• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Můžu se zeptat na takovou blbinu? Jedna z našich myší mě vždycky kouše (ne nijak moc, ale cítím v tom hrozbu), když ji chci vzít z klece a dám jí tam nejdříve jen prsty. Když dám rovnou k ní celou ruku dlaní nahoru, tak jí to nevadí a vleze na mě. Co v tom je? Nepozná moje prsty, myslí si, že je to nepřítel/jídlo...?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: jde mi spíš o duševní přípravu na tu částku
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: S tím moc nepocitej, čekala bych tak minimálně 5tis. Ale imho se tam da platit kartou
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVIRATKO: budem rádi za první půlku. Uvidíme.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA: google rika 1000-10000...
    teda wtf
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    na zítra je náš koucour objednaný na CT a vyšetření do AA Vet Praha. A teď mi došlo, že netuším, co to tak může stát. Má někdo představu, kolik tisíc si mám vzít s sebou?

Už jsem tam kvůli něčemu volala třikrát, tak se mi nechce znova :)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TESSS: kup mu vojtesku, prodava se to treba ve forme slisovanych "granuli"
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: dik, to jsem si nejak myslela. Vsimla jsem si, ze v lete je nezere, takze to fakt muze byt, proto ze ted mu chybi trava?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: 4 vrstvy už jsou dost, kup si dvouvrstvý :o)
    Jestli nejsou nějak parfemovaný, tak ho to asi protáhne jen jako ta tráva, celulóza jako celulóza.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: btw muze to mit neco spolecnyho s tim, ze ted pes nezere travu a cisti se tak?
    TESSS
    TESSS --- ---
    mam dotaz, jak moc velkej problem je to, ze pes mi obcas sezere baleni papirovych kapesniku - 4 vrstvych z Lidlu? Krom toho ze druhy den sere kapesniky, nijaky problem nevidim, ale radsi se zeptam. Igelitovy obal necha.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Jsou různě rezistentní, ale z té zprávy, co mi přišla, to chápu tak, že v zahraničí tu indikaci neměl nikdy, u nás tam psali blechy 4 měsíce (zatímco klíšťata 6) a teď i to zrušili.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: blba otázka, ale to platí celosvětově nebo v Čechách? jsou ty blechy mezi státy jiny?:) my ted máme scalibor celou dobu, zablesenci kolem nás a Arnošt ani jednu blechu, tuk tuk.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: tak si asi neměla moc silný zánět močáku, mně už se z neléčeného zánatu chytly ledviny a v jednom případě i děloha. A moje mamka, která všechno zásadně přecházela, takhle přišla o ledvinu.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Moč by se měla vždycky kultivovat, protože u zvířat zdaleka tolik zánětů není infekčních, jako u lidí (ale u psů pořád víc, než u koček). A to by ideálně měla být sterilní. Ale z rychlého Uricultu jde orientačně rozeznat, jestli se jedná o kontaminaci z podlahy, nebo o infekční osídlení moči bakteriema, takže klidně stačí nabrat cokoliv.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    BODY_SUIT: měla, ale nikdy jsem to neléčila nijak jinak, než teplem a klidem. A ona fakt nevypadá, že by jí něco bylo, lítá tady jak magor, hraje si - s druhým psem i sama. Spíš mi připadá jen jako by nachlazená - jako když se nachladí lidi a furt čůrají. A dneska už tady žádná louže nebyla. A neváhám, jenže jsem trochu hysterka a jezdila bych tam s každým prdem, takže se jenom trochu ujišťuju, že tentokrát je to ospravedlnitelné. Mimochodem, na tu "diagnózu" jsem přišla včera večer a dnes jsem byla celý den v práci, takže nejdřívější možný termín je zítra ráno. Kdy tam samozřejmě jedu!
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MARKYSHA: no ty mi dáváš... :D dobrý, zavolám na veterinu a zeptám se jí, jak to chce :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: pak mě ještě napadá, že se v lékarně prodávají odběrové nalepovací pytlíčky pro mimina, ale nevím, jestli to pro psa není moc malý. Pokud to veterinář potřebuje jo čistý, tak odebírají přímo z močového měchýře jehlou.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MARKYSHA: to bych to musela pipetou vysát z té podlahy jedině...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam