• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj, vím, že se dělají rampy pro výstup psa do auta, ale pokud jsem to pochopila správně, jdou uchytit jen do kufru. Já bych ale potřebovala rampu, kterou by se dalo použít i na výstup na zadní sedačky. Existuje něco takového? Napadly mě ještě schůdky, ale ty pro psy zas nejsou skládcí
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    TATONKA: Ahoj, my řešili nedávno něco podobného. Hrála si s kopačákem a blbě asi došlápla. Jelikož se nelepšila, šla jsem s ní na veterinu. Veterinář přišel na příčinu jen pohmatu-měla výron v kotníku. Dal nám nějaké ochucené prášky (název bohužel nevím) Brala je asi týden a od té doby je OK. :) Akorát si měsíc na to přetrhla vaz v koleni v zadní noze, takže teď leží po operaci doma. Je to janek :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    PLAVEVA: slimák mě pobavil :-)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Diky vsem, klid zajistim a nohu i psa budu pozorovat.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    nas pes kulha kdyz:
    ma nastiply drapek
    narazil se při doskoku
    ma zabodnute jehlici v polstarku tlapky
    ma na tlapce v chlupech bodlak)To dela vylozene Meresjeva),
    vyhodil si lopatku nebo prekriziol vaz tam nekde
    ma lehkou blokádu patere s posunem plotny
    prave slapl na slimáka
    je presvedcen, ze se mu ukřivdilo a dozaduje se pozornosti

obvykle ma zakazano litat a do schodu a pozorujem to a když se to horsi tak k vetovi.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TATONKA: nevím, zda se nějak liší cena za RTG páteře a tlapky, za první zmiňované jsem platila cca 600 Kč (ale ne v Praze)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: Ulevit doma se dá nejlíp prostým klidem. Na bolest bys musela mít něco psího, což počítám nemáš, a zavázat to nemá smysl, když nevíš, kde je problém a jaký.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Dneska rano zacala Dusty kulhat na pravou predni nohu. Nechce na ni vubec slapat, kdyz chodi, tak se tvari, ze ji to boli. Pri ohmatani jsem nenasla nic zabodleho, ale dle reakci myslim, ze ji dost boli nekde u "kotniku". Mozna narazena nebo nastipla kost, nezda se mi, ze by to byly svaly. Jelikoz se dneska k veterinari ani nemam sanci dostat, premyslim, ze bych ji zatim ulevila nejak doma. Mam ji to zavazat, pripadne, co se pouziva u psu na bolest? Mate tuseni, na kolik ramcove vyjde vysetreni a rtg? Zatim jsem ho nastesti nikdy nemusela resit.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    TAPINA: Jo, olizuje si pindika porad, tak to mozna bude tim. Zkusim mu to vzit desinfekci, ale lize rad i desinfekci ten nas sedivak takze si lize pindika i po vycisteni. Snad se toho brzo zbavime.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUNKA: A neolizuje se kvůli tomu zánětu nějak víc? V pubertě ta kůže okolo pohlavních orgánů dělá někdy psí kusy, vem to tou dezinfekcí taky a uvidíš.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Ahoj, vypozoravala jsem ze nasemu 9ti mesicnimu steneti Bedlingtona se okolo kulek delaji pupinky s bilou hlavickou a pak se z toho vzdy stane stroupek. Porad mu tece z pindika a pani veterinarka rikala, ze ma maly zanet tak delame vyplach desinfekci kazdy den. Jsou ty pupinky normalni nebo to neco muze byt? Vzdy ma cca 2-4 najednou, zmizi a pak se objevi zase na jinym miste, ale porad v okoli kulek a pindika.
    Dekuju
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti s tím, že pes nemá zadní zkřížený vaz? Jde mi o to, jak to pes zvládá, přeci jen je to větší nápor na ten přední a bojím se, že se (časem) ji přetrhne i ten
    TESSS
    TESSS --- ---
    Diky za odpoved!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: No, to je zrovna to dilema, co nikdo nechceme řešit a proto radíme kastrovat zamlada. Obojí má své pro a proti. Další bulka nebo jakékoli metastázy se nemusí léta objevit, fena může dožít bez nich (mám jednu takovou, měla před 5 lety potvrzený zhnoubný nádor a od té doby žije bez dalších potíží a bez kastrace). Ale taky se může udělat další nádor brzy a může mít hned metastázy do plic. Takže by bylo jistější kastrovat. Jenže se taky může v tomhle věku kastrace zkomplikovat, blbě se hojit (ty břišní stěny fen 10+ nejsou fakt nic zdatného v hojení).
    TESSS
    TESSS --- ---
    ahoj, mam dotaz asi na Tapinu. Jde mi spis o druhy nazor veterinare. Fena 12 let, nekastrovana, bez stenat. Zhruba pred mesicem jsem ji nasli bulku na mlecne zlaze, histologie potvrdila, ze je to zhoubne. Veterinar poradil, at ji kontrolujeme a v pripade nalezu dalsi bulky, by se rovnou udelala kastrace. A ja se ptam, ma smysl cekat na dalsi bulku nebo je lepsi kastrovat hned? Diky za nazor.

TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    BODY_SUIT:
    ADITU: holky, dík. ještě večer jsem to pořádně vyčistila a ráno už jsem to skoro nemohla najít, odpoledne už zase normálně běhal, takže jsem byla asi zbytečně hysterická....ťuk ťuk
    ADITU
    ADITU --- ---
    TATEREZA: já bych šla na veterinu. tyhle ranky s malým vstupem umí být zákeřné v tom, že to pod kůží začne hnisat, ranka se na povrchu snadno uzavře, hnis nemá kudy ven, a než si pořádně všimneš, průser je na světě.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    ahoj, chci se zeptat, můj psík se ráno porafal se psem, bylo to pár vteřin a vypadalo to celkem neškodně, pak jsem ho prohlídla a zdál se mi ok. jenže přes den začal kulhat a teď už na tu nožku stěží došlápne. našla jsem tam dvě ranky, ale vypadaj jen povrchově, ani z toho neteče krev, není tam žádná díra, jedna je trochu delší, že na první pohled vypadá, že ho spíš tak štrejchl zubama....

co mu na to mám dát? očistila jsem to teď peroxidem, což je jediný, co mám doma...a co teď s tím? mám s tím na veterinu? a dnes nebo ještě počkat? a co mu na to mám pořídit? co bych mohla sehnat v lékárně bez předpisu. a mám mu to ovázat, aby si to nelízal nebo nechat otevřený? raději bych mu to ošetřovala sama, protože si to nechá, nevím, jak bude reagovat od cizích, když mu na to šahal manžel, tak byl dost nerudnej...
    (aneb první zranění po pěti letech)

internety jsou plný protichůdnej rad, tak se obracím raději sem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A dotaz.
    Dokázaly by mít kočky blechy skrytě, že bych si toho třeba měsíc nevšimla?
    Zdroj nákazy z venku je snadný, jeden kocour měl divnou reakci na neznámý podnět a lízal se do holých fleků (po kortikoidech přestal). Ale když kohokoli pečlivě prohlížím, češu, kartáčuju a sleduju, nenajdu nic. Ani vajíčko ani blechu. Kdyby měl někdo blechy, časem by to bylo vidět, ne?

3/4 domácích koček nejsou černé.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: no, já mám menší problém spolknout comfortis než kočka. Ale když se zamyslím nad všemy spektry spoluobčanů, jímá mě hrůza.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam