• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: já bych šla k vetovi, nevím, jak je tvoje fenka odolná proti bolesti, ale náš jezevčík je dost tvrdák, takže v době, kdy už se doma počůrával, tak to bylo na operaci.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    fena má zřejmě nachlazený močák, začala se doma počůrávat. Jsou to středně velké kaluže víceméně čiré tekutiny (žádná krev ani nic podobného). Dá se to léčit doma nebo musím na veterinu pro ATB? Za dva týdny měla jít na kastraci, takže mi to asi udělala schválně :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Broadline je super na odčervení, ale co se týče ektoparazitů, je tam starý známý fipronil, jen ve vyšší dávce. Takže rozhodne lepší, než Frontline, ale při zastavování bleší invaze bych si na něj nevsadila.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: super, že bude Bravecto ve formě pipety. A co Broadline?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Jo, ta taky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: mrne mělo loni kiltix a žádné klíště ani blecha, resp jednu jsem našla ve svejch vlasech :-D :-D :-D
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TAPINA: Tušila jsem to :( K veterináři ho nejspíš nedostanu, ale zkusím přemluvit majitelku, aby ho tam vzala. Je mi ho líto je to takovej milej pejsek. Žije tam ještě s jedním psem - svým otcem - který tohle nemá, takže si myslím, že parazit to nebude (i když to asi nejde takhle jistě vyloučit), další možnosti neposoudím.

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: taky leischmanioza u psu vypada ne nepodobne, co jsem mel moznost videt.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: To je milion možností. Dermatologie je nejsložitější, vnější příznaky neodpovídají příčinám a vždycky je nutné udělat kompletní diagnostiku. To může být cokoli od alergie přes psychický problém po poruchu metabolismu.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Poradite prosim nekdo, co by mohlo zpusobovat vykousavani srsti na psich packach az do zivyho a jak tomu zabranit? Je tady jeden psik, znam jeho majitelku, takze bych ji mohla rady nebo rovnou nejaky pripravek predat. Jsme v Thajsku, takze spis nez nazev vyrobku by poslouzila ucinna latka.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: No, není :o)
    Psi: Foresto obojek, Duowin pipeta jakž-takž, Bravecto, NexGard, Comfortis (pouze blechy), Stronghold (pouze blechy)
    Kočky: Foresto, Comfortis, Stronghold. Bravecto pro kočky bude brzy na trhu, v současnosti se jim může dát psí Bravecto tableta, ale v dvojnásobné dávce (kočce tabletu na psa 4 - 10 kg), a je to trošku problém do nich dostat. Nové kočičí Bravecto bude pipeta.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: šlo by zde vyjmenovat - co je stále účinné jak pro psiska tak pro kočky? Předpokládám toho není mnoho :-). Děkuji
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: hm zrovna jsem jeden koupila...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak Scalibor už oficiálně vyškrtl z indikací účinnost na blechy.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    no to je jasný, dnes se chystám. Vzala jsem si kvůi tomu volno a budu se snažit odchytit moč, až to někde pustí
    GIO
    GIO --- ---
    mno jestli ji neboli spis mocak.. asi bych ji nechala vysetrit radsi..
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    ještě jsem si všimla, že nikdy si nedosedne uplně, jak pořád jen taková přičapnutá, jak kdyby jí bolela prdka
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chci se zeptat, ta moje bába stará kočičí se dostala do fáze, kdy už neudrží moč. A to tím stylem, že leží v pelíšku, totálně se počůrá a leží v tom dál, jak kdyby vůbec nevěděla, že se počůrala. Někdo nějaký rady, tipy co s tím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam