• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GAZY
    GAZY --- ---
    TAPINA: ja win ... Jenze v tehle koncinach veterinu nesezenem .. A ted uz vubec ... Dam ji jeste wodu a mrknu na net uwidime
    GAZY
    GAZY --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GAZY: Teď to budeš hodinu řešit na Nyxu a pak budeš řešit, co máš teda dělat, když už je všude zavřeno. Takhle malé kotě nevydrží dlouho bez jídla, a cokoliv nevhodného s ním může udělat krátký proces.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GAZY: Ježiš už to zvíře seber a pal s ním na veterinu. Poradili ti to vedle tři lidi. Máš jí dát kočičí mléko.
    GAZY
    GAZY --- ---
    Ahoj mam doma malou kocicku ... Poradite coji mam DAT k snedku??
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZVIRATKO: hele a nemáte někde prostě nějakou kytku, kterou by žrali? může to být fakt cokoliv .. mýdlová kostka v koupelně, přístup do kuchyně po vaření, než se umyje nádobí (tuk/oleje můžou k průjmu přispět slušně), můžou oblizovat třeba někde zeď - fakt cokoliv, mrkni po bytě (nemá to třeba souvislost s úklidem (jakože mokrá podlaha, nebo třeba změna aviváže, či pracího prostředku)) .. zkus zapátrat v paměti
    .. jinak s odběrem vzorků - sbírali jsme po 3 dny z každého jednoho "brknutí" (třeba giardie se prý mohou vylučovat jenom jen za pár dní) .. a byla to teda docela síla - ale to chce domluvit s veterinářem (dostali jsme na to speciální zavírací odběrovku "s lopatičkou" a sbírali a sbírali :D
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    ELFIN: je to teda základ úspěchu i u veta - když je to nedostatečně nasbíraný, taky tam může opravdu vidět kulový. naše vetka vždycky vypráví, jak lidi úkoluje s odběrama oni pak stejně přinesou jeden bobek s tím, že to tam prostě musí bejt i tak...
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    ZVIRATKO: dá se to poslat do laborky - např. Sevaron. Koukněte na jejich web a domluvte se co chcete vyšetřit (dělají parazity i některý bakterie) a tim pádem jak má vypadat odběr. Správný odběr je základ "úspěchu"
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ELFIN: vetovi jsem vzorky dal, kouknul pod mikroskopem a rek ze dobry.... proto se ptam jestli se to dela jinak a "poradne" :)
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    ZVIRATKO: to se domluvte s veterinářem co a jak a jak udělat odběr - buď to prohlédne sám nebo se to dá poslat i do laborky
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LANTHAL: uz ne, ty jim nechutnali a ani se mi moc nelibilo jak to vypada. Uz jsme vyzkouseli fakt vsechno mozny krmivo a nemeni se vubec nic. Aktualne dostavaj Carny Exotic a pak nejakou rybu, nic se nezmenilo, tyden to bylo dobry a ted nekolik dni po sobe na stridacku oba.

ELFIN: staci mikroskopicky vysetreni u veta nebo myslis nejakou delsi kultivaci? U veta tenkrat koukali a nic nevykoukali, samozrejme ted to muze byt neco jineho nez pred rokem... Ja akorat obcas rozhrabnu hovinko jestli tam neni neco vylozene viditelnyho, ale jediny co vidim je ze je proste kus pevnej a kus ridsi, v tom obcas kus kocici travy.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ZVIRATKO: a krmíte ještě těma Bozita tetrapackama? Zkuste je na měsíc úplně vysadit, mám celkem ozkoušeno, že některým kočkám nedělají dobře (a můj pes po nich průjmuje pravidelně, když se mu podaří dojet nějakou misku v baráku po kočkách).
    Jinak jak říká ELFIN, pokud to nebude tím, asi to chce rozbor, na parazity/giardie.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    ZVIRATKO: máte je pořádně odčervený - teda rozborem trusu potvrzeno, že nemají parazity?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZVIRATKO: zakriknul jsem to, ted ma zase prujem druha kocicka... scenar podobnej - prujem, normalni, neco mezi a pak zase normalni...
    Tak uz fakt nevim :/
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    SAGEMA: tak bohužel kocourek v pátek večer odešel do kočičího nebe....
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TEEAK: Rentgen ne. Ale dělali mu ultrazvuk a nic nenašli.

Dietní kapsičky měl když to měl už několik dní hodně, dostával je pak aspon 14 dní, možná i měsíc a přestože ten akutní průjem přestal (dostával taky smectu) tak občas to řidší pořád měl, a pak dostal normální kapsičku a okamžitě to bylo super, resp. vrátilo se to až třeba za měsíc zase v náhodný formě.
    Kromě dietních kapsiček jsme zkoušeli i vařený kuře a rýži, vařenou krůtu a brambory a pak různý (normální) krmiva a nezměnilo se nikdy nic...
    Rozbor moči mu dělali a nic nenašli, ale to je už delší doba.
    Občas blinká, někdy chlupy a někdy když nedostane dost rychle najíst (to začne žrát kočičí trávu a tu pak vrhne). Souvislost vyloučit nemůžu ale moc jí nevidím.

TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: ještě k těm dietám, nám než se číča na dietě srovnala, tak to trvalo třeba 3 měsíce .. ono se to střevo musí nejdřív dát dopořádku samo, než začne normálně fungovat (první veterinář nám dal dietní konzervy na týden a když po dobrání nevypadala kočka líp, tak zmateně kroutil hlavou a tvrdil, že neví co by to mohlo být a krev brát nechce a rozbor dělat taky nebude, protože je to drahý, je to hodně práce a stejně se na nic nepřijde) .. kočku nám vyléčili až v Galee, kam jsme vyrazili po měsíci, když mi došla s původním veterinářem trpělivost - neb kočce bylo furt stejně blbě (trochu se to zhoršovalo), účty narůstaly a on jenom krčil ramenama a říkal, že netuší :/
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZVIRATKO: když tohle čtu, tak mi to hodně připomíná začátek s naší alergičkou (časté chození "na velkou", průjem a rudé dásně, plus občas jakoby "vykašlávala chupy" - ale chlupy z ní nešly - byla to voda na plicích) .. zkoušeli jste nějaké hypoalergenní granule/diety na předpis (hlavně dlouhodobě)? rentgen, jestli něco neblokuje střeva? krevní obraz? rozbor moči (kvůli tomu častému pití)?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Má někdo tip co s kocourem ktery ma "občas" průjem?Je to naprosto náhodný, ráno normální a pak najednou řídký, o pár hodin později zase normální nebo ma třeba řidší jenom jeden bobek... Jídlem to nejspíš není , diety už jsme zkoušeli když to měl delší dobu a naopak to přestalo když zase dostal normální kapsičku. Paraziti to snad nejsou, leda nějaký co se nezabijou běžným odčervením, je to bytovej kocour a ani syrový mu nedáváme (a když tak to nemá vliv). Nedostane průjem ani když mu třeba dám něco co by neměl, prostě s jídlem souvislost nevidím. Třeba 14 dní je to dobrý a pak to má týden jednou denně horší... No, náhodný.

Rád ale žere igelit a provázky a podobný věci, viděl jsem ho sežrat ocásek od myšky tak to docela hlídám ale nemůže mít něco zablokovanýho ve střevě? Tyhle problémy má od začátku co ho máme, tj. už víc jak rok. Na veterině jsem to řešil několikrát, diety měl a základní rozbor se dělal (ale nic se neposílalo na kultivaci).
    Občas se mu to rozjede trochu víc (třeba dneska kdy šel nejdřív normálně, za hodinu šel znova a už to bylo řidší a o pár minut později regulérní průjem, a za dalších pár hodin zase ukázkový).

Co mě ještě napadá je ze hodně a často pije, to jsem u jiný kočky nezažil. (A našel jsem názory že je to normální i že to normální není), smrdí mu z tlamičky a má červený dásně (což podle veterináře je spis problém se zábava). Teď máme k němu druhou kočku a ta je má už taky trochu červený (a neměla když jsme ji přivezli) - vyměnili si nějakou virózu třeba? Druhá kočka jinak problémy nemá, resp. teď občas pšíkne a měla rýmu (a když jsme ji přivezli před cca 3 měsícema tak měla zaléčenej zánět v uchu a teklo ji z očiček, myslím že ti souvisí protože v dutinách něco nosí).

Nějaký nápad? Veterinář mi naposled řekl že mu může udělat biopsii střeva a rozbor a že se na to většinou stejně nepřijde, a že bych se s tím měl prostě smířit - což se mi opravdu nechce. Je ale pravda že s tím mám spíš problém já než kocour, ten vypadá spokojeně a je aktivní když chce, zbytečně ho trápit něčím invazivním nechci.

Děkuji.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    CAMELLA: Royal Canin je určitě dělá i pro psiska - Urinary SO Moderate Calorie - ale nevím, zda jsou k dostání u nás
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam