• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Ty jo odkud že jsi přesně? 50Kč za stříhání drápků a pět minut práce mi tas takovej kauf nepřijde.
    To ty razítka jsou mnohem mnohem lepší. Pokud jak chápu jsi veterinářka, tak by tvůj plat měl být tomu odpovídající. Tedy řekněme 300Kč za hodinu práce beru jako nutné minimum i když jde o banalitu. Podle mě je veterina mnohem složitější než medicina, kde léta studujou jedno zvíře (a to pouze sami sebe když pominu pohlaví)...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: jedna z koček mých rodičů taky žere milbemax bez problemu sama :)

ale jinak tedy nemám taky problém narvat tabletu snad skoro do jakekoliv (i lidožravé) kočky. Přeci jen těch tablet jsem v práci podala ...mno myslím, že to byly tisíce :D
    každopádně u toho víc než kde jinde platí, že nešikovné maso musí pryč :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: my je to učili od začátku a na každého používáme jemu vyhovující postup, tak to jde. Ale někde s řevem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: To mi připomíná, jak nám jedna majitelka poslala provokační video, jak jí kočka dobrovolně žere samotnou tabletu :D
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MAR_TINA: u nás pes stokrát horší než kočky. Na ty jsem i kdysi natáčela "instruktážní video". Osoba pro kterou to bylo točený, to vůbec neocenila. Prej je jí to k ničemu, protože mám nenormální kočky :D
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Všechny tři moje šavlozubé kočky u stříhání drápků drží a buď tupě čučí, nebo vrní :D Veta jsme na to nepotřebovali zatím nikdy.
    Zato máme už zase místo Jackie proplešatělého bílého jorkšíra :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jsi statečná, moc statečná :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: I kočky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: takže každé 2-4 týdny ušetříme 200 Kč!
    Stříháš i kočky nebo si to musí majitel vybojovat sám?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Yes! Nulové náklady (kleště na drápky nelze počítat, když stojí stovku a vydrží deset let :D ), práce na pět minut a platí se za ni alespoň 50 Kč snad všude, protože míň už prostě za odborný úkon provedený lékařem vzít nejde. Kdyby se mi v ordinaci střídali pacienti na drápky stabilně po pětiminutovkách, tak by ta veterina byla konečně tak výdělečná, jak si ji lidi představujou :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CUKI: bude se těžko shánět. Jindra je jediný žijící exemplář a pochybuju, že by ho divadlo přenechalo
    CUKI
    CUKI --- ---
    BALAENA: A co takovej univerzální ptakopysk? je to český zvíře, jen s nim asi díky regeneraci není moc práce pro VETa :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: tipuju stříhání drápků a vybavení análních žlázek.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: To by me zajimalo, priplatky za nocni u nonstop sluzby to asi nebude. Ze by vystaveni Pet pasu nebo cipovani? Ockovani? Fakt netusim. Nicmene pripojuju se k podekovani ostatnich, xkrat si mi poradila v poste a predevsim rotvice s chronickejma zanetama v usiskach ma konecne klid, po tebou doporucenym preventivnim pripravku. Diky. :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: kapybara je v podstatě přerostlý morče, nuda, nuda, šeď, šeď. Pořiďte si mravenečníka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA:
    BALAENA: právě jsem se vrátila od našeho skvělého veterináře. V čekárně se se mnou bavili spokojení klienti, kterým operovali králíka. Želvu nám taky ošetřili, fretku a ptáky jsem tam viděla. Taky měli v péči lvíče a tygře.

Jednou si koupíme kapybaru, to by bylo, abysme je nezaskočili :)

CUKI: a dneska jsem neplatila nic, protože oko kocourovi jen kontroloval. Hradili jsme minule vyšetření a léky, kontrolu ne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Hele já to psal obecně nešlo mi o veterináře, jen když už to někdo nakousnul...
    Ale tipuju nějaký pěkný razítko? :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Uvažování, co z toho bude mít on, je poněkud mimo, protože ty absolutně nevíš, co on z čeho má či nemá. Schválně si tipni, co je nejvýnosnějším úkonem veterinární praxe. Jsem přesvědčena, že neuhodneš.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: To, co ty vnímáš jako provize a kdejaký vejvar, je zpravidla čistě pragmatické uvažování "nemůžu nabízet výběr z pětapadesáti přípravků, když můžu mít skladem pět, takže pakliže se mi těch pět osvědčilo, dávám je všem". Uvědom si, že na skladě je tisíc vitamínů, když je objednám všechny, prodám z nich deset a zbytek jsem koupila a pak je vyhodím. Člověk si musí vybrat, ale vybírá si na základě svých znalostí a odborných zkušeností, ne na základě nějakých imaginárních provizí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: myslím, že je to spíš tvoje paranoia. Neříkám, že všichni veti jedou naprosto čistě, ale ti, kteří nejedou čistě, ty nekaloty dělají jinak než tak, že by prodávali šmejdy jen proto, že je dostanou zaplaceny od vyrobce/distributora, to prostě v čr není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam