• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Takové asi obávám se nejsou. Buď hydrolyzovaná dieta, nebo existujou jednosložkové masové konzervy, které se dají doplnit tou rýží. Ale nejspolehlivější je hydrolyzovaná dieta. Pozor, musí to tam být napsané, nestačí cokoli vypoalergenního.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ILIBOR: a nebyla by lepší striktně hypoallergenní strava typu Z/D nebo Hypoallergenic? Tam sice jsou různé bílkoviny, ale je to speciálně upravené tak, aby to nealergizovalo.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Nemáte někdo tip na dvousložkové granule? Pes musí mít 2 měsíce kvůli alergii přísnou dietu a podle rozboru krve může jíst pouze rybu (né losos) a rýži (popř. brabory, těstoviny).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: nalej jí minerálku :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ADITU: Asi jo, ale dřív mě právě neolizovala vůbec (ruce třeba jo, ale teď vyloženě jde a olizuje mi podpaží, úchylačka :D ).
    ADITU
    ADITU --- ---
    NIGHTFURY: neshoduje se to třeba taky s tím, že poslední tři týdny je výrazně tepleji, víc se potíš, a proto tě kočka víc olizuje? u mně to tak třeba je...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TAPINA: Takže je to normální a neznamená to nic? Mě překvapilo, že to začala dělat až teď (poslední asi tři týdny), dřív jsem si toho nevšimla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIGHTFURY: Po soli touží každej, slaná chuť je prostě dobrá.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Co může způsobovat, že kočka, která je krmená z 90 % granulemi a bydlí v bytě, najednou začne toužit po soli?
    Vím, že nic slaného nesmí, dostávají maximálně kousek šunky jednou za několik týdnů, jinak maso, tvaroh, občas kousek ryby. Všechno jako pamlsky, hlavní jídlo jsou granule, které mají k dispozici pořád.
    Klaudie ale v poslední době začala chodit a jednak olizovat nás :)) , jednak jsem ji dnes načapala u slánky, do které ponořila packu a olízla ji. Sůl jsem zabavila a nebudu ji nechávat na stole, ale zajímalo by mě, jestli to nemůže být příznak nějakého nedostatku minerálů nebo tak něco.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LANTHAL:
    to je fakt, radši zajdem

jinak jí nic právě není, máma říká, že kýchá třetí den já jí slyšela dnes prvně.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MAR_TINA: jak dlouho? Žere? Není unavená?

Změřila bych teplotu. Pokud je to dýl jak tři dny nebo má teplotu, šla bych. Osobní bohatá zkušenost říká, že ty rýmy u koček sami většinou nepřejdou, spíš se to (někdy pomaleji, někdy rychle) zhoršuje.
    A vet si navíc poslechne, jestli to nemá i na plicích, což už bývá blbý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kočka bytová očkovaná (občasné procházky na vodítku) má rýmu. Kýchá a slyšitelně má ucpaný nos a nic z ní neteče, max čirý sekret v pár kapkách při kýchnutí.
    Má smysl chodit k veterináři?

Dostala zatím kapky nasivin v síle pro kojence.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TAPINA: ok, diky, nebudu tedy hrotit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: To bude 4Dx snap test, to používám, ale jen u pacientů, u kterých je podezření na některou z těch nemocí. Nabízet to jako prevenci je teda slušný marketingový tah, že bych to zavedla? :D Známého pes prodělal nedávno anaplasmosu, takže ne že by to tu nebylo, ale tyhle nemoci se obvykle poznají (krom boreliózy, kterou může pes prodělat bezpříznakově, ale pak zase není důvod ho léčit, není to jako u lidí, že by se za pět let objevily nějaké trvalé následky).
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Blíží se nám termín očkování a veterinář mi poslal email, ve kterém mimojiné stojí:

Vážení klienti. Vzhledem ke zvýšenému výskytu Boreliozy a dalších onemocnění přenášených bodavým hmyzem, která se nás dříve nevyskytovala. Jsme do spektra našich služeb zařadili nyní rychlý test na Boreliozu, Ehrlichiozu, Anaplasmosu a Dirofilariozu. K testu stačí odebrat malé množství krve, např. při očkování. Kompletní cena za test včetně odběru a zpracování krve činí 720,- Kč.

Máte s tím někdo zkušenost? Jak moc je to s těmi nemocemi u nás v ČR (Středočeský kraj) horký?
    Díky za info.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    BARUNKA: Vypadá, že k nám dorazily taky :( Přišla jsem na to včera u kocoura, budu to zatím sledovat, ale myslím, že jejich sezóna už končí, tak snad bude brzo od nich pokoj.
    Z toho, co o nich zatím vím, tak pokud už jsou zavrtaný ve zvířeti, tak na člověka nepřelezou, ale může je mít asi na srsti ještě nezavrtaný. U lidí se doporučuje po pobytu v zamořené oblasti dát okamžitě oblečení do pračky a důkladně se osprchovat. Známá říkala, že je ze své kůže musí doslova oškrábat (mají je na zahradě).
    U lidí se mají většinou zavrtávat tam, kde oblečení přiléhá na kůži - např. v pase a podkolenama.
    U nás v sousedství je jeden domek neobývaný a je tam zarostlá zahrada, asi odtamtud se k nám teď budou šířit jak klíšťata, tak tyhle potvory a slimáci. :(
    Daří se jim ve vlhké půdě = na zahradě, louce s vysokou trávou. Prý na ně částečně funguje postřik na klíšťata, ale nemám to ověřený.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: ok, vemu ho k vetovi
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Mno, já myslela na veterině. Může tam být už zánět.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: to jsem zkousel, ale nic nevyteklo
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Ahoj, nemate nekdo zkusenosti se sametkou podzimni alias srpnovou vyrazkou? Dneska jsem objevila na nasem chlupacovi cerveny zdurely pupinky a v tom mikro oranzove tecky a veterinar potvrdil,ze to je roztoc sametka. Dostali jsme Arpalit sprej, pry strikat 1xtydne, ale porad si to na tapkach lize a moc nevim co s tim. Budu vdecna za radu. Pesan s nama spi v posteli a pry je to prenosny i na lidi tak doufam,ze to na me neskoci. Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam