• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANIT: Proboha. :( To je mi moc lito.
    XAJA
    XAJA --- ---
    CAMELLA: dik.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XAJA: Určitě to ještě funguje :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: teda, ide mi o to, ci to este bude fungovat na inom psovi, alebo ci je to ucinne len vtedy, ak je to neprerusovane na srsti jedneho zvierata. ak by este mohlo niekomu posluzit, bola by skoda to vyhodit po necelom mesiaci pouzitia.
    XAJA
    XAJA --- ---
    tapi, bobik mal foresto, dala som mu ho dolu a druhy den zabalila do tej plechovky. co s nim? da sa to este pouzit na nejakeho psa? ze by som ho trebars dala susedovi, mal ho nasadeny asi tak tri tyzdne.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANIT:Ja nevim, fence to taky tenkrat ruzne otvirali pri sedaci, cistili - a skoncilo to operaci vetsi. Byla to uz psi babca, tahlo ji na 12 let, kdyz se to stalo. Videla jsem ji po ty amputaci prstu/clanku a spis se ji ulevilo (viz foto), rovnovahu ji to nikterak nenarusilo - zvesela se kutalela jeste 2 roky.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANIT: to samy mela kamoska s fenou, urvala si drap vcetne luzka. I pres peci ji to zacalo hnisat, zanet jako krava, cisteni, atb - no snad pul roku trvajici problem, skoncilo to operaci a amputaci prstu, nebo jen jednoho clanku - ted uz nevim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAMBELINA: Tak to pak nejpravděpodobnější vysvětlení je, že tu operovanou přece jen ještě trochu odlehčuje, čímž si tu druhou namohla :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    WESSNA: díky, už jsem mluvila se svým vet řekl že pokud si myslím že to není ještě na atb tak mám léčit doma :-) případně při zhoršení přijet. :-)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TARGI: Já psincák (naposledy to byly ze dne na den koláče hlenů) léčím jen jitrocelákem a bylinkovým čajem (Alpský průduškový čaj z bylinkárny v Balbínově ulici na Vinohradech, psům chutná, je sladký), který přileju do vody.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    TAPINA: Právě že začala pajdat na tu druhou, ale vypadá to, že to byl planý poplach. Ještě jednou dík.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, chci se zeptat, mlada má nejspíš psincak, začínající, lékárnu vemu útokem zítra pro jitrocelak s vit C četla jsem něco i o lichořeřišnici..?
    Ale nechci nic zanedbat a zároveň nechci zbytečně prudit, mám zítra letět k Vet? Nebo to zkusit doma poresit? zatím chrchla když se jakoby rozrusi a nebo nějak namůže třeba běží... jinak víceméně jen občas frkne a sem tam jakoby dýchá jak kdyby přes rýmu...
    Má to od teď co jsem přišla z práce... Ráno byla úplně v pohodě.
    díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAMBELINA: Tak 2 měsíce po operaci jsou ještě hodně krátká doba na to, aby bylo vše úplně v pořádku, to se ještě kulhání očekávat dá (jestli teda kulhá na tu operovanou nohu). Trvá až tři měsíce, než se všechno definitivně zhojí, a klidně i půl roku, než přestanou nově zvazivovatělé tkáně při pohybu nepřirozeně "táhnout".
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    TAPINA: Mám 7 fenu křížence NO. Před dvěma měsíci jsme byli na operaci kvůli vazu, tak se teď všeho víc bojím. Každopádně při rentgenu ji až na ten vaz veterinář chválil, takže artróza to snad nebude. Dnes se mi zdá taky už docela dobrá. Nevím, co to včera bylo a hlavně, jak a zda se to ještě nějak vyvrbí. Snad to bude v pořádku. Pohybově je teď po operaci taky relativně v klidu, nepodnikáme ani žádné velké tůry. PS: Moc dík za odpověď.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAMBELINA: Starší pes nebo mladej? Bez příčiny kulhání nebývá, kulhání po přechodu z klidu bývá způsobeno artrózou, namožením, nebo něčím takovým. Moje fenka od mládí kulhá po probuzení, když to den předtím přehnala s pohybem (delší výlet). U staršího bych to viděla spíš na artrózu, ale ta je vidět na rtg.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj. Stalo se někdy někomu, že pes začal bez příčiny kulhat na zadní? Ráno jsme byli venku. Pak jsem přišli domů, lehla si a vše bylo dobrý. Až pak když se chtěla zvednout, zjistila jsem, že kulhá. Divné na tom je, že venku je úplně v pohodě, ale doma sotva leze. Byla jsem i u veterináře, ale na nic nepřišel. Pokud by měl někdo podobnou zkušenost budu ráda za radu co dělat. Dík
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: Na jihu hrozí leishmanioza a dirofilarioza, obojí se přenáší přes stipnuti komarem. Existuji tablety a pipety jako prevence, každy vet ti poradí, když reknes, ze jedes na jih
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, chystáme se s Baz na dovcu Itálie nebo Francie, slyšela jsem něco o nějakých podkožních cervech/parazitech, nejen v těchto zemích, nemohu o tom ale najít nic konkrétního např popis, jak se to vlastně jmenuje, příznaky, ale hlavně jestli na to je nějaká prevence?
    Moc děkuji za odpovědi
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LAETATIO: kamarádčin problém vyřešen :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Mám dva trochu podobné dotazy - pro mnohé asi trochu k zasmání (hlavně ten můj tedy)
    - kamarádka si dneska přivezla od veta psa po operaci páteře - ochrnutý na zadní nohy. Pes má venku většinu penisu - nemůže se mu s ním něco stát, nebo jde nějak přesvědčit, aby ho zasunul?
    - můj pes (kastrát) je strašnej onanista, v poslední době se mu párkrát stalo, že mu pak zůstala venku špička penisu a to na cca 1-3 dny. Může to mít nějakej zdravotní důvod? Můžu to nechat plavat, nebo mám začít panikařit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam