• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: to je mi jasný. Ale kdyby hrozilo, že by mu mohlo být něco vážnějšího (v první chvíli mi letěly hlavou ruplý vazy (teď psi dvou kamarádek), ruplá čéška nebo cokoliv podobnýho, tak jedem na veterinu hned dneska ráno, abychom měli co nejdřív diagnozu a případně termín operace. Takhle jsem ho teprve teď objednala a ve čtvrtek jdeme dornovat, což by mi při akutním problému přišlo jako dost zdržení a zbytečnost...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LAETATIO: pokud tam něco bude, tak při dornovce se na to přijde ;)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: tyjo, to dává dokonalej smysl .. pardon za vpád do diskuze, ale tohle dost osvětluje spoustu věcí, co se dějí s naší kočkou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Minimálně je prokázaná možnost vzniku alergie během průjmového onemocnění. To je taky jeden z důvodů, proč při průjmu dodržovat dietu. Když je sliznice střeva poškozená, alergeny z krmiva se dostanou celé až k imunitním buňkám v hlubších vrstvách střeva, a ty se na ně naučí reagovat. Ale možností je určitě víc, imunita je dost komplikovaná záležitost.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: vi se jak to vznika? ma vliv,ze dostava cely zivot jedny granule? kockam to ruzne stridame a dokrmujeme masem a tak. ale pes je priteluv a nedostane nic jineho.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Taky mi to přijde jako alergie.
    TABO
    TABO --- ---
    TRAMIN: nase LR tohle dela a pry je to alergie/atopicky exzem. dava spesl granule a usi furt dokola lecime :/
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Jdu s dotazem
    nas pes vek 7 let tusim, shi-tzu, strihany jestli to s tim souvisi... Furt dostava nejaky zanet do ucha a to jen do jednoho. druhe v podstate nikdy problem. trepe hlavou jako magor, drbe si to, smrdi to. davame kapky co obcas pomahaji, ale priznavam, ze mame problem to dyl zvladnout pravidelne kapat.
    a nevim jestli s tim souvisi, ale okusuje si nohy a obecne se tak nejak drbe a olizuje. Prijde mi, ze to nedelaval. muze to spolu souviset?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: tak to tuplem děkuju - doteď jsem měla za to, že se jen tak couráme a my přitom vrcholově sportujeme. To jsou příjemné novinky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: To je v podstatě vrcholový sport, a u sportovců stačí málo na nějaké natažení, přiskřípnutí, zhmoždění.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: dík! Neskutečně jsi mě uklidnila! Únavový u něj to si nedovedu představit - normálně mě ten cca 90 km long odvleče (tedy ve dvou dnech, jsem pomalá) a je naštvanej, že ho brzdim :D a kdyby v cíli nebyl nevyspanej, tak bude prudit okolí, ať s ním někdo někam jde :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Koleno je celkem neobejítelný kloub, takže když s ním něco je, co se musí řešit (většinou luxace čéšky, ruptura vazu), tak na něj dlouhodobě nedošlapujou vůbec, nebo jen zlehka. Když normálně zatěžuje, tak to spíš vypadá na únavovou záležitost.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Byli jsme o víkendu na treku (ne prvním, pes má natrénováno, nikdy žádný problém). V pátek večer jsme si odpočinuli na 50. km a pes vstal a chodil po třech (na spaní si z nějakého důvodu vybral kamennou zídku, takže si mohl něco přeležet nebo při vstávání špatně došlápnout). Bylo to zjevně koleno. Druhý den už nohu naprosto normálně zatěžoval, v klusu dobrý, v kroku možná občas drobná nepravidelnost (nejsem si jistá, jestli to vážně vidím, nebo jsem paranoidní).
    Teď řeším, jestli může mít něco horšího s kolenem a přitom ho naprosto běžně zatěžovat a jestli tedy valit ráno na veterinu (a pokud ano, jestli je to na rtg a tudíž jestli musíme dojet dál), nebo jestli to reálné není a tak bude stačit ho nechat zdornovat.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TRAMIN: Tak nějak. Pořízení psa nebo kočky s sebou nese závazky, na to by bylo fakt dobré myslet předem. Tyhle úvahy nejsou moc romantické, ale byly by velice užitečné.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    BLUDICKA: viz vsechny inzeraty "darujeme milovane zviratko.hrozne nas to mrzi" a pak z nich vyleze, ze zviratko znicilo gauc nebo znackuje na chodbe.
    sama jsem se skoro ujala odrostlejsi kocky, kterou rozvedena matka poridila ctyrletemu decku. ale mela podminky,ze se na ni budou jezdit k nam domu obcas divat,protoze malej ji moc miluje akorat je casto u tatinka a vlastne ma alergii.
    couvla jsem,protoze nez mit na krku jejich problemy a rozmazleneho haranta, tak jsem vzala jinou z utulku a je vyreseno.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    MATHEA: Lidi dokážou opravdu bejt neuvěřitelný hovada, když se jedná o to, aby si zdůvodnili (hlavně sami před sebou), proč už je nebaví mít povinnosti k tvorovi, kterého si do svého života přivedli. Mívám pocit, že se zhlédnou v psím hrdinovi nějakého filmu nebo seriálu ala Komisař Rex, řeknou si "tohle chci mít doma!" a na malér je zaděláno. Vzít si domů psa je ale o tom, vzít si do svého života zcela originální živou bytost, se kterou je nutné porozumět si a sblížit se - chce to kus ze sebe dát, abychom mohli na oplátku něco dostat (a psí láska i oddanost je fakt hodně).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: Diky, myslim, ze je rozhodnuto.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Já bych spíš nečekala. Protože hrozí riziko, že si to nežádoucí chovní zafixuje natolik, že bude pokračovat i bez hormonů (spousta kastrátů nakrývá feny, když už předtím dostatečně zjistili, o co jde), a že se bude prát, protože teď se s ním každej pere.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: No, ja o ty kastraci uvazuju. Jen jsem si rikala, ze je treba jeste brzy delat takovy radikalni rozhodnuti... Je teda lepsi to udelat hned nebo pockat treba do dvou let? Jaro bude asi pro nas oba dost stresujici. Nekdy ho hodne vzrusi i mazleni s zenskou :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Tohle je regulérní indikace ke kastraci, někteří psi mají pohlavní pud nadměrně rozvinutý a jsou s tím problémy. A to nejen chovatelské, ale časem i zdravotní, prostata nereaguje na neustálé pohlavní vzrušení zrovna nejlépe. Zpravidla se to časem nezlepšuje, kolem třetího roku to dojde k nějakému vrcholu a u toho už to zůstane.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ahoj, mám problém se psem. Psovi je rok a půl a strašně otravuje fenky, i když jsou vykastrovaný nebo vůbec neháraj. Když se nějaká submisivnější nechá, tak na ní skáče klidně celej den bez přestávky... Kromě toho se s ním začinaj prát psi, o kterých jejich majitelé tvrdí, že jsou naprosto nekonfliktní :-(
    Myslíte, že se ještě zklidní nebo se to bude spíš zhoršovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam