• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    bylo to pred... sedmi lety cca, jestli dobre pocitam..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: 5 tisíc je na dogu až podezřele nízká cena :o) Myslela jsem, že v Praze nejde velká fena pod desítku a laparo pod 15.
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: to ej kolik, pro zajimavost..? mne ta kastrace stejne bude stat 5tis a vice, tak schvalne kolik laparo?.)

minula doga mela jizvu delky cca osm centimetru , takze to podle mne laparoskopicky taky pujde..
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    THICKLY: Kocky jsou svine vybiravy :D My to s tou nasi po 12ti letech dotahli na takovou uroven,ze zere jen jednu pidi konzervu,ktera stoji 50kc za dva kusy a nic jinyho ji nejede. Predtim mela obdobi,ze jedla jenom tunaka ve vlastni stave :) ale mysi a ptacci ji chutnaji porad :D
    Podle me kdyz se cici sekne a nechce,tak ji to clovek nerozmluvi. A proto je mam na jednu stranu rada, delaji si co chteji :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    u nás začli dělat kastrace laparoskopicky, ale psali, že to nejde na moc malý (kočka, čivava) a na moc velký, což nevím, jestli je doga. Ta je zas placatá a nemusí to být od kůže do středu daleko.

Ale stojí to jak novej pes.
    GIO
    GIO --- ---
    nechte toho, snazim se si ji v takovych situacich moc nepredstavovat.))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Tak stul byl nastesti dimenzovany dobre. Ale byla to tehdy stejne drina, delaly se tusim mlecny lišty a jen to zašiti odpredu dozadu trvalo věčnost (a to to šili dva lidi najednou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Problém by byla velikost stolu. Doga sem chodí, ale nedělalo se jí nic v narkóze, aby musela na stůl. Je od hlavy k zadku dlouhá asi jako ten stůl a pak ještě někam dát nohy (a nesejmout při tom půlku nábytku, mám to tu holt malý) :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: V bývalé praci jsme operovali i 80kg bordeaux dogy atd, no problem :). Rsp jediný oříšek bylo pak přenést bezvladneho psa, který vážil o 20-30kg vic než jakýkoliv člen personálu. Ale tak holt jsme ho vzaly ve dvou
    GIO
    GIO --- ---
    s tou minulou jsem byla v karline, a tamni veterinarka prijela s dvema dogama v kufru berlinga, takze ji to nastesti neprekvapilo.))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teď jsem si představila, že by se někdo objednal na kastraci s fenou dogy.... a von by to byl trošku logistický oříšek :o) Největší plemeno, co jsme tu kastrovali, byl podhalaňský ovčák, ale to je přece jen furt o dost menší :o)
    GIO
    GIO --- ---
    ja proti kastracim nejsem ani rochu, to je jasny, ale koketovali jsme s tou myslenkou mit chvili barak plny dog, ale samozrejmena kastraci dojde drive nebo pozdeji urcite, ja mam vsechna zvirata kastrovana..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: jj, kastrace. Krom prvniho dne, kdy se tvarila jako oukropecek, jsem toho nikdy nelitoval.
    Vsechny jeji dobre i spatne stranky zustaly zachovany, jen tedy zacala byt zravejsi a objevily se tendence tloutnout, ale to uz je taky vyreseno.
    GIO
    GIO --- ---
    no nic moc.. a jak jsi to resil. kastrace? ja chci dojet aspon na vystavu, abych zjistila, jak je na tom dama s chovanim. ale stenata asi neplanujeme, stejne mi je svaz asi nedovoli, ma nestandard barvu, i kdyz uz schvalenou a vystavovatelnou. ale na kryti potrebujeme povoleni klubu. a bonitaci by taky asi nezvladla:))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: kdybys to videla, takovy nestastny ptacatko, co pod striskou v prachu buduje porodnici pro virtualni stenata...
    GIO
    GIO --- ---
    jezis, no tak s hnizdem jeste nezacala, ale ona je dost sebestredna, spis nevi co se sebou..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: jj, oc lepsi byla pri harani, vesela, mazliva, cviciva atd. tak pri falesny brezosti to byl smutnej pohled, porad popochazela, poknikavala, tvarila se schliple, ceciky nality, mliko. Kdyz jsem pak videl, jak s nestastnym vyrazem na cvicaku nese plnou tlamu listi a suchy travy a pod ackem buduje takovy miskovity hnizdo, tak me to dost bralo u srdce.
    GIO
    GIO --- ---
    jo to b ude ono, hracky netaha,a le je na hlavu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: To právě spíš bývá jakože v termínu porodu. Laktace, tahání hraček, psycho stavy.
    GIO
    GIO --- ---
    parada, takze mam jasno.. dik. Je na ni smutny pohled, ja nebyla nekolik dni s detmi doma, z toho je rozhozena i normalne a v tomhle stavu obzvlast dela ubohou, nezere, a je jak zebrinak, coz ja nesu velmi tezce..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam