• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A dotaz.
    Dokázaly by mít kočky blechy skrytě, že bych si toho třeba měsíc nevšimla?
    Zdroj nákazy z venku je snadný, jeden kocour měl divnou reakci na neznámý podnět a lízal se do holých fleků (po kortikoidech přestal). Ale když kohokoli pečlivě prohlížím, češu, kartáčuju a sleduju, nenajdu nic. Ani vajíčko ani blechu. Kdyby měl někdo blechy, časem by to bylo vidět, ne?

3/4 domácích koček nejsou černé.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: no, já mám menší problém spolknout comfortis než kočka. Ale když se zamyslím nad všemy spektry spoluobčanů, jímá mě hrůza.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: To ne, blecha lidská byla téměř vyhubena, díky čemuž v civilizaci už nemíváme morové nákazy :) Nejrozšířenější je blecha kočičí, Ctenocephalides felis. Napadá kočky i psy stejnou měrou, jméno klame.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LA_PIOVRA: Spis je to ctenocephalides sp. :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: jakej druh blech je vlastne nejrozsirenejsi - ten co ted vcelku masove napada domacnosti?
    Ja prave myslel, ze je to tzv. blecha lidska (Pulex irritans).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V situaci, kdy se blechy exponenciálně množí, zvířat je mezi lidma hodně na venkově i ve městech a 80 % lidí své zděšení z nálezu blechy uspokojí nefunkční pipetou ze zverimexu, se není čemu divit. Blechy jsou všude a můžeme být jen rádi, že primárně ty zvířecí fakt nejdou na lidi, jinak už by i ti měli problém.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    MARKYSHA: Buď sme si ich doniesli my z vonku na oblečení, alebo susedov pes a preskakali cez chodbu k nám :) neviem, ale doktor, u ktorého som si kupovala comfortis ma upokojil, že je to normálne a má takých prípadov vela a nemám panikáriť.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A jak se vlastně dostanou blechy na bytové kočky?
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Advantage som našla na internete, 4 pipetky asi za 600korún. V pondelok zavolám našemu veterinárovi a spýtam sa, či majú. Ak nie, tak kúpim Comfortis a Stronghold. Aspoň budem mať istotu, že to zaberie.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: To teď z hlavy nevím. Vectru máme, ale dlouho ji nikdo nekupoval, a Advantage jsme nikdy ani neměli.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Mám ich v byte, von nechodia, takže riešim len blchy. Dnes som nadobudla podozrenie, že ich tu máme zas, tak zisťujem. A nevieš, aká je cena, prosím?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo, ještě na Vectra Felis slýchám dobré recenze. On to málokdo chce, protože to není na klíšťata (stejně jako ten Advantage), ale jestli řešíš jen blechy, tak by to mohlo jít.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: To jedině. A tam nevím, jak s účinností. Imidacloprid by mohl ještě k něčemu být, aspoň to není fipronil :o) Stronghold funguje dobře.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Akurát to pozerám, volá sa Advantage. Je to bez permethrinu. Je tam len imidacloprid. Tak neviem. Prinajhoršom použijem Stronghold. Ten by ešte mal fungovať, však?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: Ale je vůbec Advantix pro kočky? Mám takový dojem, že existuje jen pro psy a s permethrinem.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Super, vďaka. Normálne dávam Comfortis, keď treba, ale jeden môj kocúr zúfalo nechce tablety, tak potrebujem alternatívu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: Ten snad ještě jakž takž jo.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    Prosím, funguje ešte Advantix na blchy?
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    TAPINA: Dík za názor. Možná jsem se také vyjádřila blbě a nešlo o hormonální léčbu, ale o nějaké steroidy či co. Navrhoval to jako možnost, protože se jí to stalo při úraze a prý je to jediný výjimka, kdy by to mohlo postačit, ale dává tomu minimální šanci. On problém je i v tom, že jak moc je vaz poškozen bude vidět, až při operaci. Teď jen víme, že není přetržen úplně. Já se ptala proto, že daného veterináře neznám. Chodím k jinému, který je super, ale nemá rtg a vybavení pro operace, tak mě poslal sem a upřímně tenhle veterinář mi do oka moc nepadl. Na druhou stranu, už si ji vyšetřil a hledat teď někoho jiného by asi nebylo nejlepší a operaci by to jen oddálilo.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: asi jo, zuby šly ven čtyři .. analgetika určitě dostala .. musím odpoledne na pár hodin pryč, tak jí tu zkusím vytvořit nějaký bezpečný prostředí, ať si něco neprovede .. díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam