• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    NANNY, LAETATIO: Já se svojí 12ti letou babkou začala chodit na chiropraxi a moc doporučuju :) byly jsme u veterinářky Dolníčkové.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    NANNY: ono všechno souvisí se vším :) my řešili napřed horší kyčel - dornovkářka varovala, že už tam bude artroza a že se to nejspíš nezlepší o moc. No a kyčel bez problémů :) teď zas koleno - problémy při protahování před a po tréninku, taky jsme se shodly, že už to asi moc nevylepšíme. No a rovnalo se mu i postavení pánve a koleno už je prakticky bez problémů :) Srovnánim křížový kosti zase zmizely náhlý problémy s análkama...
    Tím nechci říct, že to nebude nic autoimunitního, ale to, že není objektivní problém v koleni viditelnej na rtg nemusí znamenat, že nemá problém jinde (třeba právě ta šouplá pánev) a kolenem tomu ulevuje...
    NANNY
    NANNY --- ---
    LAETATIO: na dornovku mrknu, dík
    hlavně potřebujeme aby jí prohlídl někdo jinej no.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    NANNY: vazy se daj operovat.
    Já nedám dopustit na dornovku - zatím co měl pes jakejkoliv (u něj naštěstí jen drobnej) pohybovej problém, tak se mu to krásně srovnalo :)
    NANNY
    NANNY --- ---
    MAMBELINA: vazy by to bejt mohly, co se s tím dá dělat?
    taky jsem zapomněla napsat, že jí na tý přední noze v rameni odstávají chlupy, nemůže to taky na něco ukazovat? na veterině nám na to vlastně neodpověděli
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    NANNY: A nemůže mít něco s vazem v koleni? To je dost častý problém a rentgenem ho nezjistíš. Původ může být úrazový, ale i chronický. A jedním ze symptomů je, že pes nohu při větší zátěži např. zvedá, může mu také dělat problém vstávání.
    NANNY
    NANNY --- ---
    ahoj. máme 11 let starou (mladou :)) fenku, která začala pajdat na zadní, teď už i na přední nohu. byli jsme na veterině v Jinonicích, kde nejdřív tvrdili, že je to artroza.Když se jí to zhoršilo a nám se ta artroza nezdála, šli jsme tam zas - a zjistilo se, že je to svalovýho původu. Na základě toho, že jsme se nedávno vrátili z cest po evropě a maroku, jí vzali krev s tím, aby se vyloučilo to, že má nějaký parazity . To se teda vyloučilo a podle veterinářky je to zřejmě autoimunitní záležilost. Protože má ale dobrou náladu, jí, běhá ( s tím ale, že si na tu zadní hodně ulevuje, většinou běhá po třech) a trochu jí ulevuje nějaká psí podoba ibáče, chce to paní veterinářka nechat bejt - protože by jí musela jinak uspat, udělat biopsii, aby se potvrdila ta autoimunita - což by se pak řešilo práškama, který mají hodně vedlejších účinků.
    My jsme jí ale narozdíl od nich neodepsali, chceme to řešit a dát jí dokupy.Třeba je to něco úplně jinýho a nechceme na to přijít pozdě.

CHtěla bych se teda zeptat, jestli s něčím takovým máte zkušenost?
    Máte prověřenýho kvalitního veterináře, kterýho byste mi doporučili?
    Předem moc děkuju
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    EVILMIND: asi bych na jejich místě změnila veterináře...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TAPINA: tak ja to jako nevidel na vlastni oci, ale kdyz mi o tom rikal prvne, tak to popisoval jako cerveny pupinky na brise, a ted to prvne vyfotil, a vypada takhle. Kazdopadne na krku ani usich nic nema. Ted do me od rana husti, ze prej jim na ty klinice rekli, ze to nasi psi maji urcite taky, ale na dospelejch ze to neni tak videt??! Ze se, cituji veterinare, "broucek nezakousne", konec citace? WTF?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EVILMIND: Ještě jsem neviděla svrab, co by nezačínal na krku kolem uší a pak se teprve nešířil dál po těle. Právě má rád teplo a břicho bývá málo osrstěné, tam je zima :)
    REK11
    REK11 --- ---
    EVILMIND: jinak takhle jedná slečna měla prokázanou toxoplazmózu. pry tím, že má doma kočku. co na tom, že ani bruska ani x generaci koček zpět nikdy neviděli dveře zvenku.
    REK11
    REK11 --- ---
    EVILMIND: nevím jak i zvířat, ale u lidí ano. břicho začíná. svrab má rád teplo.....by mě zajímalo kde to chytlo...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TAPINA: jakto? kdyz to googlim, tak bricho uvadaji jako misto vyskytu snad vsude
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EVILMIND: Svrab na břiše by byl hodně divnej svrab :o)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jedno stene od nas melo u noveho majitele vyrazku na brise, co se postupne sirila. Prvni veterinar tvrdil, ze se jen poskrabala o neco. Druhej ji diagnostikoval alergii, a dostala na to nejakou injekci. A treti ji na nejaky klinice nasel srab, a dokonce dokazal presne urcit, ze nakazu si pry privezla uz od nas (tj. mesicem a pul). To me teda fakt zajima, jak je mozny, ze veterinari nepoznaji svrab, a kdyz nakonec jo, tak najednou magicky detekujou i udajnou dobu nakazy? Jeste jim tvrdil, ze to jak jsou stenata uvnitr domu v teple, ze tam se svrabu nejvic dari, zato kdyz je ted stene uz naporad venku na veliky zahrade plny vevere a jezku, tak tim to bejt nemuze...

Samozrejme zadny dalsi stene (vsechny odesly z domu behem dvou dni) tenhle problem nemelo, byly normalne ockovany, nekolikrat odcerveny, ani nikomu z nasich psu nic neni. Nejaky vysvetleni tech veterinarskych postupu? Jako - to stene dostal kamarad vicemene zadarmo, nejde o nejakou zlou krev mezi nama, jen mi prijde trapny, aby si jeho rodice mysleli, ze jsme jim soupli nejaky stene se svrabem.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj, vím, že se dělají rampy pro výstup psa do auta, ale pokud jsem to pochopila správně, jdou uchytit jen do kufru. Já bych ale potřebovala rampu, kterou by se dalo použít i na výstup na zadní sedačky. Existuje něco takového? Napadly mě ještě schůdky, ale ty pro psy zas nejsou skládcí
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    TATONKA: Ahoj, my řešili nedávno něco podobného. Hrála si s kopačákem a blbě asi došlápla. Jelikož se nelepšila, šla jsem s ní na veterinu. Veterinář přišel na příčinu jen pohmatu-měla výron v kotníku. Dal nám nějaké ochucené prášky (název bohužel nevím) Brala je asi týden a od té doby je OK. :) Akorát si měsíc na to přetrhla vaz v koleni v zadní noze, takže teď leží po operaci doma. Je to janek :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    PLAVEVA: slimák mě pobavil :-)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Diky vsem, klid zajistim a nohu i psa budu pozorovat.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    nas pes kulha kdyz:
    ma nastiply drapek
    narazil se při doskoku
    ma zabodnute jehlici v polstarku tlapky
    ma na tlapce v chlupech bodlak)To dela vylozene Meresjeva),
    vyhodil si lopatku nebo prekriziol vaz tam nekde
    ma lehkou blokádu patere s posunem plotny
    prave slapl na slimáka
    je presvedcen, ze se mu ukřivdilo a dozaduje se pozornosti

obvykle ma zakazano litat a do schodu a pozorujem to a když se to horsi tak k vetovi.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TATONKA: nevím, zda se nějak liší cena za RTG páteře a tlapky, za první zmiňované jsem platila cca 600 Kč (ale ne v Praze)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: Ulevit doma se dá nejlíp prostým klidem. Na bolest bys musela mít něco psího, což počítám nemáš, a zavázat to nemá smysl, když nevíš, kde je problém a jaký.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam