• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Ano, to je ideální postup.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: takže vopruz...Kočka byla prvně očkovaná (trojkombinace) 7.12.. Přeočkování jí vychází na 28.12. - a následující týden. Takže - kdyby se dneska nechala načipovat a vystavil se pet pas a na vzteklnu se naočkovala s přeočkováním trojkombinace - tak je to cajk a může vyrazit po novém roce pryč nebo to chápu blbě?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: super, dekuju. Zadne zachvaty to nejsou, jen tak pochrchlava a chodi spat pod postel. Tak to necháme par dni a kdyby se nelepsila tak vyrazíme otestovat novou veterinu :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: S psincovým kašlem se na veterinu nemusí, pokud je to opravdu on. Nejspíš bude, je toho teď hodně. Ale mělo by to během pár dní odeznít a nemělo by to probíhat stylem intenzivních dusivých záchvatů, to pak radši jo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Celkem nová důležitá věc je, že číča musí mít vystavený pas s čipem předtím, než se očkovala na tu vzteklinu, a první očkování zapsané v pase musí být v den cesty minimálně 21 dní staré. Takže jestli se veškeré náležitosti budou řešit teprve teď, tak ve správném pořadí a bude to nějakou dobu trvat.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    Obracím se pro radu :-) Bublina se par dni "chova divne", je cela unavena a leniva, venku casto cura, což jsem prisuzovala blížícímu se hárání. Ale před par dny zacala prskat jako by mela neco v krku a sem tam vyblije hleny. Predpokladam, ze se jedna o psincovy kasel? A je nutne jit na veterinu nebo se to leci akorat klidem a vitamíny? Nebo je to neco uplne jineho? Diky za rady!
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    Dotaz - převoz kočky z čr do Německa. Zatím jsem jenom našla, že číča musí být čipovaná a mít pet pas a že by měla být očkovaná na vzteklinu. Má někdo, prosím, další zkušenost?
    Paní si chce z našeho depozita vzít číču a žije trvale v Německu, tak aby jsme něco nezanedbali při přípravách přesunu :-)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    mno jo, asi ne. diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: To asi ne, v životě jsem nic jiného než ocel neviděla.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    pls, existuje skrabka nebo srpek na zubni kamen z neceho jineho nez z nerezu/oceli? bud blbnu nebo jsme to nekde videla a ted to nemuzu najit...diky!
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: hmmm, i když trošku zvláště pojatý graf, docela mi trvalo, než jsem se v tom vyznala.... a stále si nejsem jistá, či to chápu správně :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska je v práci nuda a jelikož přetrvává pocit nasrání z nedávné série komplikovaných případů, které mohly nebejt, tak jsem si hrála s barvičkama. Sdílejte, kdybyste měli v okolí někoho, kdo potřebuje pošťouchnout ke kastraci, lidi potřebujou ty věci dát do jasných souvislostí. Na jednu kamarádku už to zafungovalo :o)
    https://www.facebook.com/VeterinarniOrdinaceTapina/posts/1032545170120008:0
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: nj, bohužel jsem v práci úplně stejně, jako má otevřeno naše veterina :/ asi zjistim, jestli je tu nějaká poblíž a zkusim tam zítra skočit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Hemagel je trošku na jiné problémy (spíš povrchové plošné rány). On je Alaptid veternární, tak spíš na veterině. Ale umí zázraky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: alaptid v lékárně nemaj, do jiný se nemám šanci dostat. Hemagel taky poslouží, nebo ho mám jenom zavřít do lékárničky a ani se na něj nedívat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROZAC: Proto by to chtělo druhé vyšetření, aby byl vidět posun. Ony ty hodnoty v krvi přesně neodpovídají stavu ledvin a už vůbec ne jejich koncentrační schopnosti. Odpovídají jejich vylučovací schopnosti, když ledviny nevylučují, v krvi se hromadí zplodiny a ty se tam pak testem ukážou. Ale ono to může být tak, že dneska pes hodně pije a krev má ještě v normě, za týden ji bude mít sice taky v normě, ale vyšší, než minule a až při dalším odběru by hodnoty překročily normu. Normy jsou široké, u starších psů jsou v toleranci i vyšší hodnoty, a každé individuum je jiné. Jsou zvířata, která vypadají na umření s lehce zvýšenýma hodnotama a jsou taková, která přijdou s desetinásobným zvýšením a vykazují lehké známky problému.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    TAPINA: jenze podle krve ma ledviny v poradku tak nevim....je to slozite
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROZAC: To se nevylučuje. Jestli ty léky nastartovaly zhoršování funkce ledvin (což se v tomhle věku dá očekávat), tak proces pokračuje i po vysazení dál.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    TAPINA: tak ten nastup vyssi ziznivosti byl opozden asi o 14 dni od konce uzivani tech leku na bolest, tak bych tam nevidel souvislost - ze zpozdeni by bylo velke imho.

jinak vsem diky za tipy asi se vypravim zitra znova a uvidim co rekne. Jinak jsem mezitim nasel clanek, ktery se timto tematem do hloubky zajima:
    Když má pes žízeň ......... | Veterinární ordinace a kliniky v ČR
    http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/kdyz-ma-pes-zizen-.....-105.html
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam