• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CATSIAM: Nelze říct, můžou být úplně v pohodě. Doporučila bych po očkování více sledovat, ale spíš pro jistotu.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Pokud měla kočka silnou alergickou reakci na očkování a následně i další zdravotní komplikace s tím spojené - až tak, že veterinář navrhl nikdy více neočkovat. Jak je pravděpodobné, že podobně dopadnou i její potomci a případně vnoučata?
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    můžu se zeptat, zjistila jsem, že psice má malou šelest na srdci...chtěla bych se zeptat, jestli je něco podpůrnýho na srdce, co bych mohla do stravy přidat a něco, čemu se napak vyvarovat? myslím potravviny..

krmím jí syrovým masem (hlavně kuře, krůta, vepř, hovězí) + ovoce a zelenila, bylinky + lososový olej, pivovarský kasnice a občas nějaká příloha
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Dostaneš, stačí znát váhu. Comfortis je i pro psy, ale psovi je smysluplnější dát Bravecto nebo NexGard, ty jsou kromě blech i na klíšťata.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    dostanu Comfortis bez vlaceni kocek na veterinu? kombinace mimina a dvou branicich se kocek je narocna. a existuje nějaká varianta pro psa?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: děkuju!
    PHOBOS99: já řeším asfalt z toho důvodu, že potřebuju jezdit v noci, takže horkej asfalt u nás fakt nehrozí :)
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    TAPINA: viděl jsem ovčáka s totálně rozedranejma briskama protože jeho kokotsky paniček ho vzal na cyklovylet po vesnických silnicích. Za mě asfalt jen velice opatrně a jen kdyz nepálí sluníčko a asfalt není moc horký
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Když nevadí těm lidem, které vídám denně klusat okolo sídliště hodinu v kuse jen po dvou nohách a s dvojnásobonou váhou, než má velký pes, tak psovi by to taky vadit nemělo. Klus na čtyřech nohách je způsob pohybu celkem šetrný ke kloubům a tlumící nárazy.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    veterinární názor na déle trvající klus po asfaltu?
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj, v květnu jsme byli na operaci s přetrženým zadním vazem. Asi měsíc po operaci byla úplně v pohodě, ale poslední 14 dní začala zase pajdat. Hlavně když se zvedá po tom, co doma leží. Venku se pohybuje normálně. Nevím, zda je to kulhání normální. Bojím se, aby si něco neudělala i s tím druhým, zbylým vazem. Ale zas si říkám, že kdyby jo, asi by nemohla chodit vůbec. Nebo jo? Máte někdo zkušenost s rekonvalescencí po této operaci? Pokud jo, dík za názor.
    SISTA
    SISTA --- ---
    HUDOUS_ML: tezko rict, co ze vsech tech ukonu zabralo, ale ted uz jsme ve stadiu, kdy vycesu tech potvor jen par denne a vetsina je mrtva, takze dobry:)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SISTA: jak jste dopadli s hřebíčkem?
    MOREEN
    MOREEN --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Rodiče mají šestiletého psa středního špice. Je to taková potvora na pérkách, kde a kdy může, tak skáče jak čertík z krabičky. Jde o to, že nedávno prodělal operaci tlapky, vazy, kloub v háji. U lidí je to kloub cca na úrovni zápěstí. ( po uspání veterinář tlapku otočil do neuvěřitelného úhlu) Nastala operace, z lopatky mu vzali kousek kosti a přidělali do kloubu plus mu tam dali na čtyři šrouby kus ocelový destičky. (Tak mi to aspoň bylo řečeno, odborně netuším. :-))) No, po zdařilé operaci měl pejsek měl dlahu sedm týdnů, poté se dlaha sundala, pár dní pajdal. Pak začal tlapku používat téměř jako předtím. No, trvalo to čtyři dny. Poté dával packu před sebe a skákal po třech. Tak dnes další rentgen a výsledek? Destička praskla, zřejmě chyba materiálu. Vet ( ortoped) říkal, že to za celou kariéru neviděl... Příští úterý ho rodiče mají přivézt, zřejmě na vyndání. Máte s tímto někdo zkušenosti? Je to vůbec možný? A co dál? Rady, tipy? Díky. :-)))
    SISTA
    SISTA --- ---
    LABRUJA: hrebicek zkusim, diky. mam tu esencialni olej. no nedelam od pondelka nic jinyho, nez ze vycesavam a sleduju, kde se kouse. stary rany se hojej, ale pribejvaj novy stipance. dam tomu tejden a pak holt pujde do prazskyho azylu. nejak pomalu ztracim nervy:) prej jsou ty svine strasne premnozeny. za deset let, co tu jsme, jsem se s tim nesetkala a ted tohle.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Množit se to na něm nebude, protože pes není běžný hostitel klošů. Ono je jich teď moc a jdou na všechno, co se hýbe.
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim vas, jak je to s klosema? v pondeli jsme skoncili na veterine po tom, co pes mel rozkousanejch x mist do masa a ja uz si nevedela rady. myslela jsem, ze jsou to jeho klasicky zapareniny a stahujou se mu kolem toho klistata, ale jsou to tydle potvory a on si kouse ty stipance. dostal atb, castecne ho oholili, vykoupala jsem ho a dala mu nakej spot on. ted ho neustale vycesavam a od vcerejska je vetsina tech svini mrtva, ale zajima me, jestli chcipou az po tom, co ho vysajou, pac to by byl postipanej furt, pak taky jestli se to na nem mnozi a hlavne, jestli ten spot on to odpuzuje, pac bydlime v lese a jestli by to slo tajhle dal, tak ho musim odlifrovat do prahy, jinak se ukouse k smrti. uz ma 3 tejdny trychtyr:/ pritom cuby vubec nic a to maj jen prirodni obojek proti klistatum.
    XIFF
    XIFF --- ---
    LANIT: ježiš, to mě hrozně moc mrzí. :( byla to užasná fenečka a bude nám se Sáťou moc chybět.. drž se... :(
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    LANIT: Dlouho jsem přemýšlela, jak tě teď povzbudit, ale nic mě nenapadlo, tak snad jen upřímnou soustrast.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LANIT: To je mi líto :( Držte se
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LANIT: To je hrozný :( Držte se!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam