• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Já bych spíš nečekala. Protože hrozí riziko, že si to nežádoucí chovní zafixuje natolik, že bude pokračovat i bez hormonů (spousta kastrátů nakrývá feny, když už předtím dostatečně zjistili, o co jde), a že se bude prát, protože teď se s ním každej pere.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: No, ja o ty kastraci uvazuju. Jen jsem si rikala, ze je treba jeste brzy delat takovy radikalni rozhodnuti... Je teda lepsi to udelat hned nebo pockat treba do dvou let? Jaro bude asi pro nas oba dost stresujici. Nekdy ho hodne vzrusi i mazleni s zenskou :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Tohle je regulérní indikace ke kastraci, někteří psi mají pohlavní pud nadměrně rozvinutý a jsou s tím problémy. A to nejen chovatelské, ale časem i zdravotní, prostata nereaguje na neustálé pohlavní vzrušení zrovna nejlépe. Zpravidla se to časem nezlepšuje, kolem třetího roku to dojde k nějakému vrcholu a u toho už to zůstane.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ahoj, mám problém se psem. Psovi je rok a půl a strašně otravuje fenky, i když jsou vykastrovaný nebo vůbec neháraj. Když se nějaká submisivnější nechá, tak na ní skáče klidně celej den bez přestávky... Kromě toho se s ním začinaj prát psi, o kterých jejich majitelé tvrdí, že jsou naprosto nekonfliktní :-(
    Myslíte, že se ještě zklidní nebo se to bude spíš zhoršovat?
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: to mi pripomina knizku, co jsem cetla - nemuzu si vzpomenout na nazev ani autora, ale klasik sci-fi / mozna mesto?/, kde uz nezili lidi a pani sveta byli psi a ti meli jako soucast sveho vycviku/uceni se/ koukani do blba, protoze tak meli nahled do jinych dimenzi.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: škoda, že už s tím psem nebydlím, vyfotila bych to :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Jenže ono se z těch psychoprojevů špatně posuzuje, co je špatně a co je normální zvířecí stav. Je normální, když pes leží x hodin denně v pelechu a "přemýšlí si"? Je, to dělají všichni, ne celou tu dobu prospí. Někdy prostě jen nejsou aktivní. A když si k tomu stoupne do rohu? Může to být projev deprese, psychické poruchy, ale klidně to může být jen alternativní forma běžné psí meditace :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: předpokládám :) prý je to u bulíků celkem obvyklá věc. Třeba si prý honí ocasy tak dlouho, dokud se nepoblijou...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HUDOUS_ML: obsedantně kompulzivní porucha? :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: měli jsme bulíka, který byl schopný hodinu stát v rohu a čumět do zdi.. Nevěřím tomu, že to nebyl projev nějaké psychické poruchy.
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: jak jsem mela tu labici, to byl dabel. Zahadne na slovo poslouchala kdyz jsem mela cosi sustiveho v kapse
    REK11
    REK11 --- ---
    HYSTERIA: tak to je mazec, priznavam, ze slysim poprve. Jinak ma Tapina pravdu. Autismus se vyznacuje tim, ze dotycny casto a rad opakuje naucene, zname veci.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LAETATIO: díky, mrknu na to.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LAETATIO: ja znala jednoho takovyho kone, byl naprosto jiny nez vsichni ostatni, stado nechapal, reagoval naprosto nepredvidatelne, ale byl to skvelej skokan, nebal se a sel do vseho :) ale byl to chudak psychous, muselo se na nej jemne :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HYSTERIA: já docela věřim, že jsou psi, kteří mají některé z projevů autismu - pokud naprosto bez socializace, tak prostě nebude chápat projevy, mimiku lidí/psů (já taky o Adamovi občas říkám, že je autista, jen on to má přesně z tohoto důvodu a evidentně to jde překonat)
    K pravému autismu u psů jsem našla třeba tohle https://www.vetinfo.com/dog-autism-symptoms.html
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: to Balouse sice jo, bo je to prece jenom pindour, ale je blbej a snazivej, na vycvik idealni kombinace:)) A to posi s veskerou laskou:) Pomalejsi v usudku zni ale pekne:))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Máša je taky taková, jak já říkám, pomalejší v úsudku. A s poslušností nikdy nebyl problém, ji prostě nenapadlo neposlechnout :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: :)) Jako bys mluvila o Balousovi:))

HYSTERIA: Strasny co ty lidi nevymyslej...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: Ono to dokonce prakticky je tak, že mentálně pomalejší jedinec je snáze ovladatelný a cvičitelný, protože nekomplikovaně vnímá jen ten proces povel - splnění - odměna a nenechává se unášet složitýmy myšlenkami, jestli by nebylo lepší udělat něco jinak. Jako když Forest Gump zářil u armády :o)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TAPINA: tak mě to je jasné, že autismus končí se zaklapnutím dveří za majitelem. Momentálně mi přijde, že je to druhá nejoblíbenější diagnoza u nevychovaného psa (po geneticky špatném psovi). díky za tvoje vyjádření :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam