• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZLOKOCKA: Myslím, ze by měl byt v tomhle stavu hospitalizovany. Tím, ze ma málo krvinek, tak se nemůže dat moc kapacky, ale aspoň něco se udělat musí
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Kocourovi ve čtvrtek večer diagnostikovali autoimunitní hemolytickou anémii. Byl na tom už hodně blbě, ale po kortikoidech se hodnoty přestaly zhoršovat, dostal malou kapačku a ráno jsme si ho vzali domů. Problém je, že pořád odmítá cokoli pít a jíst. Protože zvracel tabletky, dostal včera další injekce – antibiotika, kortikoidy a něco proti blití. Jenže pořád nepije, a kdykoli se pokusí, zvrací.
    Doktorku mám na telefonu, přesto bych se chtěla zeptat, jestli máte nějakou zkušenost s tím, jak dlouho taková kočka vydrží bez vody. Mně už přijde, že musí umřít žízní... Díky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: advocate má přímo tabulky pro jiná zvířata...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: Děkuji! :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Strongholdem, možná by šel i Advocate. V pondělí se v práci kouknu na dávkování, mám tam manuál na tyhle divný zvířata :o)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Čím odblešit ježka? Jeden (?) nám tu pravidelně brousí v noci po zahradě, dá se k němu normálně přiblížit, kočky i pes, co chodí ven, jsou zaobojkované Forestem, ale vůbec nemám se stresovat tím, že nějaká přiskáče do baráku a budu muset pak odblešovat těch 10+ dalších depozitních koťat, co ven nechodí ... Díky.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Mám 7 fenu, a poprvé ji po hárání natekly cecíky, ale jen dva a už je to víc jak týden. Na netu píšou, že s tím netřeba nic zásadního dělat, že by to mělo odeznít samo.... Jak dlouho mám ale čekat? Evidentně jí to nebolí, ani na dotyk. Hračky jsme schovaly už před týdnem. Mám zajít k vet. nebo ještě počkat? Nerada bych něco podcenila. Dík za radu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZLOKOCKA: Pracuje teď ve vetcentru Stodulky
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZLOKOCKA: nepracuje, stěhovala se (pracovně) na druhý konec Prahy :(
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Nevíte někdo, jestli doktorka Adlerová ještě pracuje v Galée? Na stránkách už ji nevidím...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    KUURA: nepodezírala jsem tě, že by pes neměl pelech :D jen to mělo být drobné upozornění, že ne všechny pelechy pro velké psy jsou pro klouby velkých psů dost měkké... Postel ani gauč mu to určitě nezhorší :D
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KUURA: Zrovna nedavno to resili znami s rtw psem, je to prerostly hovadko s velkyma, az nezdravyma otlakama na loktech. Protoze doma maji vsude dlazbu a on si na mekkyho neco nelehne a nelehne. Behem jednoho vecera se mu udelala pod jednim takovym otlakem hrca jak tenisak, do rana mu to nehezky/hezky prasklo - na veterine vzali vzorky a ihned atb. Nejaka dermatitida tezka, atb bral pres tri tydny, vyplachy roztokem betadiny a matlano alaptidem. Ted uz to ma pekny, ale u podobnych otlaku to je pomalu na chranice loktovy.
    Jestli mu to opucha, ma tam problem. Kdyz nedavas atb, asi se to tezko poresi jen nejakou mastickou (ale cerna mast je zazrak). Proti bliti pri atb pes nedostaval zadny prasky na zaludek? Dostaval je po zradle?
    KUURA
    KUURA --- ---
    LAETATIO: No ono to prave vypada jen jako lysina, ale takova mirne nafoukla... a to je pry ten lehky zanet. Rikal doktor, ze je to v zacatku, ze lidi vetsinou pridou mnohem pozdeji, az kdyz je to videt... :/ pelech ma, ale samozrejme v nem nelezi porad, obcas se chladi v koupelne na dlazbe a podobne... obcas lezi v posteli nebo na gauci :) takze se spis ptam co s tim. Jestli nekdo ma nejakou dobrou zkusenost s nejakym kremem nebo masti
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    KUURA: do zánětlivýho stavu jsme se nikdy nedostali. Snažím se o co nejměkčí pelechy (třeba karimatka + 10 cm molitan + deka) a současnýmu psovi se po příchodu z útulku prakticky úplně ztratila lysá místa (ale nic horšího než lysiny a mírně šupinatou kůži tam neměl)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Co pouzivate na lokty u velkych psu? Byli jsme u doktora a ma lehky zanet v lokti, dostal antibiotika a vazelinu na mazani. Antibiotika ma tenhle rok uz po paty, krom toho po nic trpel nechutenstvim a zvracel jidlo, takze mu je nedavam. Mazeme mu to bactrobanem a to celkem pomaha. Klasicky vazeliny a podobne jsou k nicemu, jen to je mastny a spis bych rekla, ze mu to napuchuje... napadl me ichtoxyl nebo neco takovyho? Pokud mate nekdo zkusenosti, prosim o radu. Diky
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    TAPINA: dekuju moc. Ono te krve tam bylo celkem dost. Ale nevim, ktera z nasich kocek takhle zvracela. Te nejstarsi jsem prohlidla tlamu,neb ji obcas uz vypadne zub. Budu je sledovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JANOCKA: Mohla se říznout, mohla prasknout nějaká malá cévka tím tlakem při zvracení. Obecně platí, že jednorázový nález čerstvé krve v malém množství nic zásadního neznamená.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    TAPINO, kdyz jsem nasla po jedne nasi kocce klasicky zvratky s kouskem travy, ale je v tom krev. Mam jit za veterinarem, nebo se mohla treba jen "riznout o tu travu"? Dekuju
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: kdysi jsem si něčím takovým prošla na mojí zlikvidovanou imunitu a dost to pomohlo :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: takže je to dobrý a nemám panikařit, že se doktorka zbláznila? Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam