• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: No, není :o)
    Psi: Foresto obojek, Duowin pipeta jakž-takž, Bravecto, NexGard, Comfortis (pouze blechy), Stronghold (pouze blechy)
    Kočky: Foresto, Comfortis, Stronghold. Bravecto pro kočky bude brzy na trhu, v současnosti se jim může dát psí Bravecto tableta, ale v dvojnásobné dávce (kočce tabletu na psa 4 - 10 kg), a je to trošku problém do nich dostat. Nové kočičí Bravecto bude pipeta.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: šlo by zde vyjmenovat - co je stále účinné jak pro psiska tak pro kočky? Předpokládám toho není mnoho :-). Děkuji
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: hm zrovna jsem jeden koupila...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak Scalibor už oficiálně vyškrtl z indikací účinnost na blechy.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    no to je jasný, dnes se chystám. Vzala jsem si kvůi tomu volno a budu se snažit odchytit moč, až to někde pustí
    GIO
    GIO --- ---
    mno jestli ji neboli spis mocak.. asi bych ji nechala vysetrit radsi..
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    ještě jsem si všimla, že nikdy si nedosedne uplně, jak pořád jen taková přičapnutá, jak kdyby jí bolela prdka
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chci se zeptat, ta moje bába stará kočičí se dostala do fáze, kdy už neudrží moč. A to tím stylem, že leží v pelíšku, totálně se počůrá a leží v tom dál, jak kdyby vůbec nevěděla, že se počůrala. Někdo nějaký rady, tipy co s tím?
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TAPINA: Díky moc za informaci!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AZTEC_MIA: Sice to teoreticky přenosné je, ale to reálné riziko nebude příliš velké, protože nějakou takovou infekci má každá druhá kočka, co přijde z venku, a přenos na lidi se nijak často neobjevuje.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    Mám malý dotaz. Oběma kocourům byla diagnostikována nákaza chlamydiemi. Jaká je pravděpodobnost přenosu na člověka? Spolubydlící a přítel jsou s nimi v kontaktu občasným hlazením, možná proběhlo i nějaké ožírání talíře. Já jako vrchní mazlič jsem s nimi v kontaktu přece jen o něco víc. Díky za odpovědi!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: dík za info. Píšu si - nikdy nepořizovat buldočka :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Jo, u normálního psa jo. Ale buldočka je i na banální zákrok potřeba zaintubovat, když už ho mám zaintubovanýho, tak ho na tu inhalačku je lepší napojit, protože kdyby byl průser, dá se mu přidat kyslík.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: To mě zaujalo, když jsem řešila před dvěma lety kastraci svýho psa, tak jsem se na inhalačku výslovně ptala a vet mi odpověděl, že při kastraci psa - samce je to úplně zbytečné, protože před inhalačkou ho stejně musí přispat normálně a za stejnou dobu, za jakou ho zaintubuje, ho má vykastrovanýho :) V tom proběhla nějaká změna, nebo si to blbě pamatuju?
    GIO
    GIO --- ---
    mam to stejne, mame vetku co nam jezdi domu, pak "obvodaka" dole ve meste a pak "odborniky" v Praze
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no já říkám furt, že k buldočkovi máš dostat věrnostní slevovou kartičku k veterináři... Ještě když je člověk debil (jako já) a pořídí si bílého, že.
    V podstatě na všechny zdravotní problémy mi na veterině řekli něco jako a čemu se divíte, když máte takového psa? Takže jo, buldočci promíjí :) A stejně bych ho nikomu nedala! :D
    GIO
    GIO --- ---
    BODY_SUIT: jenom? to teda mas (nastesti) fakt malo zkusenosti. Takovych podniku je v praze spousta,a urcite tu po mne dalsi pridaji dalsi jmena. Stodulky jsou komplexni velmi, z vlastni zkusenosti, Zbraslav taky.
    GIO
    GIO --- ---
    to je pravda, brachycefalici, uf.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Tak doga aspoň nemá dechové potíže jako plemenný znak (buldočci prominou) :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: to jsem si myslela právě :) děkuju za potvrzení :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam