• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    TAPINA: asi před čtyřmi lety s náma byla (očkovaná před i po) 14 dní na chatě, kde se střetla s cizí kočkou a krátce se chytly. Od tý doby jí občas teklo z oka, což jsme taky tehdy s veterinářem léčili, ale asi ne zcela úspěšně, protože během těch let se jí to párkrát zase lehce projevilo (mírný výtok z oka), takže si to laicky představuju tak, že v sobě měla vir, který se teď díky např. snížené imunitě rozmohl. Jinak všechny příznaky i dle veterináře odpovídají té rýmě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHUSHI: Chtělo by to nějaké podrobnější vyšetření - rentgen, endoskopie... u bytové kočky není rýma úplně běžná a v tomhle věku připadají v úvahu i jiné příčiny, jako třeba nádor.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    Ahoj,

máme starší bytovou kočku (13 let), u který se cca před 14 dni projevila rýma - hodne pšíkala a kýchala páchnoucí nudle, občas i s troškou krve, a teklo jí z očí, tak jsme asi po 4 dnech, kdy se to nelepšilo, jeli na veterinu. Vet řekl, že má zvětšený uzliny, že je to ta rýma a dal jí antibiotika (injekčně) na 6 dní, teplotu neměla. První tři dny se to zlepšovalo, ale pak se to zas vrátilo k původnímu stavu, takže jsme po dobrání opět jeli k veterináři. Ten konstatoval, že se to nijak nezlepšilo a nasadil opět injekčně silnější antibiotikum (bohužel nejsem schopna rozluštit název). To bylo tuhle středu a ze čtvrtka na pátek kočka začala v noci docela silně pšíkat krev. V pátek a sobotu přes den zase nic a vypadalo to lépe, ale teď už prý zase krev, takže zítra asi pojedeme zas na veterinu.
    Nenapadá vás někoho, co by to mohlo být? Říkali jsme si, že má asi už podrážděnou sliznici (kterou možná ta antibiotika překrvují?) nebo jí praskla žilka, ale nevím... Jinak žere i pije téměř normálně, celkově je taková utlumenější, ale zase nijak přehnaně.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MONROE: nejde o znacky ale o kompozici. Kocour u rodicu chodil na cokoliv, kocicky co mam ted nejdou na nic krystalickyho (teda jdou ale nezahrabou to takze podruhy uz tam nevlezou), nemaj radi kdyz to moc susti ani kdyz to ma velky zrno a ostry hrany
    Zkus treba tohle http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/biokats/pro_vyssi_naroky/376036 (v cechach to obcas nekde maj, ale vetsinou zastrceny v rohu, nevim proc...)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MONROE: držim palce ... někdy je v roce už pozdě, pokud už to kočka začne jednou dělat, hůř se toho zvyku zbavuje. Ale určitě je to krok správným směrem.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MONROE: ano, s ne-kastrací to velmi pravděpodobně může souviset. Nekastrované kočky i kocouři si výkaly značkují teritorium. Kastrace by byla moje první volba, a nechápu, že pokud jí viděl veterinář, a jinak ji shledal zdravou, tak v tomhle neviděl nejpravděpodobnější příčinu.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MONROE: Jako může, ale většinou to takhle neprobíhá.
    (Kočky se mrouskají, hárají feny ;) )

Nejde ani tak o značku jako spíš o typ (bentonit/silikát/dřevo...)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MONROE: Zkus jiné stelivo, nám chodila kočka mimo přes půl roku (jedna ze tří koček) a po změně steliva je najednou klid :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MONROE: Vyměnit stelivo, vyměnit zachodek, víc ho čistit...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: dekuji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Neviděl, to je v těch raných fázích vidět jen po obarvení fluoresceinem.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: a to bych predpokladam ja nevidel? presne tohle jsem hledal...

diky, vezmu ji na veterinu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Radši jo. Mohl to být škrábanec, a to pak víčko splaskne během dne a eroze rohovky se rozjede až za tři dny.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    dneska rano uz skoro nic - vicka lehce ruzovy, sem tam ocicko primhourila, kdybych ji nevidel vcera vecer tak bych si toho asi ani nevsimnul
    mam s ni z nejakyho duvodu litat k veterinari kdyz to bude lepsi?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZVIRATKO: skoc zitra k vetovi, ocicko neradno zanedbati
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Prosim o radu.
    Kocicka ma natekly horni a spodni vicko a mhouri ocicko. Normalne na nej vidi, nevidim zadnej skrabanec nebo ze by v nem neco mela, jen ho ma natekly a trochu (zadnej extrem) ji tecou slzy (zatim jsem videl ciry).

Co s tim? Jak urgentne to resit? Pozorovat nebo zitra rovnou na veterinu?

kuju
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TAPINA: kdyz uz nejaky takovy privesek, tak z vlastni zkusenosti muzu doporucit spis dogntag.com . Ceska firma, velmi vstricny pristup, postovny zdarma a hezkej design.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Pasy ale nejsou kvůli tomu, aby se pes našel. Ty jsou kvůli tomu, aby nebylo možné dovézt z kdejaké tramtárie nalezence, který v životě neviděl očkování proti vzteklině, na očkovací průkaz psa, co běhá u babičky po zahradě. A že se najdou jedinci, kteří by v tom neviděli sebemenší problém, vždyť přece pomáhají němé tváři.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUDOUS_ML: Co se týče hledání dle čipů, je nárok na technologii a vytvoření minimální. 4tečka by stála tak do litru max. Spíš pár set Kč. Nevím proč ty pasy tedy jsou a musel jsem psa čipovat když to nemá význam. Řekl jsem si že se to jednou může opravdu hodit, ale ono by to nejdříve muselo fungovat.
    Je pravda že když mi ve španělsku policajti ukradli auto, ukradli mi ho i s mobilem. Takže by měli telefon kterej jim je na nic a adresu na kterou by mi poslali možná tak dopis. Kterej bych si stejně nepřečetlů protože bych tou dobou byl samozřejmě ve Španělsku.

Naštěstí je ta moje holka poslušná a nepotřebuje ani vodítko . Když někde jsme sama si chodí kde chce, ale vždy se vrátí a kontroluje mě jestli jsem stále tam kde jsem byl. Když někde nechám batoh nebo auto tak ho hlídá nebo se k němu sama vrátí...
    ..ale stát se může cokoli
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    CUKI: já mám na vodítkách toto: http://obojkyblackberry.cz/vyrobky/identifikacni-stitky-id-tag/ jeden pes má reflexní variantu, druhý takovou tu zvýrazňovačovou. A ještě je i taková, co svítí ve tmě :) (je to na vodítkách, protože na postrojích mám vyšité jméno i číslo a toto byl dárek)
    jako i kdyby Evropa měla jednotný systém, tak pořád jsou ty problémy s odchytem vystrašeného zvířete a načtením čipu. Navíc i v rámci Evropy jsou země, které mají toulavé psy na háku a nikoho tam ani nenapadne psa, co běhá po ulici, chytat, nedejbože snad hledat majitele. Ale možná když bude mít pes obojek, tak je třeba nějaká naděje... Vem si třeba Srbsko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam