• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: To bude 4Dx snap test, to používám, ale jen u pacientů, u kterých je podezření na některou z těch nemocí. Nabízet to jako prevenci je teda slušný marketingový tah, že bych to zavedla? :D Známého pes prodělal nedávno anaplasmosu, takže ne že by to tu nebylo, ale tyhle nemoci se obvykle poznají (krom boreliózy, kterou může pes prodělat bezpříznakově, ale pak zase není důvod ho léčit, není to jako u lidí, že by se za pět let objevily nějaké trvalé následky).
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Blíží se nám termín očkování a veterinář mi poslal email, ve kterém mimojiné stojí:

Vážení klienti. Vzhledem ke zvýšenému výskytu Boreliozy a dalších onemocnění přenášených bodavým hmyzem, která se nás dříve nevyskytovala. Jsme do spektra našich služeb zařadili nyní rychlý test na Boreliozu, Ehrlichiozu, Anaplasmosu a Dirofilariozu. K testu stačí odebrat malé množství krve, např. při očkování. Kompletní cena za test včetně odběru a zpracování krve činí 720,- Kč.

Máte s tím někdo zkušenost? Jak moc je to s těmi nemocemi u nás v ČR (Středočeský kraj) horký?
    Díky za info.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    BARUNKA: Vypadá, že k nám dorazily taky :( Přišla jsem na to včera u kocoura, budu to zatím sledovat, ale myslím, že jejich sezóna už končí, tak snad bude brzo od nich pokoj.
    Z toho, co o nich zatím vím, tak pokud už jsou zavrtaný ve zvířeti, tak na člověka nepřelezou, ale může je mít asi na srsti ještě nezavrtaný. U lidí se doporučuje po pobytu v zamořené oblasti dát okamžitě oblečení do pračky a důkladně se osprchovat. Známá říkala, že je ze své kůže musí doslova oškrábat (mají je na zahradě).
    U lidí se mají většinou zavrtávat tam, kde oblečení přiléhá na kůži - např. v pase a podkolenama.
    U nás v sousedství je jeden domek neobývaný a je tam zarostlá zahrada, asi odtamtud se k nám teď budou šířit jak klíšťata, tak tyhle potvory a slimáci. :(
    Daří se jim ve vlhké půdě = na zahradě, louce s vysokou trávou. Prý na ně částečně funguje postřik na klíšťata, ale nemám to ověřený.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: ok, vemu ho k vetovi
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Mno, já myslela na veterině. Může tam být už zánět.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: to jsem zkousel, ale nic nevyteklo
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Ahoj, nemate nekdo zkusenosti se sametkou podzimni alias srpnovou vyrazkou? Dneska jsem objevila na nasem chlupacovi cerveny zdurely pupinky a v tom mikro oranzove tecky a veterinar potvrdil,ze to je roztoc sametka. Dostali jsme Arpalit sprej, pry strikat 1xtydne, ale porad si to na tapkach lize a moc nevim co s tim. Budu vdecna za radu. Pesan s nama spi v posteli a pry je to prenosny i na lidi tak doufam,ze to na me neskoci. Diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Vymáčknout anální žlázky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Nas skoro 15ti lety pes (krizenec nemeckeho ohare) se zda byt precitlively (iritovana kuze) na dotek v zadni polovine tela. Nedavno si vykousal cca 5x5 cm chlupu zhruba 10 cm od korene ocasu. Pokud je pohladim, tak se snazi drbat. Co by to mohlo byt a cim by se to mohlo zlepsit?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SUFFOCATE: to je mi moc líto:/
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SUFFOCATE: tak bohužel. krvácení z jater. :(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nase kocicka ma vytrzenej chomac chlupu pod krkem (od naceho mileho kocicaka :P)
    je to docela cerstvy, tak 5x5mm
    mam ji to namazat framykoinem nebo nechat?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TAPINA: kastrovaná je. Je jí 7 let. Teď jsem jí vzala ven a šla jen krokem, zastavovala se, pak si lehla pod strom a odmítala jít domů.. napadlo mě, jestli se něčim neotrávila, ale nezvrací.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Kastrovaná? Pokud ne, kdy hárala?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Prosím o radu.. fena je od včerejšího večera celkem apatická (doma - leží, kouká do blba.. venku je to lepší, po chvíli si i popoběhne). Špatně se jí chodí, přijde nám, že jí bolí břicho, když leží, občas břicho jakoby zatáhne.. Včera kníkla, když jsme jí sáhli do podpaží a na hrudník, dnes jí to nevadí, ale těžko určit, co jí kde bolí, protože jak na ní sáhneme, hned je v křeči a tváří se blbě i při normálním hlazení.
    Ráno skoro nesešla schody, venku to rozchodila a vypadala celkem dobře.. trochu to na mě působí jako nějaké křeče v břiše, ale těžko říct. Nezvrací, chuť k jídlu moc nemá, ale nakonec si z ruky něco málo vezme. Ráno celkem hodně pila.
    Nechce se nám hned na veterinu, i když pokud to bude mít ještě dnes, tak někam zajedeme.. nevíte někdo, co by to mohlo být?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jinak děkuju :)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    léčba? Je nutný jít k vetákovi nebo se dá něco pořídit v lékárně?
    ADITU
    ADITU --- ---
    PEPSSI: akné.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chci se zeptat, všimla jsem si, že kočce se na bradě udělaly takové černé malé stroupečky. Nezdá se, že by jí to svědilo..netušíte co to je?
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj! Náš pes si na procházce utrhl velký kus toho horního, postranního drápku. Hodně to krvácelo, má to do živého. Večer mu to vždycky vyčistím. Mám ho nějak extra hlídat kvůli infekci? Myslím plavání v řece, atd.? Jak je to nahoře, tak ho to neomezuje v pohybu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam