• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: hele to bylo úplně jak mávnutím proutku, taky už nenakrývá nohy, ani štěňata. On byl úplně šílenej, co jsem potkali tak se s tím buď chtěl rvát nebo to nakrejval bez ohledu na pohlaví nebo rasu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: A myslíš, že to je kastrací? Oni se chlapi po sedmdesátce taky většinou už zklidní :o)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: no nevím, mýmu je třináct a fakt se zklidnil.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KUURA: já nedávno kvůli prostatě nechávala kastrovat jezevčíka a německého ovčáka - německý ovčák beze změny v chování i v postavě, jezevčík se přestal rvát, přestal zdrhat za čubami, celkově se zklidnil, ale hodně přibral, má dietu
    KUURA
    KUURA --- ---
    Super, moc děkuju za odpovědi:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KUURA: V šesti letech už se nic nezmění, to už je osobnost hotová a na hormonech nezávislá.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KUURA: ja jsem u psa (labroidni krizenec, 40kg) po kastraci zadny zmeny nalady nesledoval. ale uz je mu deset a trosku senilni. jo a zacal se zakulacovat vlastne :))
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KUURA: Důkladnější zodpovězení dotazu nechám na zdejších odbornících, ale já sama jsem přesvědčena, že šestiletý pes bude stejný jako před kastrací. Možná nebude tak vyšilovat z háravek (což, upřímně řečeno není úplně od věci), ale co je fena, to už pochopil a jak to chodí mezi psími kluky, to už má v hlavičce nastavené taky.
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj vsem. Mam dotaz ohledne kastrace pejska. Máme BŠO, bude mu sest let. Opakují se u něj záněty mocoveho měchýře a na sonu byla zjistena lehce zvetsena prostata, proto nam doktor doporucil kastraci. Doktorovi verime, o to asi ani tak nejde, i kdyz mi ty jeho kulky budou chybet:)) predpokladam take, ze doktor vi nejlepe, co je pro psa dobre... a pokud se mu zanety vraceji i presto, ze se jedna o vnitrniho psa, tak to pro neho asi opravdu bude lepsi... ale spis mam dotaz ohledne zmeny psa, co se tyce povahy. Co nas ceka, jestli z nej nebude uplne jiny pes?? Dekuji za odpovědi.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ok, dekuji :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NE7RA: No, je tu jisté riziko, že by to mohl být melanom, ale ten se obvykle neobjevuje pouze v oku, to bývají i změny na kůži. Takže se k tomu přistupuje tak, že nevadí, protože oční chirurgie je poměrně náročná záležitost a není úplně dobré šťourat do oka jen kvůli podezření, že by to něco mohlo být.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    TAPINA: takze pokud to nepresauje z duhovky do zornicky, tak to pejskovi v nicem nevadi? :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NE7RA: To vypadá na cystu duhovky. S tím se většinou nic nedělá, dokud to nepřekáží ve výhledu. Jinak jedině chirurgie.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NE7RA: mýmu kocourovi se to udělalo, když ho postihla cukrovka. Měl takovéhle "cinky" v obou očích.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Mame v jednom ocko takovou ostre ohranicenou kruhovou svkrnu. Je to neco vaznyho? Namlouvam si, ze snad ne...

TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: ok našla jsem tohle psisalonek.cz je to kousek od nás :-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: sakra :-D a neznáš někoho v Praze?? :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Z Brna :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: odkud že jsi? :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak zkus nějakého, který se bát nebude. Nebo úpravnu psů, tam to umí kolikrát i líp. Není blbý objednat se jenom na drápky. V krajních případech děláme i to, že zastřihneme drápky v narkóze až do krve, zastaví se krvácení a ono to pak třeba roste líp. Když má pes dlouhodobě dlouhé drápy, tak totiž musí změnit pozici prstu, aby se s tím dalo chodit, a pak už nebrousí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam