• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: vím já? vet stříhá od štěněte a sám se toho boji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tohle by možná stačilo POŘÁDNĚ zastřihnout a pak by se to už brousit mohlo. není problém v tom, že má ta lůžka už přerostlá a nejde to ostříhat tak, aby pořád něco nepřečnívalo?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: taaakhle "uchvatné " drápky máme :-(

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: taky máme černý - stříhám po trošičkách a často. Když si večer vzpomenu, zkusim o stříhání dohledat jedno zajímavý video
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TAPINA: OK,díky za doporučení!:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WOSHIII: Je dost doplňků stravy pro zvířata, takže nevidím důvod experimentovat s lidskýma, které a) mají úplně jiné dávkování a nestačí jen přepočítat váhu b) můžou obsahovat nějakou nenápadnou složku, která je pro psy nevyhovující nebo přímo jedovatá.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TAPINA: U krémů si nejsem úplně jista, jestli to bude mít nejakej účinek. Slíže to asi dřív,než to začne pusobit.
    A co přípravky pro lidi? Nesmysl nebo je to možný? Myslím třeba doplňky stravy.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    FIFAJZ: OK super, zjistim co to je a zkusim mu to dávat..už si vůbec nevime rady..diky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Každý dráp má taky jiný tvar, stejně jako lidské nehty, Takže někomu rostou drápy hezky do obloučku dolů a krásně se brousí, a někomu rovně dopředu, jako u králíka, a to pak bohužel.
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: máme černé drápky, na ty si netroufám :-(
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: my stříháme doma, sice to byl záhul ho na to naučit, ale zrovna včera jsem během asi dvou minut ošmikala tři nohy, což je super :)

BODY_SUIT: zajímavá úvaha. Jenže většina dogtrekařů nestříhá za celej život, protože to pes nepotřebuje. A můj předchozí pes chodil taky dost (pravda ne dt) ařešila jsem naopak aby si je neobrušoval do živýho...
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: jsem na tom podobně... resp prostě předky neobrousi... zadky má pomalu do živého a přední jak kočka :'( nechce si je nechat stříhat a když už rychle ji dorostu znova... k vet jezdíme skoro hodinu, tzn ca tři hod v prdeli kvůli drapkum....
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    A je možnost jak ovlivnit, aby se mu vůbec obrušovaly, nebo nerostly tak rychle? Asi mám jedinýho psa, co ujde 90 km dogtrek v zápřahu relativně po tvrdym a během pár dnů je zralý na ostříhání...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: To moc nedá. Každý má nějaký způsob pohybu, zadní se pravidelně obrušujou víc, než přední.
    TARGI
    TARGI --- ---
    když už jsme i těch drápku , dá se ovlivnit aby si pes obrusoval všechny drápy? naše mrne si krásně obrusuje zadky, nicméně předky ani tuk, má je šílené dlouhé, chodíme stříhat k vet, ale i když malá veta miluje, neudržíme ji pomalu ani ve třech, když vidí klesticky... nikdy ji přítom nikdo nestrihnul. díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WOSHIII: Jsou i různé posilovací krémy přímo na drápy. Celkově pak všechno, co zlepšuje stav kůže - nenasycené mastné kyseliny, zinek, biotin...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    WOSHIII: Jestli tam nema zadny plisne ci jiny nezadouci zivocichy, dotuj ho trvale treba pupalkou dvouletou.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    Ahoj, prosím nemá někdo doporučení, co dat psovi, aby se mu posílili drápy?
    Mel s nimi úraz a od te doby se mu strašně lámou az do masa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AKNAMOR: To vypadá na nějaký sloupnutý stroupek, ale chtělo by to posuzovat koplexně - otoky, ranky, škrábání, takže možná svědění, to může být i alergie.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    AKNAMOR: za mě to vypadá jako klasická seškrábnutá kůže - buď ji svědí a drbala se tak poctivě, že to vzala i s chlupama a nebo to byl zákus od kocoura .. jestli je to mokrý, pak to bude čerstvý .. dala bych tam betadinu (aby se to nezanítilo) a sledovala, jestli se číča nějak výrazně nedrbe i jinde, případně na stejném místě dál - může to být nějaká alergie (podle předchozích symptomů), paraziti, nebo třeba jenom nerv - moje kočka se občas drbe z nudy, když se jí nevěnuju (ale jsem laik, tak bych to určitě ještě zkonzultovala s někým odbornějším)
    AKNAMOR
    AKNAMOR --- ---
    Ahoj, mám takovej problém s kočkou, dneska jsem přišla domů z práce a zjistila jsem, že jí vzadu na hlavě chybí kus srsti - dávám fotku. Před cca dvěma měsícema jsme s ní byli u veterináře, protože jí oteklo nejdřív jedno oko, pak celá tvář, pak druhý oko, druhá tvář, a pak obě přední nohy. Veterinář ji docela zkoumal a na nic kloudnýho nepřišel, tak řekl, že nejspíš nějak blbě spadla, dal jí injekci, nějakej lék na tři dny s tím, že pokud zase oteče, tak se máme vrátit a udělá krevní testy. V poslední době (po návštěvě veterináře) měla na hlavě sem tam nějakou ranku, přisuzovala jsem to tomu, že si s ní náš kocour dost často chce hrát a není zrovna opatrnej. Ty ranky jí sem tam taky trochu natekly, ale vůbec se to nedá srovnávat s tím, jak oteklá byla předtím. Teď není oteklá ani trochu.
    Jinak se chová pořád stejně, stejně jí, stejně si hraje, mazlí se.

Určitě s ní půjdu k veterináři, ale dostanu se tam nejspíš až příští týden, co s ní zatím můžu dělat, mám jí to něčím mazat (popř. čím), popřípadě co by to mohlo být? Doteď jsem měla kočky bezproblémový, a tak vůbec nevím, co s tím.

Nevím, jestli to na fotce je úplně vidět, ale na tom místě, kde jí chybí srst, je to na pohled takový navlhlý, jak kdyby jí to mokvalo.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam