• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: akce štěnice zatím "u ledu" .. byt nám vystříkali úplně všude (a tím myslím úplně-úplně všude) s instrukcemi - nevysávat týden, nevytírat aspoň měsíc, aby to působilo co nejvíce v co největší koncentraci .. včera jsme se vrátili domů, kočka neomylně našla nejsilněji koncentrovaný zaschlý flek a celá se v něm vyválela a následně se olízala .. zatím je stále živá a čile leží v pelechu a tváří se ultra-nasraně, že je tu zima (vypnula jsem topení, když jsme byli pryč, aby sem ty mrchy nenalezly a ještě se to tu nevytopilo) .. :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: stěhovat asi raději co nejdříve, dokud tu zatím nic nemáme (teda modlím se, že nemáme) .. deratizér má začít ošetřovat byty v pondělí - jsme na plánu hned první den, tak snad to do té doby vydrží a bude to "jen" prevence .. modlení začíná .. díky za rychlou reakci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Štěnice jsou docela agresivní a blbě zlikvidovatelné, takže tvůj navrhovaný postup mi přijde ideální - kočku na pár dní odstěhovat a nechat domácnost ošetřit.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    potřebuji radu: v našem paneláku se v několika bytech našly na konci týdne štěnice a tento týden se správa domu rozhodla pro plošnou deratizaci - doma jsme zatím nic nenašli, ale podle informací ze správy domu se broučci šíří - máme doma ultra-alergickou kočku a přesto, že tvrdí, že použité přípravky by neměly s lidmi ani domácími mazlíčky nic udělat, ráda bych ji odvezla na pár dní pryč .. ale nechci nedopatřením "nakazit" další domácnost a zároveň co nejvíce ochránit zvíře před jakýmkoliv nutným ošetřováním chemií .. jaký by byl nejlepší přístup?
    GIO
    GIO --- ---
    Aha tak snad dnes neco seženu , v košíku uz začínají pokusy o běh )
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Jediné novinky jsou, že postupně mizí z trhu všechny odčervovací pasty a neví se, co bude. Není k sehnání Vitaminthe, Flubenol, a kdo ví co ještě. Caniverm zatím je, ale ten zas není pro úplná minikoťata. Banminthy některý jsou, některý ne.
    GIO
    GIO --- ---
    jo ten treti - resp od uterka bezi ctvrtej - je jim ted, tak ja je zitra obanminthuju, diky!si to jeste kupodivu pamatuju dobre,apson neco muj mozek udrzel.)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    GIO: pokud jsou zdravotně v pohodě, tak 3.+6.týden Banminth a pak 8.-9.týden už tableta (která se může koťatům, my dáváme Caniverm)
    GIO
    GIO --- ---
    nejake novinky v odcervovani minikotat? kdy je ted optimsaln zacit?.)
    s ockovanim pockam na 9. tyden asi, ale odcervit chci co nejdriv, co je tedy aktualne doporucovano? diky moc
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: diky si me uklidnila..clovek vzdycky na neco narazi a pak mu to vrta hlavou..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: No, a pak mají sklony k hypotyreóze ještě ženy :D Fskutečnosťy genetika ;o)

(v dobách, kdy se cvičilo zásadně vycukáváním za škrťák, se tyhle probléym prakticky nevyskytovaly. Objevily se ve větší míře, stejně jako většina nemocí, se "štěňátky bez PP po rodičích s PP")
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: tak zrovna ti retrívři a NO by mě vedli k tomu, že je to pravda - moc nezmítajících se retrívrů na konci napnutého vodítka nevídám a na spoustě cvičáků se chůze u nohy pořád učí vyškubáváním za škrťák, takže NO přijdou k poranění krku dost snadno
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: To je podle mě blbost jak vrata. U velkých raplů se krk na obojku může poranit, ale proč mají problémy se štítnou žlázou typicky nejlépe cvičitelná plemena, jako jsou NO a retrívři? To nejsou zrovna ti, které člověk vidí zmítat se na obojku celou procházku. Poranění krční páteře se neprojevuje na uších a packách, ty se projevují stejně jako u lidí - bolest při pohybu, neochota k pohybu, divný postoj. Uši jsou inervovány rovnou z hlavy, tam nemůže mít obojek vůbec žádný vliv. Jo, když má někdo podezřelé problémy JENOM tlapkama, tak se dá o neurologickém původu uvažovat, ale takhle v kombinaci ne.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: my ty packy a usi resime uz vlastne skoro pet let a ted mi hrozne vrta hlavou tenhle clanek: http://www.pesweb.cz/cz/1507.obojek-a-nebo-snad-ksiry Je mozny, ze je to nasledek toho, ze jsme meli psa na obojku ( a ze to byla prvni tri roky fakt divocina s nim) a ze jsme mu znicili zada?
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TRAMIN: Ty packy to by mohl bejt trudník. Moje fenka měla taky často záněty v uchu a jí hodně pomohlo změnit granule. Kupuju jí Brit care lamb and rice a naštěstí už to má dobrý. Asi jí vadilo kuře nebo soja, nevím..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Testy jsou celkem na prd, lepší je zkusit na pár týdnů dietu. Zúžené zvukovody můžou být příčina, ale taky následek (po opakovaných zánětech).
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: tak podle veteriny mu nic neni. bud se proste nudi nebo mu hrabe. Ptala jsem se na testy na alergii, tak delat se jim to nechtelo. Pry se z toho stejne moc nepozna.
    A usi ma zuzene zvukovody a nejak to spolu souvisi. kazdopadne na kuzi se mu nic nenaslo a tim to doktorka uzavrela.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: to je mi jasný. Ale kdyby hrozilo, že by mu mohlo být něco vážnějšího (v první chvíli mi letěly hlavou ruplý vazy (teď psi dvou kamarádek), ruplá čéška nebo cokoliv podobnýho, tak jedem na veterinu hned dneska ráno, abychom měli co nejdřív diagnozu a případně termín operace. Takhle jsem ho teprve teď objednala a ve čtvrtek jdeme dornovat, což by mi při akutním problému přišlo jako dost zdržení a zbytečnost...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LAETATIO: pokud tam něco bude, tak při dornovce se na to přijde ;)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: tyjo, to dává dokonalej smysl .. pardon za vpád do diskuze, ale tohle dost osvětluje spoustu věcí, co se dějí s naší kočkou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Minimálně je prokázaná možnost vzniku alergie během průjmového onemocnění. To je taky jeden z důvodů, proč při průjmu dodržovat dietu. Když je sliznice střeva poškozená, alergeny z krmiva se dostanou celé až k imunitním buňkám v hlubších vrstvách střeva, a ty se na ně naučí reagovat. Ale možností je určitě víc, imunita je dost komplikovaná záležitost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam