• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Trosku poupravim, stačí opravdu aplikovat týden před odjezdem a pes se koupat muže i dřív, jen se nesmí samponovat.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ještě stronghold a milbemax ty by snad měli být funkční rychleji zkusím zajet na vet ještě dnes. .
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TARGI: tak se zkus poradit jestli nemaj jeste neco dalsiho co by stacilo dat jednou. Ale co si pamatuju Milbemax jsem taky davala mesic dopredu. Ja se tohohle bojim jak cert krize.. s neosetrenym psem bych nejela.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: díky to abych v pondělí supala na vet ať mi něco dá bude to 14 dní před odjezdem :-( dřív to nestíhám
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TARGI: Davala jsem ted Advocate a davala jsem ho mesic a tyden pred odjezdem a druhou davku tyden pred odjezdem. 4 dny po aplikaci se pes nesmi koupat.
    NEFER
    NEFER --- ---
    Ahoj, objevila jsem u svyho pejska bouli nahoře na dásních. Možná se jenom škrábnul o klacek, ale nelíbí se mi to. Co s tim, chce to veterinu, nebo to nic neni a mám počkat až to přejde? Dík.

TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj, otázka asi pro Tapinu. Prosím tě, kolik dopředu se má podat nějaké to " očkování / odčervení " než pojedeme na jih - Itálie.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CATSIAM: Na skoro každé veterine. Třeba na Galeé bývá bežně skladem (doporucuju ověřit telefonicky)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Nevíte, kde se dá Feliway či podobný produkt koupit v kamenný prodejně v Praze (ideálně Anděl, Stodůlky, Zličín)?
    SISTA
    SISTA --- ---
    TAPINA: aha, diky:) no cuba mela nohu nateklou jak bambuli a drapek rozlamanej na pidi kousky, takze se ji v tom vrtali asi hodinu, atb. na 8 dni a chteli jeste, abychom prisli na kontrolu, ale me to prijde uz klidny. nemam odhad, jak moc je to citlivy a precijen je to drak a u nas je dost komplikovanej teren. takze kdyz bych dejme tomu o wkndu odbourala obvaz, nemuze si to uz nejak rozlizat nebo venku poranit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: To bylo nějaké komplikované? Já teda vždycky po vytržení drápku dávám depotní atb. na 3 dny, doporučuju chránit před vlhkem a špínou tak týden a nechat co nejvíc na vzduchu. Lůžko se brzy začne po celém povrchu pokrývat vrstvou nové rohoviny a ta už ho pak ochrání, to není jako u lidského nehtu, kdy se musí počkat, až doroste z lůžka přes celou obnaženou část prstu. Neobvazuju kromě prvních pár dní, obvaz drží vlhké prostředí a brání novému drápku získat pevnost. Ale tady je zjevné, že každý má jiné metody :o)
    SISTA
    SISTA --- ---
    muzete prosim poradit, jak pokracovat v peci po vytrzeni drapku? je to cca 10 dni, atb. dobrany, kazdy tri dny prevazujem (pod obvaz priplacnem ctverecek s betadinovou masti) a na ven nosi boticku. jak dlouho jeste treba mazat, zavazovat, botickovat, popripade omezovat v pohybu? nerada bych to uspechala... dik
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: V 11 letech ideálně kompletní geriatrické vyšetření, průjem, který nechce ustoupit, může být známka kdečeho. Když to nevypadá akutně, tak pro začátek aspoň dieta, probiotika, nějaký Attapectin. Může to být jen bakteriální dysbalance následkem akutního průjmu. Teď bych neodčervovala, pravděpodobnost, že průjem je v 11 letech způsoben červy, je dost nízká.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TATONKA: rozhodně bych nechala nabrat krve na štítku, pankreatickou lipázu atd.
    Tj. bez návštěvy imho ne-e, mělo by se to tou dietou aspoň zmírnit..
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Jaké vyšetření byste soporučili u psa (11 let), který má již skoro týden průjem, ale nemá teplotu, má chuť k jídlu i pohybu a jinak se vlastně tváří naprosto v pohodě. Pes je druhým rokem na barfu, potom, co začly průjmy mu máma vaří rýži s libovým kuřecím a mrkví, ale průjem stále nezmizel. Můžou to být červíci? Je vhodné psa odčervit, když má průjem?
    Já bych asi odebrala sotlici a odnesla ji na koprologii, případně i moč na nějaké jiné vyšetření. Jaké?
    Pes nesnáší převoz autem, k veterináři tedy jen v případě, že to jinak nepůjde.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: Spíš se zeptej ve skupině BARFování :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CATSIAM: Nelze říct, můžou být úplně v pohodě. Doporučila bych po očkování více sledovat, ale spíš pro jistotu.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Pokud měla kočka silnou alergickou reakci na očkování a následně i další zdravotní komplikace s tím spojené - až tak, že veterinář navrhl nikdy více neočkovat. Jak je pravděpodobné, že podobně dopadnou i její potomci a případně vnoučata?
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    můžu se zeptat, zjistila jsem, že psice má malou šelest na srdci...chtěla bych se zeptat, jestli je něco podpůrnýho na srdce, co bych mohla do stravy přidat a něco, čemu se napak vyvarovat? myslím potravviny..

krmím jí syrovým masem (hlavně kuře, krůta, vepř, hovězí) + ovoce a zelenila, bylinky + lososový olej, pivovarský kasnice a občas nějaká příloha
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam