• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To je extrémně vzácné. Vlnu častějších případů znají hlavně v USA, jde se jeden čas kastrovaly tříměsíční fenky tak, že se jim při rychlém nenáročném zákroku vzala jen děloha. Tak tudy cesta nevede.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: a v případě, že tam nezůstane nic? Údajně trochu hormonů produkují i nadledvinky? Jaká je pravděpodobnost, že se to stane?
    je to teď nejnovější argument proti kastracím :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To se stává, když zůstanou vaječníky, nebo jeden či část. Prostě když se dál produkují hormony, tak můžou aktivovat ten zbytek děložní sliznice u krčku nebo u vaječníku (je-li) a může se to úplně normálně zanítit, jako plnohodnotná děloha.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    prosím pěkně, máte někdo zkušenosti s pyometrou pahýlu po kastraci? Jak moc je to obvyklá věc? Dnes jsem o tom slyšela poprvé v životě..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    WESSNA: dík
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: Něco podobného se dělo psům v mém okolí, nakonec jsme vypozorovali, že jde o kombinaci cachtání se ve vodě a běhání po rozpáleném asfaltu.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Setkal se někdo s puchýřema na tlapkách u psa? Byli jsme dneska na delší procházce a po návratu jsem si všimla, že má na jednom polštářku jakoby zdvojenou kůži a ta horní je potrhaná. Ten vršek jsem ostříhala a nic neříkal (a že zrovna on by se ozval, kdyby to bolelo) a ani noze nijak neulehčuje. Minulý víkend jsme šli long, bylo dost teplo, nějaký ten asfalt tam byl. Tak jestli to můžu přisoudit tomu, že se mu tam udělal puchýř a dál to neřešit, nebo jestli mám hledat jinou příčinu.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: já takhle koukám na psa svojí mamince (a té ještě nebylo ani šedesát - takže bacha i na nebabičky) .. "to víš, ona je ta fena venku a co bych se v ní hrabala, dvakrát denně dostane žrádlo a když vypadá, že jí něco je, tak ti přece volám ne?" .. ehm .. výprask jen na velikonoce očividně nefunguje :)
    XIFF
    XIFF --- ---
    SILVILVA: my ted u nas na vet nedavno jednu leishmaniozu resili, panicci cizinci co neustale cestujou po evrope, co tyden jina zeme v kazdy zemi jinej veterinar a jina diagnoza a lecba..byla to dvouleta mopsice ktera knam prisla v totalne dezolatnim stavu s lejstrem od nemeckyho veterinare kterej potvrdil domnenku italskyho veterinare ze ma tuhle nemoc.. v nemecku i lecili bohuzel jen tyden.. pote co se zlepsila odjeli do cech... lecba vsak ma trvat alespon tri tydny lek je opravdu lidskej s antimonem a jmenuje se Glukantime nebo tak nejak dava se to kapackou primo di zily kazdy den... n ten lek neni vubec snadny sehnat a mopsice na tom byla bohuzel tak spatne ze to asi nedala.. info o smrti nemam ale nedorazili na ctvrtou davku, je mozny ze ji sebrali i s lekama a zas odfrxeli pryc ale spis si myslim ze to nezvladla...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BODY_SUIT: To je presne duvod, proc sem nektery bradavice nechala cube upalit.. Prilis svadely k tomu, aby za ne nekdo vzal v domneni, ze je to kliste/bordel. Zas je dobry, ze se babi stara:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Po tom, co jsem zas dneska viděla v práci, asi rozjedu osvětovou kampaň "Koukni babičce na psa". Tady taky určitě máte starší rodiče, prarodiče, co mají zvířata. Ti senioři už kolikrát nemají tak dobrý zrak, aby si včas všimli, že psovi třeba přerostly drápky nebo zplstnatěla srst na tlapkách, a oni pak kolikrát přijdou až ve stadiu, kdy pes přestal chodit, protože už to s tím prostě nejde. Když jdete na rodinnou návštěvu ke staršímu rodinnému příslušníkovi, zkontrolujte mu i zvířectvo, prosím pěkně :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SILVILVA: kamarádka řešila u své boxerky, pošlu kontakt do zprávy
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SILVILVA: moje zkusenost zacina a konci tim, ze jsem ji videl v "rozvojovych zemich" na lidech i na psech.
    Tusim, ze pri lecbe psu, se uzivaji leky urcene lidem,. ad. hoc veterinarni pripravek by mne prekvapil. Kdybych to mel resit ja, tak prvni co by mne napadlo by bylo obratit se na nejakou skupinu, ktera se s ni u psuu pravidelne potyka a zeptal se cim a jak leci.

Nowzad | Rescuing stray and abandoned animals in Afghanistan
    http://www.nowzad.com/

Visakha Society for Protection and Care of Animals | Andhra Pradesh, India
    http://vspca.org/
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Nemáte tady někdo zkušenosti s Leishmaniozou? Nebo spíš tip, kdo by si s tím tady v Čr mohl poradit? Známé pes si přivezl nechtěný dárek ze Španělska a dle testů to vypadá na tohle. Dostala kontakt na pana Svobodu z Ostravy, který se s tím setkal, ale ten ji na mail neodepisuje a dle telefonního rozhovoru nemá absolutně čas...Tak bych ji ráda pomohl aspoň kontaktem na někoho dalšího...Díky
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    NANNY: Jediným řešením je operace. Pokud je to chronického původu je také pravděpodobné, že to nebude mít jen v jednom koleni.
    Když jsem se víc zajímala o ty vazy zjistila jsem v diskuzích, že na to někde na veterině nepřišly. Určitě bych tak zašla i jinám.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    NANNY, LAETATIO: Já se svojí 12ti letou babkou začala chodit na chiropraxi a moc doporučuju :) byly jsme u veterinářky Dolníčkové.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    NANNY: ono všechno souvisí se vším :) my řešili napřed horší kyčel - dornovkářka varovala, že už tam bude artroza a že se to nejspíš nezlepší o moc. No a kyčel bez problémů :) teď zas koleno - problémy při protahování před a po tréninku, taky jsme se shodly, že už to asi moc nevylepšíme. No a rovnalo se mu i postavení pánve a koleno už je prakticky bez problémů :) Srovnánim křížový kosti zase zmizely náhlý problémy s análkama...
    Tím nechci říct, že to nebude nic autoimunitního, ale to, že není objektivní problém v koleni viditelnej na rtg nemusí znamenat, že nemá problém jinde (třeba právě ta šouplá pánev) a kolenem tomu ulevuje...
    NANNY
    NANNY --- ---
    LAETATIO: na dornovku mrknu, dík
    hlavně potřebujeme aby jí prohlídl někdo jinej no.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    NANNY: vazy se daj operovat.
    Já nedám dopustit na dornovku - zatím co měl pes jakejkoliv (u něj naštěstí jen drobnej) pohybovej problém, tak se mu to krásně srovnalo :)
    NANNY
    NANNY --- ---
    MAMBELINA: vazy by to bejt mohly, co se s tím dá dělat?
    taky jsem zapomněla napsat, že jí na tý přední noze v rameni odstávají chlupy, nemůže to taky na něco ukazovat? na veterině nám na to vlastně neodpověděli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam