• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ILIBOR: rybu nemusíš z principu vykosťovat, pokud ji před tím neuvaříš
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    OPI: on jí syrovou stravu, ale zrovna ryby nemá rád.. to bude ještě velký problém... a další bude příprava, když mají ryby tolik malých kostí a já navíc ještě rybinu taky zrovna nemusím..
    ty granule chcu místo pamlsků venku, když nic jiného nemůže...
    OPI
    OPI --- ---
    ILIBOR: není jednodušší psa naučit na syrovou stravu když znáš alergeny? pak máš jistotu co dáváš a nemusíš hledat složení a dávat majlant za granule
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: o hydrolyzované stravě jsme se s doktorem bavili a dali jsme to jako poslední možnost... ze psa jsme totiž udělali docela gurmána, tak mu nechce udělat velký šok, i když i tak to bude hodně těžké před ním jíst... a ty konzervy jsou dobré od které značky?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Hydrolyzovanou dietu vyrábí prakticky každá firma, která vyrábí diety. Vlastně to nemáš objevovat, máš dostat na veterině doporučení konkrétních produktů. Když je to totiž hydrolyzované, tak tobě je jedno, z jakého masa to je. Ono tam to maso totiž ve skutečnosti není. Je rozložené na tak malé molekuly, že imunitní systém je neregistruje, ale živiny z masa tělo dostane. Jinak to bude problém, ve všech klasických granulích, kde je ryba, tak je to losos nebo losos s něčím.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA:
    CAMELLA: jediné co jsem objevil je od firmy Trovet, tam je hydrolyzované rybí maso a rýže.. akorát tam neuvádějí z jaké ryby to maso je.. podle výsledků krve pes může jíst jen nelososovité ryby, vejce, rýže, brambory a těstoviny.. na všechno ostatní má pes mírnou alergii.. v podstatě můžeme kombinovat granule a normální jídlo, ale jenom tyto suroviny.. ty jednosložkové konzervy je super nápad, to ještě pohledám...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    hypoalergenního
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Takové asi obávám se nejsou. Buď hydrolyzovaná dieta, nebo existujou jednosložkové masové konzervy, které se dají doplnit tou rýží. Ale nejspolehlivější je hydrolyzovaná dieta. Pozor, musí to tam být napsané, nestačí cokoli vypoalergenního.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ILIBOR: a nebyla by lepší striktně hypoallergenní strava typu Z/D nebo Hypoallergenic? Tam sice jsou různé bílkoviny, ale je to speciálně upravené tak, aby to nealergizovalo.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Nemáte někdo tip na dvousložkové granule? Pes musí mít 2 měsíce kvůli alergii přísnou dietu a podle rozboru krve může jíst pouze rybu (né losos) a rýži (popř. brabory, těstoviny).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: nalej jí minerálku :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ADITU: Asi jo, ale dřív mě právě neolizovala vůbec (ruce třeba jo, ale teď vyloženě jde a olizuje mi podpaží, úchylačka :D ).
    ADITU
    ADITU --- ---
    NIGHTFURY: neshoduje se to třeba taky s tím, že poslední tři týdny je výrazně tepleji, víc se potíš, a proto tě kočka víc olizuje? u mně to tak třeba je...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TAPINA: Takže je to normální a neznamená to nic? Mě překvapilo, že to začala dělat až teď (poslední asi tři týdny), dřív jsem si toho nevšimla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIGHTFURY: Po soli touží každej, slaná chuť je prostě dobrá.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Co může způsobovat, že kočka, která je krmená z 90 % granulemi a bydlí v bytě, najednou začne toužit po soli?
    Vím, že nic slaného nesmí, dostávají maximálně kousek šunky jednou za několik týdnů, jinak maso, tvaroh, občas kousek ryby. Všechno jako pamlsky, hlavní jídlo jsou granule, které mají k dispozici pořád.
    Klaudie ale v poslední době začala chodit a jednak olizovat nás :)) , jednak jsem ji dnes načapala u slánky, do které ponořila packu a olízla ji. Sůl jsem zabavila a nebudu ji nechávat na stole, ale zajímalo by mě, jestli to nemůže být příznak nějakého nedostatku minerálů nebo tak něco.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LANTHAL:
    to je fakt, radši zajdem

jinak jí nic právě není, máma říká, že kýchá třetí den já jí slyšela dnes prvně.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MAR_TINA: jak dlouho? Žere? Není unavená?

Změřila bych teplotu. Pokud je to dýl jak tři dny nebo má teplotu, šla bych. Osobní bohatá zkušenost říká, že ty rýmy u koček sami většinou nepřejdou, spíš se to (někdy pomaleji, někdy rychle) zhoršuje.
    A vet si navíc poslechne, jestli to nemá i na plicích, což už bývá blbý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kočka bytová očkovaná (občasné procházky na vodítku) má rýmu. Kýchá a slyšitelně má ucpaný nos a nic z ní neteče, max čirý sekret v pár kapkách při kýchnutí.
    Má smysl chodit k veterináři?

Dostala zatím kapky nasivin v síle pro kojence.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TAPINA: ok, diky, nebudu tedy hrotit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam