• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Jsou různě rezistentní, ale z té zprávy, co mi přišla, to chápu tak, že v zahraničí tu indikaci neměl nikdy, u nás tam psali blechy 4 měsíce (zatímco klíšťata 6) a teď i to zrušili.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: blba otázka, ale to platí celosvětově nebo v Čechách? jsou ty blechy mezi státy jiny?:) my ted máme scalibor celou dobu, zablesenci kolem nás a Arnošt ani jednu blechu, tuk tuk.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: tak si asi neměla moc silný zánět močáku, mně už se z neléčeného zánatu chytly ledviny a v jednom případě i děloha. A moje mamka, která všechno zásadně přecházela, takhle přišla o ledvinu.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Moč by se měla vždycky kultivovat, protože u zvířat zdaleka tolik zánětů není infekčních, jako u lidí (ale u psů pořád víc, než u koček). A to by ideálně měla být sterilní. Ale z rychlého Uricultu jde orientačně rozeznat, jestli se jedná o kontaminaci z podlahy, nebo o infekční osídlení moči bakteriema, takže klidně stačí nabrat cokoliv.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    BODY_SUIT: měla, ale nikdy jsem to neléčila nijak jinak, než teplem a klidem. A ona fakt nevypadá, že by jí něco bylo, lítá tady jak magor, hraje si - s druhým psem i sama. Spíš mi připadá jen jako by nachlazená - jako když se nachladí lidi a furt čůrají. A dneska už tady žádná louže nebyla. A neváhám, jenže jsem trochu hysterka a jezdila bych tam s každým prdem, takže se jenom trochu ujišťuju, že tentokrát je to ospravedlnitelné. Mimochodem, na tu "diagnózu" jsem přišla včera večer a dnes jsem byla celý den v práci, takže nejdřívější možný termín je zítra ráno. Kdy tam samozřejmě jedu!
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MARKYSHA: no ty mi dáváš... :D dobrý, zavolám na veterinu a zeptám se jí, jak to chce :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: pak mě ještě napadá, že se v lékarně prodávají odběrové nalepovací pytlíčky pro mimina, ale nevím, jestli to pro psa není moc malý. Pokud to veterinář potřebuje jo čistý, tak odebírají přímo z močového měchýře jehlou.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MARKYSHA: to bych to musela pipetou vysát z té podlahy jedině...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: tak třeba to nebude tak hrozný, náš jezevec je fakt hodně hustej, ten snese hrozně moc a je dost těžký poznat, že mu něco je, dokud to není průšvih. Je dobrý vzít s sebou rovnou moč na rozbor, s fenou ale zkušenosti nemám, u psů jsem na to používala naběračku a pak to z ní vysála velkou stříkačkou nebo přelila do antibakteriální lahvičky, kterou lze koupit v lékárně.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MARKYSHA: jsem nechtěla slyšet... ale myslela jsem si to. Zítra tam zajedeme :/ Díky
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUDOUS_ML: já bych šla k vetovi, nevím, jak je tvoje fenka odolná proti bolesti, ale náš jezevčík je dost tvrdák, takže v době, kdy už se doma počůrával, tak to bylo na operaci.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    fena má zřejmě nachlazený močák, začala se doma počůrávat. Jsou to středně velké kaluže víceméně čiré tekutiny (žádná krev ani nic podobného). Dá se to léčit doma nebo musím na veterinu pro ATB? Za dva týdny měla jít na kastraci, takže mi to asi udělala schválně :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Broadline je super na odčervení, ale co se týče ektoparazitů, je tam starý známý fipronil, jen ve vyšší dávce. Takže rozhodne lepší, než Frontline, ale při zastavování bleší invaze bych si na něj nevsadila.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: super, že bude Bravecto ve formě pipety. A co Broadline?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Jo, ta taky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: mrne mělo loni kiltix a žádné klíště ani blecha, resp jednu jsem našla ve svejch vlasech :-D :-D :-D
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TAPINA: Tušila jsem to :( K veterináři ho nejspíš nedostanu, ale zkusím přemluvit majitelku, aby ho tam vzala. Je mi ho líto je to takovej milej pejsek. Žije tam ještě s jedním psem - svým otcem - který tohle nemá, takže si myslím, že parazit to nebude (i když to asi nejde takhle jistě vyloučit), další možnosti neposoudím.

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: taky leischmanioza u psu vypada ne nepodobne, co jsem mel moznost videt.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: To je milion možností. Dermatologie je nejsložitější, vnější příznaky neodpovídají příčinám a vždycky je nutné udělat kompletní diagnostiku. To může být cokoli od alergie přes psychický problém po poruchu metabolismu.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam