrace a z háravek jsou hotový i nadále, ale já pevně věřím, že do této výjimečné skupiny ta naše bestie nepatři. ;)