• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: alaptid v lékárně nemaj, do jiný se nemám šanci dostat. Hemagel taky poslouží, nebo ho mám jenom zavřít do lékárničky a ani se na něj nedívat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROZAC: Proto by to chtělo druhé vyšetření, aby byl vidět posun. Ony ty hodnoty v krvi přesně neodpovídají stavu ledvin a už vůbec ne jejich koncentrační schopnosti. Odpovídají jejich vylučovací schopnosti, když ledviny nevylučují, v krvi se hromadí zplodiny a ty se tam pak testem ukážou. Ale ono to může být tak, že dneska pes hodně pije a krev má ještě v normě, za týden ji bude mít sice taky v normě, ale vyšší, než minule a až při dalším odběru by hodnoty překročily normu. Normy jsou široké, u starších psů jsou v toleranci i vyšší hodnoty, a každé individuum je jiné. Jsou zvířata, která vypadají na umření s lehce zvýšenýma hodnotama a jsou taková, která přijdou s desetinásobným zvýšením a vykazují lehké známky problému.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    TAPINA: jenze podle krve ma ledviny v poradku tak nevim....je to slozite
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROZAC: To se nevylučuje. Jestli ty léky nastartovaly zhoršování funkce ledvin (což se v tomhle věku dá očekávat), tak proces pokračuje i po vysazení dál.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    TAPINA: tak ten nastup vyssi ziznivosti byl opozden asi o 14 dni od konce uzivani tech leku na bolest, tak bych tam nevidel souvislost - ze zpozdeni by bylo velke imho.

jinak vsem diky za tipy asi se vypravim zitra znova a uvidim co rekne. Jinak jsem mezitim nasel clanek, ktery se timto tematem do hloubky zajima:
    Když má pes žízeň ......... | Veterinární ordinace a kliniky v ČR
    http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/kdyz-ma-pes-zizen-.....-105.html
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky moc!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Zkus Alaptid mast.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    můžu něčím (krom klidu) urychlit hojení rozřízlé ťapky? Má to "do masa" a plán na Vánoce byly pěší túry - další 4 dny volna v kuse budu mít nejspíš až v létě, tak jsem se těšila, že si to užijem a fakt se mi nelíbí představa, že se budem jenom válet a ve chvíli, kdy zas půjdu do práce, budu mít doma zdravýho psa s energií jako jaderná elektrárna...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROZAC: Nadměrné pití může být i projev bolesti, pokud se všechny ostatní příčiny vyloučí. Ale pohlídala bych ledviny, i opakovaným vyšetřením krve (pokud by hodnoty zatím nestoupaly nad normu, ale byly při každé kontrole vyšší, než předtím, tak to taky je informace). Léky na bolest často ledviny zatěžujou.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    PROZAC: ja bych udelala i RTG patere-hlavne bederní, jestli tam neni nejaky utlak nervů, protoze ty problémy jsou vsechny v jedne oblasti. Ale mozna je to blbost...
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    FIFAJZ: jo to jsem zapomnel. ultra zvuk ji delali.

jinak ty atb dobrala pred tydnem.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    jo a rtg, samozrejme, s tou dysplazii a bolesti, muze jit i o neco jinyho...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    PROZAC: Tipy - pyometra (pokud neni fena kastrovana), cukrovka nebo pije vic jen z leku proti bolesti+atb, dost zahul pro organismus nebo je tam neco uz hodne spatne. Jaterni hodnoty zvysene - nechat udelat radny rozbor, sono dutiny brisni, urcit pricinu.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    ahoj nemate nekdo radu pro psika co moc pije? je ji 12 - ovcak. U doktora jsme byli a udelal zakladni testy krve a jedine co mu vyslo bylo 3x vyssi jaterni hodnoty, ale jinak nic. Poradil ze jen pozorovat jak se to bude vyvijet.

jinak v poslednim mesici brala tyden leky proti bolesti spojene s displazii, par dni na to mela jednorazove krev v moci, coz veterinar vyhodnotil jako zanet mechyre a dal antibiotika na 10 dni. Ke konci brani zacala pit vic a vic a ted se dostavame na zacatek pribehu...

diky za tipy
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    LANTHAL: Vcera dopoledne to zacalo. Jinak je vcelku normalni – ji, pije, prujem nema. Dneska uz slinta trochu min, ale zda se mi takovy "bez jiskry", unaveny. Uz jsem vyhlasila patrani po nejlepsim vetovi mezi znamyma kockarema, tak tomu dam jeste dnesek a pokud nebude zitra dobrej, pujdu k jinemu.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    AZTEC_MIA: a jak dlouho už to trvá? Jinak je fakt normální - není unavený? Průjem?

Slintání může být i z toho, že se mu chce zvracet. Pokud tvůj vet na nic nepřišel, možná bych zkusila nějakého jiného, který třeba udělá nějakou další diagnostiku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZTEC_MIA: kocour tu šíleně slinil po olízání spot-onu ze zad.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TEEAK: Taky premyslim nad tou otravou. Je mozny, ze se dostal k odpadlemu listu z Kolopejky
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TEEAK: Na zuby vet koukal a rikal, ze jsou v poradku. Ale slinta fakt hodne, jsou pod nim uplny kaluze. Ani mi to neprijde jako sliny, proste z nej kape voda. Ach jo. Nic jsme nezmenili – sice jsem mu davala novy mokry zradlo, ale to uz je dele. Ze by nejaka ta alergie?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    AZTEC_MIA: co zuby? .. sípo-kýchání naše mladá předvádí, když se jí rozjede nějaká alergie .. nemáte doma něco nového, nezměnili jste prací prostředek, nová kytka, jiné žrádlo? ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam