• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    LANTHAL: Podla mňa si ani ona nemyslela, že je na tom to mača tak zle. Nevadí, zajtra to preberiem s doktorom. Snáď prežijeme noc v poriadku.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    FLOWKA: a to jsi do (své první) dočasky dostala zvíře, které potřebuje amputovat nohu? Hm.. no, jako co na to říct. Neptám se. Nechci vědět. Přeju hodně štěstí.

Pokud byl šokovaný, že vůbec žije, pak nerozumím tomu, proč dal jen convenii. Buď nevěří, že dožije rána a šetří ti náklady, nebo ... nevim.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    LANTHAL: Veterinára poznám velmi dobre, chodíme k nemu už skoro 5rokov. Akurát, keď videl toto mača, tak bol úplne šokovaný, že vôbec žije s takým zranením a ak bude možná amputácia, tak je to vlastne tá dobrá správa. A fakt dal len tu Conveniu.
    Počkám teda do zajtra a uvidím, čo mi povie ten druhý. Je to moja prvá dočaska a som stále v šoku.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    FLOWKA: antibiotika by měl dávat veterinář po vyšetření zvířete ... nikoliv "pani z útulku"

Na druhou stranu, Convenie mi přijde z antibiotik, které znám, nejvíc k prdu ... Vlastně mám pocit, že kdykoliv ji píchali na cokoliv jinýho než pooperačku zubů, stejně k ní nakonec ještě přidávali nějaká další antibiotika "protože nestačila"...

Na třetí stranu, Veraflox neznám (asi nejsi v ČR, že?).

Na čtvrtou stranu, pokud sama žere, asi to nebude tak hrozné, jak to vypadá (případně dostala asi ještě i něco silnějšího na bolest/zánět ...).

Na pátou stranu, 700g koťata odcházejí klidně i z hodiny na hodinu.

Takže to z mého pohledu nemá úplně jednoznačné řešení. Pokud je to veterinář, kterého znáš a věříš mu, pak bych se na "pani z útulku" asi vykašlala. Pokud je to veterinář, kterého neznáš, zavolej si na konzultaci ještě někam jinam (ale chtělo by to vědět přesně, co všechno do kotěte napíchal/čím léčil, jestli má třeba teď teplotu,..), a zeptej se přímo, jestli Veraflox případně můžeš kombinovat s Convenií.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    Prosím, mám dotaz. Mám od dnes v dočaske 2 mačiatka, slečny, asi 2,5 mesiaca. Jedna je v poriadku, ale druhá je na tom dosť zle, podla slov a výrazu našeho doktora. Má pohryznutú nohu, zápal v kosti, zajtra ideme na rtg a k druhému doktorovi, ktorý by mal operovať. Dnes dostala od doktora atb Convenia a pani z útulku chce, aby som jej dnes dala ešte Veraflox pastu. Neublížim jej tým? Má 700g, je fakt maličká. Viem, že to pani myslí dobre, ale bojím sa, aby som jej viac nepoškodila, ako pomohla. Inak sama papá, syčí a vrčí, ale noha vyzerá hrozne, musí ju to velmi boliet.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Vycházej z toho, že funguje měsíc a dej ho tak, aby pokryl celou dobu, co tam budete. Když ho dáš v den odjezdu a první týden nebude dokonale fungovat, tak to nevadí, protože případné larvy zabije později. V podstatě není co zkazit.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: a ten advocate cca týden před odjezdem je v cajku?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Bacha, Milbemax a podobné se dávají po návratu. Předem jsou k ničemu, fungují na už existující larvy a nemají dlouhodobou účinnost.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: dostaly jsme advocate stačí ho prý dát pár dní před odjezdem ale což jsem nevěděla potřebuji potvrzení že je zdravá..... takže moje dnešní hysterie že nestíhám je jaksi out a MVDr na mě koukal jak na tululum :-D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Trosku poupravim, stačí opravdu aplikovat týden před odjezdem a pes se koupat muže i dřív, jen se nesmí samponovat.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ještě stronghold a milbemax ty by snad měli být funkční rychleji zkusím zajet na vet ještě dnes. .
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TARGI: tak se zkus poradit jestli nemaj jeste neco dalsiho co by stacilo dat jednou. Ale co si pamatuju Milbemax jsem taky davala mesic dopredu. Ja se tohohle bojim jak cert krize.. s neosetrenym psem bych nejela.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: díky to abych v pondělí supala na vet ať mi něco dá bude to 14 dní před odjezdem :-( dřív to nestíhám
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TARGI: Davala jsem ted Advocate a davala jsem ho mesic a tyden pred odjezdem a druhou davku tyden pred odjezdem. 4 dny po aplikaci se pes nesmi koupat.
    NEFER
    NEFER --- ---
    Ahoj, objevila jsem u svyho pejska bouli nahoře na dásních. Možná se jenom škrábnul o klacek, ale nelíbí se mi to. Co s tim, chce to veterinu, nebo to nic neni a mám počkat až to přejde? Dík.

TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj, otázka asi pro Tapinu. Prosím tě, kolik dopředu se má podat nějaké to " očkování / odčervení " než pojedeme na jih - Itálie.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CATSIAM: Na skoro každé veterine. Třeba na Galeé bývá bežně skladem (doporucuju ověřit telefonicky)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Nevíte, kde se dá Feliway či podobný produkt koupit v kamenný prodejně v Praze (ideálně Anděl, Stodůlky, Zličín)?
    SISTA
    SISTA --- ---
    TAPINA: aha, diky:) no cuba mela nohu nateklou jak bambuli a drapek rozlamanej na pidi kousky, takze se ji v tom vrtali asi hodinu, atb. na 8 dni a chteli jeste, abychom prisli na kontrolu, ale me to prijde uz klidny. nemam odhad, jak moc je to citlivy a precijen je to drak a u nas je dost komplikovanej teren. takze kdyz bych dejme tomu o wkndu odbourala obvaz, nemuze si to uz nejak rozlizat nebo venku poranit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: To bylo nějaké komplikované? Já teda vždycky po vytržení drápku dávám depotní atb. na 3 dny, doporučuju chránit před vlhkem a špínou tak týden a nechat co nejvíc na vzduchu. Lůžko se brzy začne po celém povrchu pokrývat vrstvou nové rohoviny a ta už ho pak ochrání, to není jako u lidského nehtu, kdy se musí počkat, až doroste z lůžka přes celou obnaženou část prstu. Neobvazuju kromě prvních pár dní, obvaz drží vlhké prostředí a brání novému drápku získat pevnost. Ale tady je zjevné, že každý má jiné metody :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam