• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak zkus nějakého, který se bát nebude. Nebo úpravnu psů, tam to umí kolikrát i líp. Není blbý objednat se jenom na drápky. V krajních případech děláme i to, že zastřihneme drápky v narkóze až do krve, zastaví se krvácení a ono to pak třeba roste líp. Když má pes dlouhodobě dlouhé drápy, tak totiž musí změnit pozici prstu, aby se s tím dalo chodit, a pak už nebrousí.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: vím já? vet stříhá od štěněte a sám se toho boji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tohle by možná stačilo POŘÁDNĚ zastřihnout a pak by se to už brousit mohlo. není problém v tom, že má ta lůžka už přerostlá a nejde to ostříhat tak, aby pořád něco nepřečnívalo?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: taaakhle "uchvatné " drápky máme :-(

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: taky máme černý - stříhám po trošičkách a často. Když si večer vzpomenu, zkusim o stříhání dohledat jedno zajímavý video
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TAPINA: OK,díky za doporučení!:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WOSHIII: Je dost doplňků stravy pro zvířata, takže nevidím důvod experimentovat s lidskýma, které a) mají úplně jiné dávkování a nestačí jen přepočítat váhu b) můžou obsahovat nějakou nenápadnou složku, která je pro psy nevyhovující nebo přímo jedovatá.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TAPINA: U krémů si nejsem úplně jista, jestli to bude mít nejakej účinek. Slíže to asi dřív,než to začne pusobit.
    A co přípravky pro lidi? Nesmysl nebo je to možný? Myslím třeba doplňky stravy.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    FIFAJZ: OK super, zjistim co to je a zkusim mu to dávat..už si vůbec nevime rady..diky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Každý dráp má taky jiný tvar, stejně jako lidské nehty, Takže někomu rostou drápy hezky do obloučku dolů a krásně se brousí, a někomu rovně dopředu, jako u králíka, a to pak bohužel.
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: máme černé drápky, na ty si netroufám :-(
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: my stříháme doma, sice to byl záhul ho na to naučit, ale zrovna včera jsem během asi dvou minut ošmikala tři nohy, což je super :)

BODY_SUIT: zajímavá úvaha. Jenže většina dogtrekařů nestříhá za celej život, protože to pes nepotřebuje. A můj předchozí pes chodil taky dost (pravda ne dt) ařešila jsem naopak aby si je neobrušoval do živýho...
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: jsem na tom podobně... resp prostě předky neobrousi... zadky má pomalu do živého a přední jak kočka :'( nechce si je nechat stříhat a když už rychle ji dorostu znova... k vet jezdíme skoro hodinu, tzn ca tři hod v prdeli kvůli drapkum....
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    A je možnost jak ovlivnit, aby se mu vůbec obrušovaly, nebo nerostly tak rychle? Asi mám jedinýho psa, co ujde 90 km dogtrek v zápřahu relativně po tvrdym a během pár dnů je zralý na ostříhání...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: To moc nedá. Každý má nějaký způsob pohybu, zadní se pravidelně obrušujou víc, než přední.
    TARGI
    TARGI --- ---
    když už jsme i těch drápku , dá se ovlivnit aby si pes obrusoval všechny drápy? naše mrne si krásně obrusuje zadky, nicméně předky ani tuk, má je šílené dlouhé, chodíme stříhat k vet, ale i když malá veta miluje, neudržíme ji pomalu ani ve třech, když vidí klesticky... nikdy ji přítom nikdo nestrihnul. díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WOSHIII: Jsou i různé posilovací krémy přímo na drápy. Celkově pak všechno, co zlepšuje stav kůže - nenasycené mastné kyseliny, zinek, biotin...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    WOSHIII: Jestli tam nema zadny plisne ci jiny nezadouci zivocichy, dotuj ho trvale treba pupalkou dvouletou.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    Ahoj, prosím nemá někdo doporučení, co dat psovi, aby se mu posílili drápy?
    Mel s nimi úraz a od te doby se mu strašně lámou az do masa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AKNAMOR: To vypadá na nějaký sloupnutý stroupek, ale chtělo by to posuzovat koplexně - otoky, ranky, škrábání, takže možná svědění, to může být i alergie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam