• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SISTA
    SISTA --- ---
    HUDOUS_ML: tezko rict, co ze vsech tech ukonu zabralo, ale ted uz jsme ve stadiu, kdy vycesu tech potvor jen par denne a vetsina je mrtva, takze dobry:)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SISTA: jak jste dopadli s hřebíčkem?
    MOREEN
    MOREEN --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Rodiče mají šestiletého psa středního špice. Je to taková potvora na pérkách, kde a kdy může, tak skáče jak čertík z krabičky. Jde o to, že nedávno prodělal operaci tlapky, vazy, kloub v háji. U lidí je to kloub cca na úrovni zápěstí. ( po uspání veterinář tlapku otočil do neuvěřitelného úhlu) Nastala operace, z lopatky mu vzali kousek kosti a přidělali do kloubu plus mu tam dali na čtyři šrouby kus ocelový destičky. (Tak mi to aspoň bylo řečeno, odborně netuším. :-))) No, po zdařilé operaci měl pejsek měl dlahu sedm týdnů, poté se dlaha sundala, pár dní pajdal. Pak začal tlapku používat téměř jako předtím. No, trvalo to čtyři dny. Poté dával packu před sebe a skákal po třech. Tak dnes další rentgen a výsledek? Destička praskla, zřejmě chyba materiálu. Vet ( ortoped) říkal, že to za celou kariéru neviděl... Příští úterý ho rodiče mají přivézt, zřejmě na vyndání. Máte s tímto někdo zkušenosti? Je to vůbec možný? A co dál? Rady, tipy? Díky. :-)))
    SISTA
    SISTA --- ---
    LABRUJA: hrebicek zkusim, diky. mam tu esencialni olej. no nedelam od pondelka nic jinyho, nez ze vycesavam a sleduju, kde se kouse. stary rany se hojej, ale pribejvaj novy stipance. dam tomu tejden a pak holt pujde do prazskyho azylu. nejak pomalu ztracim nervy:) prej jsou ty svine strasne premnozeny. za deset let, co tu jsme, jsem se s tim nesetkala a ted tohle.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Množit se to na něm nebude, protože pes není běžný hostitel klošů. Ono je jich teď moc a jdou na všechno, co se hýbe.
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim vas, jak je to s klosema? v pondeli jsme skoncili na veterine po tom, co pes mel rozkousanejch x mist do masa a ja uz si nevedela rady. myslela jsem, ze jsou to jeho klasicky zapareniny a stahujou se mu kolem toho klistata, ale jsou to tydle potvory a on si kouse ty stipance. dostal atb, castecne ho oholili, vykoupala jsem ho a dala mu nakej spot on. ted ho neustale vycesavam a od vcerejska je vetsina tech svini mrtva, ale zajima me, jestli chcipou az po tom, co ho vysajou, pac to by byl postipanej furt, pak taky jestli se to na nem mnozi a hlavne, jestli ten spot on to odpuzuje, pac bydlime v lese a jestli by to slo tajhle dal, tak ho musim odlifrovat do prahy, jinak se ukouse k smrti. uz ma 3 tejdny trychtyr:/ pritom cuby vubec nic a to maj jen prirodni obojek proti klistatum.
    XIFF
    XIFF --- ---
    LANIT: ježiš, to mě hrozně moc mrzí. :( byla to užasná fenečka a bude nám se Sáťou moc chybět.. drž se... :(
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    LANIT: Dlouho jsem přemýšlela, jak tě teď povzbudit, ale nic mě nenapadlo, tak snad jen upřímnou soustrast.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LANIT: To je mi líto :( Držte se
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LANIT: To je hrozný :( Držte se!
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANIT: Proboha. :( To je mi moc lito.
    XAJA
    XAJA --- ---
    CAMELLA: dik.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XAJA: Určitě to ještě funguje :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: teda, ide mi o to, ci to este bude fungovat na inom psovi, alebo ci je to ucinne len vtedy, ak je to neprerusovane na srsti jedneho zvierata. ak by este mohlo niekomu posluzit, bola by skoda to vyhodit po necelom mesiaci pouzitia.
    XAJA
    XAJA --- ---
    tapi, bobik mal foresto, dala som mu ho dolu a druhy den zabalila do tej plechovky. co s nim? da sa to este pouzit na nejakeho psa? ze by som ho trebars dala susedovi, mal ho nasadeny asi tak tri tyzdne.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANIT:Ja nevim, fence to taky tenkrat ruzne otvirali pri sedaci, cistili - a skoncilo to operaci vetsi. Byla to uz psi babca, tahlo ji na 12 let, kdyz se to stalo. Videla jsem ji po ty amputaci prstu/clanku a spis se ji ulevilo (viz foto), rovnovahu ji to nikterak nenarusilo - zvesela se kutalela jeste 2 roky.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANIT: to samy mela kamoska s fenou, urvala si drap vcetne luzka. I pres peci ji to zacalo hnisat, zanet jako krava, cisteni, atb - no snad pul roku trvajici problem, skoncilo to operaci a amputaci prstu, nebo jen jednoho clanku - ted uz nevim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAMBELINA: Tak to pak nejpravděpodobnější vysvětlení je, že tu operovanou přece jen ještě trochu odlehčuje, čímž si tu druhou namohla :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    WESSNA: díky, už jsem mluvila se svým vet řekl že pokud si myslím že to není ještě na atb tak mám léčit doma :-) případně při zhoršení přijet. :-)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TARGI: Já psincák (naposledy to byly ze dne na den koláče hlenů) léčím jen jitrocelákem a bylinkovým čajem (Alpský průduškový čaj z bylinkárny v Balbínově ulici na Vinohradech, psům chutná, je sladký), který přileju do vody.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam